Neatsakingiems mauduoliams – įspėjamieji ženklai

Miestas
Avatar photoMartynas Vainorius
2020-06-23

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija, reaguodama į ugniagesių gelbėtojų kreipimąsi antradienį vieningai sutarė, jog prie kai kurių miesto vandens telkinių turėtų būti pastatyti ženklai, informuojantys, kad čia maudytis yra draudžiama.

Gelbėtojai prie Dangės upės budi, kai vyksta renginiai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak ugniagesių, šiemet miesto ribose esančiuose telkiniuose jau vyko 19 žmonių gelbėjimo operacijų. Beveik visi incidentai vyko vakarais, Dangės upės atkarpoje nuo Artojų gatvės iki žiočių.

Šios tarnybos atstovų nuomone, reikėtų inicijuoti „bendras saugumo priemones” – ženklus ar gelbėjimo ratus, kad atsitikus įvykiui šalia esantieji galėtų saugiai iškelti žmogų, nes daug kur ir aukščiai dideli, ir privažiavimo kelių nėra.

Pasak policijos pareigūnų, du šių metų skenduoliai buvo patys nusprendę atsisveikinti su šiuo pasauliu.

Pareigūnai tikino, kad patruliavimas prie tvenkinių yra numatytas, per šventes su kateriu patruliuojama Dangės upėje, bet ženklai su įspėjimais esą tikrai nepamaišytų.

Pasak „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, prie Dangės šiuo metu yra šešios vietos, kur kabo gelbėjimo ratai. Juos, beje, kartais vis pavagia, bet tai pastebėjus statomi nauji. O gelbėtojai prie upės budi, kai vyksta renginiai.

„Senamiestyje gal nereikia tokių ženklų dėl maudymosi, bet prie prūdelių reikėtų. Visose vietose nepadarysim, bet kur didžiausios problemos, manau, kas reikia pastatyti susitarus dėl teksto”, – sakė komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Atitinkamą sprendimą dėl tokių ženklų įrengimo komisija priėmė bendru sutarimu.

Žymos: | | | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Jūros šventės metu bus galima pasitikrinti blaivumą

Jūros šventės metu policijos autobusiuke Danės gatvėje (liepos 26–27 d. nuo 15 iki 3 val., 28 d. nuo 10 iki ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Miestas

Alkoholio nevartojo?

Vasarai persiritus į antrąją pusę, vis dažniau sulaukiama klaipėdiečių pranešimų apie viešose vietose girtaujančias bei triukšmą keliančias įtartinas kompanijas. Policija ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Neblaivi vairuotoja taranavo automobilį

Policija praneša, jog vidury dienos neblaivi vairuotoja Klaipėdoje kliudė svetimą automobilį. Pirmadienį, apie 12.48 val., Taikos pr. esančioje degalinėje 56 ...
2024-07-23
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This