Tarpukario uosto direkcijos pastatą bus galima saugiai apeiti

Miestas, Svarbu

Ketvirtadienį arba penktadienį miestelėnai ir Klaipėdos svečiai jau galės saugiau praeiti pro prie pat Naujosios uosto gatvės stovintį buvusį tarpukario uosto direkcijos pastatą.

„Memelio miesto” projekto įgyvendinimu užsiimančios bendrovės „Stemma Group“ vadovas Nerijus Tilindis ir akcininkas, Klaipėdos garbės pilietis Martinas Gusiatinas atsiliepė į Klaipėdos savivaldybės administracijos vyr. patarėjo Kastyčio Macijausko, kurio vienas iš kuruojamų projektų yra ir ši teritorija, iniciatyvą.

Buvo sutarta, kad „Stemma Group“ nugriaus palei Naujoją uosto gatvę esančią mūrinę akliną tvorą ir padarys erdvę praėjimui, o savivaldybė įrengs taką pėstiesiems ir dviratininkams.

„Jau pradėjom tvoros griovimo darbus.  Ketvirtadienį, vėliausiai penktadienį, turėtų atsiverti praėjimas. Miestelėnai ir svečiai galės saugiai apeiti šį namą, nesibaimindami būti nutrenkti automobilio”, – sakė N. Tilindis.

Beje, tokį pasiūlymą miesto valdžiai dar 2017 m. gruodį buvo pateikęs Daukanto g. seniūnaitijos seniūnaitis Eimantas Koševoj.

„Norint nutiesti pėsčiųjų bei dviračių takus, nėra būtinybės nugriauti dar vieną istoriškai vertingą pastatą. Taką prašau nutiesti vakarinėje (vidinėje) minėto pastato pusėje. Fiziškai tam šiuo metu trukdo tik apie 6 metrų ilgio buv. „Laivitės“ mūrinė tvora. Kadangi buv. „Laivitės“ teritorija nebepriklauso uostui ir joje planuojama nugriauti beveik visus pastatus ir statinius, tai bet kokiu atveju bus perprojektuojama ir ši vieta. Todėl prašau ieškoti sutarimo su minėtos teritorijos valdytojais dėl mūrinės tvoros pašalinimo tako įrengimui”, – savo kreipimesi rašė jis.

Šį kovą Kultūros paveldo departamento vertinimo taryba pastatą priskyrė vertingųjų savybių turinčių objektų kategorijai.  Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vedėjo Andrius Kačalinas buvo sakęs, kad miesto valdžia to ir prašė.

„Toks statusas reiškia, kad rengiant bet kokį projektą – ar griovimo, ar rekonstrukcijos būtų privaloma spręsti, kaip tas savybes išsaugoti. Ar, pavyzdžiui, atkurti fasadą kitoje vietoje, ar panašiai”, – sakė A. Kačalinas.

Registrų centro duomenimis, šis pastatas yra statytas 1925 metais, tačiau istorikas Dainius Elertas tikina, kad jis iškilo kur kas anksčiau – dar XIX a. 1923-1940 m. pastatas priklausė Klaipėdos uosto valdybai. Būtent šiame pastate veikė pirmoji lietuviška Klaipėdos uosto valdyba.

6 Comments

  1. +

    Geras darbas skaitytojų dėmesio nepritraukia ?
    O mes Dėkojame Martinui Gusiatinui ir Jo Komandai už gerus Darbus įgyvendinant daugiametį Miestelėnų siekį , prieiti prie vandens (Marių ) ir išplėsti Klaipėdos Senamiestį .

    Pagarba

    Reply
  2. Kvailas sprendimas

    Arkadas pačiame name galėjo padaryti ir praėjimas būtų tiesiai, o ne per aplinkui… Tačiau pas kažką akivaizdu, yra kvadratinės smegenys…

    Reply
  3. Ops

    Durniu laivas. Uosto ir laivu statylkos nereikia bet neekzistojančio uosto senoji kontora turi buti…gatves viduri.

    Reply
  4. Ops

    Privatininkai nahaliavu gaus apžvalgos taka savo statomiems daugiabučiams, tokio pasiulimo sunku atsisakyti

    Reply
  5. Apstulbęs

    Kovojom kovojom ir pasiekėm…namas stovės gatvėje, to norėjo, pasirodo miesto valdžia, blefas kažkoks !

    Reply
    • 8

      Blefas kai žodis „prašė” perskaitomas kaip „norėjo”

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl „furų" sutramdymo - kritikos rimbai Uosto direkcijai

Bendrovės „DFDS Seaways” prašymas leisti trims elektriniams vilkikams važiuoti pirmyn ir atgal Minijos gatve, tarp Baltijos pr. ir Kalnupės gatvės, ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos įvaizdžio komisija pramiegojo kultūrinę revoliuciją*

Nors nauja valdžia didžiojo Mao metodas keičia miesto įvaizdį, braukdama į šiukšlyną maištingus kūrėjus, savivaldybės sukurta Klaipėdos miesto įvaizdžio komisija, ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Mero nepasitikėjimui subręsti reikia beveik pusmečio

Uostamiesčio merui Arvydui Vaitkui prireikė net penkių mėnesių, kad iš savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ valdybos atšauktų jo pasitikėjimo dėl ...
2024-02-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This