Kaip lengva vogti idėjas

Mums rašo

Solveiga Rupšaitė
2020-06-25

Komentarų: 10

Pirmiausia, truputį chronologijos.

Balandžio 10 d. LR Vyriausybė įregistruoja nutarimo projektą, kuriame numatoma „1. Pradėti rengti valstybei svarbaus projekto transeuropinio IX B transporto koridoriaus dalies – Klaipėdos geležinkelio mazgo susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planus: 1.1. ruože nuo Klaipėdos miesto savivaldybės administracinės ribos iki Liepų g. viaduko”.

Balandžio 30 d. Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorius pasirašo pritarimą LR Vyriausybės nutarimo projektui (kitaip tariant, pritaria, kad būtų iškirstas miškas).

Asociatyvi Palmiros Mart nuotr.

Birželio 17 d. Simonas Gentvilas drauge su Klaipėdos m. atstovu įtikina LR Vyriausybę atidėti sprendimą dėl geležinkelio mazgo plėtros Girulių miške, iškertant 30 hektarų miško.

Birželio 19 d. susisiekimo viceministras atvyksta į Klaipėdą susitikti su miesto bendruomenėmis (susitikimo metu kalbama apie galimybę geležinkelio mazgą iškelti už miesto teritorijos į Kopūstų kaimą).Birželio 22 d. Vyriausybė priima nutarimo projektą „Dėl transeuropinio IX B transporto koridoriaus dalies – Klaipėdos geležinkelio mazgo susisiekimo komunikacijų inžinerinės infrastruktūros vystymo planų rengimo pradžios“.

Birželio 22 d. Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorius pasirašo pritarimą Vyriausybės nutarimo projektui (kitaip tariant, pritaria, kad būtų iškirstas miškas).

Birželio 22 d. startuoja internetinė peticija „Girulių miško iškirtimui NE“.

Birželio 22 d. Klaipėdos miesto tarybos narys Saulius Budinas užregistruoja sprendimo projektą, kuriame siūloma įsteigti Girulių regioninį parką.

Birželio 23 d. nuo ankstaus ryto Liberalų sąjūdžio Klaipėdos skyrius užtvindo internetą kvietimais prisidėti prie Girulių regioninio parko steigimo.

Birželio 23 d. Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė įregistruoja du sprendimo projektus – nepritarti LR Vyriausybės nutarimo projektui ir atšaukti savivaldybės administracijos direktoriaus Gintaro Neniškio pasirašytą pritarimą Vyriausybės nutarimo projektui.

Birželio 23 d. Seimo narys Dainius Kepenis savo „Facebook” paskyroje paskelbia, kad jau suplanavo Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio susitikimą su Klaipėdos miesto bendruomenėmis.

Birželio 23 d. Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorius jau kalba apie „svarstomą galimybę įsteigti Girulių regioninį parką“.

Birželio 24 d. beveik visą dieną LRLS Klaipėdos skyriaus nariai prie vasaros estrados renka parašus dėl Girulių regioninio parko įsteigimo.

Birželio 25 d. Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu valdantieji NEPRITARIA siūlymui įsteigti Girulių regioninį parką.

Taigi, ką mums sako tokia įvykių seka?

Visų pirma, miesto valdžia pati nežino, ką daro (G. Neniškis iš pradžių pasirašo, kad pritaria geležinkelio mazgo plėtrai Girulių miške, o kitą dieną jau kalba apie galimybę steigti regioninį parką).

Miesto taryboje sprendimams yra pritariama tik tada, kai juos pateikia „reikiama“ partija. Tiek meras, tiek ir administracijos direktorius duodami interviu netiesiogiai pasisavino Liberalų sąjūdžio idėją dėl regioninio parko steigimo, tačiau kai atėjo metas balsuoti ir priimti sprendimą, staiga atsirado „nenumatytų aplinkybių“, kurios neleido miesto valdantiesiems priimti teisingo sprendimo. Kaip patys aiškino – „idėja gera, netinkamas idėjos pristatymo būdas“.

Taigi, vogti idėjas iš tikrųjų labai lengva.

Išgirsti idėją, kuri tau patinka, apie ją truputį pakalbi viešumoje, kai ateina metas balsuoti, pasistengi, kad jai nebūtų pritarta. O paskui, žiūrėk, praeis kelios savaitės ir galėsi registruoti identišką siūlymą savo vardu.

Nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos pozicija

10 Comments

  1. Kaskis

    Šais laikais klesti ne tik idėjų vagystės bet ir ciniškas melas Tautai į akis. Sąžinė ir Garbė yra ne Lietuvos politikos dimensija

    Reply
  2. Buvęs rinkėjas

    Straipsnio autorei prieš rašant vertėjo pavartyt įstatymus. Visų pirma – G. Neniškis pasirašė ne kažkokį leidimą kirsti mišką, o raštą, kad neprieštarauja, kad būtų pradėtos specialiojo plano rengimo procedūros. Paskaitykit, kas yra spec. planas ir kaip jis rengiamas, kad laukia alternatyvų svarstymas, derinimai su visuomene, PAV procedūra. Visų antra, paskaitykit Saugomų teritorijų įstatymą – savivaldybė negali įsteigti regioninio parko, tai Vyriausybė daro. Pigiai politikuoja liberalų sąjūdžio politikai, ieško reklamos, kelia audras stiklinėje. Nusivyliau jais, o ypač S. Genvilu. Nesolidu….

    Reply
  3. Lietuvis

    Lietuvai reikia IX B transporto koridoriaus, o jūs čiabuviai regioninio parko užsimanėt, norit kad suvarytų visus , kaip indėnus į tą parką ir lieptų tik jame gyventi ?

    Reply
    • Medkirtys

      Taip, reikia, tik geležinkelio mazgą darykime tuščiosr Kopūstų km. pievose o ne rekreaciniame Klaipėdos miške

    • Nezabitauskas

      Tiek Lietuviui, tiek Medkirčiui patarčiau paskaityti šito paties portalo rusiškoje dalyje įdėtus buvusio uosto direktoriaus Arvydo Vaitkaus argumentus su išvada – „sausojo uosto” Giruliuose planai yra nelogiški, kitaip tariant, absurdiški.

  4. Grubliauskas ir Kaveckis

    BALSAVO PRIEŠ, viskas aišku, jiems tegul kerta ką nori. Kiti dar iš mažos gėdos bent susilaikė (kas irgi leidžia kirsti), o tik 9 tarybos nariai palaikė. Keista ir graudu kai miesto patriotais save vadinantys asmenys ėmė ir pridėjo į kelnes.

    Reply
  5. Vidas

    Labai teisingai parašyta.

    Reply
  6. kokia prasmė

    steigti parką, jei kirsti vis vien bus galima ?

    Reply
    • o kas pasakė

      administracijos mergaitė, kuri negalėjo nieko paaiškinti iš esmės. O kokia prasmė tarybos nariui balsuoti prieš, kad iš vis LR Vyriausybei neliktų kliūčių kirsti Girulių mišką…

  7. Baikit verkti

    Vaje, žaisliuką atemė

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This