Aplinkosaugininkai vetavo „Grigeo Klaipėda” planus

Svarbu, Verslas

Klaipėdos miesto tarybos narė Ligita Girskienė „Facebook” grupėje „Pietinė Klaipėda smirda” paskelbė Aplinkos apsaugos agentūros (AAA) sprendimą, kuriuo nepritariama bendrovės „Grigeo Klaipėda” prašymui keisti taršos integruotos prevencijos ir kontrolės (TIPK) leidimą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Žinia, įmonė siekė modernizuoti Dumpiuose esančius valymo įrenginius, taip pat nuo jų nutiesti naują nuotekų trasą, kuria dalinai jos įrenginiuose išvalytos nuotekos būtų perduodamos bendrovei „Klaipėdos vanduo“.

Anot AAA, įmonės paraiškoje nepakanka informacijos ir duomenų, reikalingų leidimo sąlygoms nustatyti. Ji gražinta patikslinimui ir papildymui pagal  pačios agentūros, Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybių, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento pastabas bei Šernų ir Ketvergių kaimų bendruomenės argumentus.

Kartu informuojama, jog paraiška grąžinama nenagrinėta, nes nebuvo atliktos poveikio aplinkai vertinimo procedūros ir detaliai neįvertintos galimos alternatyvos, galimybės bei sprendiniai.

„Pažymime, kad apie AB „Grigeo Klaipėda” paraiškoje TIPK leidimui pakeisti nurodytą informaciją ir ketinamus atlikti veiksmus, susijusius su susidarančių nuotekų valymo ir atliekų tvarkymo sprendinių pasikeitimu, bei naujų aplinkos oro taršos šaltinių atsiradimu, turi būti informuota Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra, atliekanti ikiteisminį tyrimą, jog būtų sustabdyti galimai savavališki, su ikiteisminio tyrimo įstaiga nesuderinti ir nesavalaikiai veiksmai siekiant pakeisti TIPK leidimą”, – rašoma AAA sprendime.

Jį įmonė dar gali apskųsti Lietuvos administracinių ginčų komisijai arba Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

„Aplinkos apsaugos agentūros sprendimas grąžinti AB „Grigeo Klaipėda“ paraišką nenagrinėtą yra nedidelė mūsų pergalė kovoje už švarią Klaipėdą. Didelę taršą generuojančios įmonės turi būti po padidinamuoju stiklu. Jos privalo besąlygiškai laikytis aplinkosauginių reikalavimų, o ne ieškoti kelių kaip juos apeiti“, – Klaipėdos savivaldybės pranešime spaudai cituojamas administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

AAA raštą visa apimtimi galima rasti čia. 

8 Comments

  1. Tadukas

    Kalbama, kad Grigeo Klaipėda bus likviduota, nes nepajėgs padengti padarytos žalos. Nes gerai matosi, kaip jie vengia atsakomybės ir visaip bando išsisukti.

    Reply
  2. RIMAS

    pagaliau grigeo žvėris bent laikinai apramintas. turėtume visi būti dėkingi Ligitai ir kitiems aktyviems miestiečiams už neabejingumą ir veiksmingus sprendimus.

    Reply
  3. Vidmantas

    Kažkaip Grigeo stilius pastoviai meluoti. “Tuo metu savivaldybė sako bendrovės paraiškoje įžvelgusi norą suklaidinti aplinkosaugininkus, nurodant neteisingus faktus.”

    Reply
  4. Julius

    O kuo ligita ar miestiečiai dėti? Aplinkosaugininkai dirba juk

    Reply
  5. Puiku ,

    realus ir nuoseklus darbas . Ačiū , Ligitai ir visiems dirbantiems miestui bei miestiečiams .

    Reply
    • Anonimas

      Siulyciau ir miesto nuoteku valymo irenginius uzdaryti. O po to ir miestelenus iskraustyti.

    • Anonimas

      Ar atrase kalipedos vandens vadovas darbuotojams?

    • 2 anonimas

      mano ziniomis, kaip nieko nezinojo 10 metu, taip ir nezino

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Grigeo Klaipėda“ ir vandentiekininkai susikibo dėl šimtų tūkstančių 

Po teisėsaugininkų nustatyto fakto, jog pilnai neišvalytomis nuotekomis teršė Kuršių marias, uostamiesčio vandentiekininkų paslaugomis priversta naudotis AB „Grigeo Klaipėda“ už ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This