Neatsakingiems mauduoliams – įspėjamieji ženklai

Miestas

Klaipėdos savivaldybės Ekstremalių situacijų komisija, reaguodama į ugniagesių gelbėtojų kreipimąsi antradienį vieningai sutarė, jog prie kai kurių miesto vandens telkinių turėtų būti pastatyti ženklai, informuojantys, kad čia maudytis yra draudžiama.

Gelbėtojai prie Dangės upės budi, kai vyksta renginiai. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak ugniagesių, šiemet miesto ribose esančiuose telkiniuose jau vyko 19 žmonių gelbėjimo operacijų. Beveik visi incidentai vyko vakarais, Dangės upės atkarpoje nuo Artojų gatvės iki žiočių.

Šios tarnybos atstovų nuomone, reikėtų inicijuoti „bendras saugumo priemones” – ženklus ar gelbėjimo ratus, kad atsitikus įvykiui šalia esantieji galėtų saugiai iškelti žmogų, nes daug kur ir aukščiai dideli, ir privažiavimo kelių nėra.

Pasak policijos pareigūnų, du šių metų skenduoliai buvo patys nusprendę atsisveikinti su šiuo pasauliu.

Pareigūnai tikino, kad patruliavimas prie tvenkinių yra numatytas, per šventes su kateriu patruliuojama Dangės upėje, bet ženklai su įspėjimais esą tikrai nepamaišytų.

Pasak „Klaipėdos paplūdimių” direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, prie Dangės šiuo metu yra šešios vietos, kur kabo gelbėjimo ratai. Juos, beje, kartais vis pavagia, bet tai pastebėjus statomi nauji. O gelbėtojai prie upės budi, kai vyksta renginiai.

„Senamiestyje gal nereikia tokių ženklų dėl maudymosi, bet prie prūdelių reikėtų. Visose vietose nepadarysim, bet kur didžiausios problemos, manau, kas reikia pastatyti susitarus dėl teksto”, – sakė komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Atitinkamą sprendimą dėl tokių ženklų įrengimo komisija priėmė bendru sutarimu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Miestas

Vyks pratybos „Šventaragio žygis 2024“

Policijos departamentas praneša, jog balandžio 24-25 dienomis Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Klaipėdos ir Marijampolės apskrityse organizuojamos pratybos „Šventaragio žygis 2024“. Pratybų ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This