Planuoja Europos jaunimo sostinės veiklas

Miestas

Eglė Puidokaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-06-24

Komentarų: 0

Klaipėda, kitąmet tapsianti Europos jaunimo sostine, ruošiasi būsimoms veikloms. Antradienio vakarą buvo pristatytos vadinamosios platformos „Kūrybiškumas“ ir „Lyderystė“.

„Kūrybiškumo platforma yra sukurta tam, kad jaunimas keltų klausimą, ko reikia miestui, kokių nestandartinių idėjų reikia, kad būtų pagerintas miesto įvaizdis“, – teigė projekto vadovė Greta Statkutė-Meškauskienė.

Pasak jos, vienoje iš kūrybinių dirbtuvių bus kviečiami dalyvauti moksleiviai. Šių dirbtuvių metu bus kuriamas drabužis, tinkantis tiek laisvalaikiui, tiek kasdienai, kuris atskleistų Klaipėdiečių dvasią, identitetą. Pasak projekto vadovės, tai viena iš keleto idėjų, kuriomis bus siekiama įtraukti Klaipėdos jaunimą kurti inovatyvesni, labiau patrauklų, atsinaujinusį miestą.

Lyderystės platformos įgyvendintojai rengs verslumo renginį „Jaunimas jaunimui“, kuriuo skatins pozityvesnį jaunimo požiūrį į verslininkystę. Bus pristatomos verslo mugės, kuriose dalyvaus ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, karjeros ugdymo mokymai, vyks neįgaliųjų bendruomenės susitikimas, diskusijos, edukaciniai renginiai.

„Kūrybiškumo“ ir „Lyderystės“ platformų įgyvendintojais tapo „VšĮ Klaipėdos šventės“ bei Lietuvos verslo kolegija, o prie projekto prisidėti yra kviečiami visi norintys ir turintys idėjų ar motyvacijos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Šių metų kalėdinė eglutė - jau Teatro aikštėje

Kalėdinius renginius uostamiestyje organizuojanti VšĮ „Klaipėdos šventės“ pirmadienį į Teatro aikštę atgabeno šių metų kalėdinę eglutę. Ja šiemet taps Labrenciškėje, ...
2023-11-27
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Kviečia registruotis į didžiųjų burlaivių lenktynes

2024 m. birželio 27-30 d., po šešių metų pertraukos, į Klaipėdą sugrįžta „The Tall Ships Races“ didžiųjų burlaivių lenktynės. Tris ...
2023-11-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This