Po ilgo išsiskyrimo kviečia į „Balių“

Kultūra

Išsiilgęs savo draugų ir bičiulių, kartu su partneriais – kavine „Pauze” ir Ievos Simonaitytės biblioteka – Kino klubas „8 ½” šį penktadienį kviečia vėl po karantino susirinkti drauge po vasaros dangumi.

Vasaros premjeroje bus parodytas legendinis Ettorės Scola filmas „Balius“. Filmas unikalus tuo, kad per visą filmą herojai neištaria nė frazės, jame karaliauja vien muzika.

Filmo veiksmas rutuliojasi Prancūzijoje, vienoje šokių salėje. Čia penkis dešimtmečius, pradedant 1920 metais, renkasi tie patys vyrai ir moterys, norėdami vienintelio dalyko – pašokti.

Istoriniai įvykiai, mados, asmeninės dramos – visi laiko ženklai matomi susirinkusiųjų veiduose, tarpusavio santykiuose, besikeičiančiuose aprangos detalėse, muzikoje.

Filmas pelnė ne vieną tarptautinį apdovanojimą. Jo režisierius Ettore Scola (1931 -2016) – žinomas italų kino režisierius, scenaristas, prodiuseris. Sukūrė beveik 90 kino scenarijų, režisavo 39 filmus, už kuriuos gavo ne vieną prestižinį apdovanojimą.

Muziką filmui kūrė Vladimiras Kosma – garsus kino muzikos kūrėjas, parašęs muziką daugeliui garsių prancūzų filmų, sukūręs daugiau nei 200 garso takelių.

Filmas bus demonstruojamas penktadienį, birželio 26 d, .21.30 val. Ievos Simonaitytės bibliotekos kiemelyje.

Prieš filmo demonstraciją nuo 19 val. čia koncertuos muzikuojantys ir improvizuojantys Jonas Baltokas ir JieDu – Vilija ir Ramūnas.

Renginys nemokamas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

„Baltas Ošas 2023“: autorinė daina, tekstas, fotografija ir spalvoti batai

Klaipėdietis bardas Jonas Baltokas, jei ateityje kas nors imsis užrašyti bardiškos muzikos istoriją, bus paminėtas kaip žmogus, kuris ne tik ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

Kultūra

Kas pageidauja tapti naujosios kultūros darbo grupės nariais?

Klaipėdos savivaldybė paskelbė, kurie miesto kultūros sektoriaus atstovai norėtų dalyvauti naujosios valdžios kuriamoje kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupėje. Mero ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Kultūra

Sugrįžta akustinės muzikos festivalis „Baltas Ošas“

Prieš penkmetį Klaipėdoje užsimezgęs bardų muzikos festivalis „Ošas“ jau paskelbė šiemetinio renginio datą ir sulaukė kaip niekada didelio susidomėjimo, tačiau ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This