Klaipėdos politikai poilsiautojus išgelbėjo nuo baudų

Svarbu, Vasara

Klaipėdos miesto politikai išlaikė sveiko proto egzaminą, todėl į paplūdimius bus galima drąsiai ateiti pasigrožėti saulėlydžiu ir už tai bauda negrės.

Ketvirtadienį posėdžiavusiai miesto tarybai buvo pateiktos tvirtinti Saugaus elgesio Klaipėdos miesto savivaldybės paviršinių vandens telkinių vandenyje ir ant paviršinių vandens telkinių ledo taisyklės. Jose ypač daug dėmesio skiriama paplūdimiams, nes juose laiką leidžia daugiausiai žmonių.

Į paplūdimius drąsiai bus galima atvykti ir anksti ryte, ir vėlai vakare. Palmiros Mart nuotr.

Politikams labiausiai užkliuvo tai, jog parengtose taisyklėse yra nustatytos paplūdimių lankymo valandos. Jos maudymosi sezonu, kuris tęsiasi nuo birželio 1 d. iki rugsėjo 15-osios, yra nuo 9 iki 21 valandos. Be to, taisyklėse numatyta, jog paplūdimiuose draudžiama maudytis ne lankymo valandomis.

„Kaip man savo draugams išaiškinti, kad paplūdimius galima lankyti tik iki 21 valandos?“ – klausė miesto tarybos narė Alina Velykienė.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis aiškino, jog tos lankymo valandos realiai numatytos tik todėl, kad būtų aišku, jog nuo 9 iki 21 valandos paplūdimiuose budi gelbėtojai ir jie yra atsakingi už skęstančiųjų gelbėjimą, o po 21 val. skęstančiuosius turi gelbėti ugniagesiai gelbėtojai.

„Tos lankymo valandos yra principinė Vidaus reikalų ministerijos pozicija, kad būtų aišku, kas, už ką, kada atsakingas“, – dėstė M. Poimanskis.

Jis patikino, jog egzistuoja tik teorinė galimybė, kad paplūdimyje po 21 val. apsilankę žmonės gali būti nubausti – įspėti.

„Negaliu klausyti, kraujas verda. Egzistuoja ne tik teorinė, bet ir praktinė galimybė gauti baudą už apsilankymą paplūdimiuose po 21 valandos ar 6 val. ryte, nes tai ir numatyta taisyklėse. Už tokius nesąmoningus sprendimus tikrai negaliu balsuoti ir nebalsuosiu. Administracija turėtų taisykles pataisyti taip, kad jos būtų realios ir skirtos žmonėms“, – kalbėjo miesto tarybos narė Vaida Raugelė.

M. Poimanskis tvirtino, jog ir dabar galiojančiose taisyklėse, kurios reglamentuoja elgesį paplūdimiuose, yra tokia pati nuostata. Ji esą galioja jau 30 metų ir niekam neužkliuvo.

„Dar niekas nėra nubaustas už tai, kad po lankymo valandų apsilankė paplūdimiuose. Tačiau kiek žinau, gelbėtojai yra surašę protokolą asmenis, kurie maudėsi ne lankymo valandomis“, – tvirtino M. Poimanskis.

„Bet jei šios taisyklės bus patvirtintos, tai reikš, kad į paplūdimius draudžiama ateiti 21.15 val. pasigrožėti saulėlydžiu, nes lankymo valandos ir yra lankymo, o ne gelbėjimo valandos“, – neatlyžo A. Velykienė.

Miesto tarybos narė Nina Puteikienė parengtas taisykles ironizavo: „ Jei 21.01 val. į paplūdimį ateisiu su katinu, šunimi, dar įmerkiu kojas į vandenį, tai mane garantuotai išveš“.

Gelbėti situaciją pasišovė miesto tarybos narys Saulius Budinas. Jis greitai surašė protokolinį pavedimą pataisyti parengtas taisykles taip, kad jose būtų parašyta, jog „Maudymosi laikotarpiu paplūdimių lankymo valandos nenustatomos. Nuo 9 iki 21 val. skęstančiųjų gelbėjimo paslaugas užtikrina BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“.

Miesto tarybos nariai savo balsais pritarė naujoms taisyklėms su S. Budino protokoliniu pavedimu.

Paplūdimiuose draudžiama:

1. Plaukioti ar bristi už vietų, pažymėtų plūdurais, maudytis maudymuisi neskirtose ir (ar) nesaugiose vietose arba vietose, pažymėtose draudžiančiais maudytis informaciniais ženklais, nardyti ir šokinėti į vandenį nuo tiltų, krantinių, prieplaukų ir kitų hidrotechninių statinių, įrenginių bei kitose tam neskirtose vietose;

2. Maudytis neblaiviam ar apsvaigusiam nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų;

3. Maudytis vaikams iki 14 metų be suaugusio žmogaus priežiūros;

4. Palikti prie vandens be priežiūros vaikus iki 14 metų;

5. Plaukioti ant pripučiamų čiužinių, transporto priemonių padangų ir kamerų, rąstų, lentų ir kitų plaukiojimui nepritaikytų daiktų;

6. Plaukioti plaukiojimo priemonėmis tam neskirtose paplūdimių maudyklų zonose, jomis kelti pavojų žmonėms ir aplinkai;

7. Suptis ir vaikščioti tam nepritaikytose plaukiojimo priemonėse, taip pat nesilaikyti plaukiojimo priemonės gamintojo nustatytų saugaus plaukiojimo priemonės naudojimo reikalavimų ir (ar) draudimų;

8. Plaukti plaukiojimo priemone, jeigu joje nėra gelbėjimosi liemenių, skirtų visiems joje esantiems asmenims;

9. Maudytis, nardyti ir šokinėti iš (nuo) plaukiančios plaukiojimo priemonės;

10. Maudytis žaibuojant ir (ar) perkūnijos, škvalo, kilusio viesulo metu;

11. Maudytis, esant gelbėjimo poste iškeltai raudonai vėliavai;

12. Paplūdimiuose ir maudyklose rūkyti (išskyrus įrengtas rūkymo vietas);

13. Žaisti sportinius žaidimus ne fizinio aktyvumo (aktyvaus) paplūdimio zonoje ar sukeliant pavojų poilsiautojams;

14. Paplūdimiuose ir maudyklose įrengti stovyklavietes;

15. Paplūdimiuose ir maudyklose kurti laužus;

16. Skinti ar naikinti saugomų rūšių augalus;

17. Būti bendruose paplūdimiuose nuogiems asmenims (nedėvintiems maudymosi kostiumų ar dėvintiems tik jų dalį);

18. Lankytis su gyvūnais tam neskirtose paplūdimio vietose;

19. savavališkai įrengti pramogų įrenginius, sporto aikšteles.

7 Comments

  1. Audrius

    Ar ne konservatoriaus Dobranskio sritis? Juk jis Neniskio pavaudotojas siais klausimais. Kur ziuri??

    Reply
  2. Vis dar sveiko proto klaipėdietis

    Priplaukėme taip sakant… Net sovietmečiu lankytis prie jūros buvo leidžiama nuo 6 iki 23, likusiu laiku buvo pasienio režimas ir draudžiama – bet ir tada jokie pasieniečiai baudų neišrašinėjo, o jei ir pasirodydavo tai apsiribodavo neklaužadas išvaryti iš pliažo! Dabar jau panašiau į kažkokį konclagerį – čia jau viršūnė kad negalima prie jūros ateiti kada nori! Taip išeina kad nebegalima pasėdėti per naktį su meškere, kad nebegalima atsikėlus ryte 6 val pabėgioti pajūriu ir nusimaudyti? Kas čia per diktatūra? Kas per psichopatų valdžia mus valdo?

    Reply
  3. Žurnalistė - Spurytei- atviros Klaipėdos redakcijai

    Kiek skaitau Virginijos straipsnius visur liberalų šlovinimas. Šį kart tas pat: “Klaipėdos miesto politikai išlaikė sveiko proto egzaminą, todėl į paplūdimius bus galima drąsiai ateiti pasigrožėti saulėlydžiu ir už tai bauda negrės.”
    Daugiau necituosiu, nes bloga jau darosi. Pasiskaitykite kitus jos straipsnius ir įvertinkite.

    Gal ją sieja, kokie draugiški santykiai su liberalais?
    Kur tik apie miesto politiką, tai visiškas tendencingumas. Kur žurnalisto nešališkumas? Hmm… ??? Ar tai normalu, ne, nes iškreipiami faktai ir žurnalistas pradeda vertinti, kas gerai, o kas ne? Tai gal tokiu atveju Spurytei reikia imtis politologės vaidmens?

    Reply
    • klaipedskas

      Jei pasidomėtumėt, tai Spurytė dalyvavo rinkimuose su Grubliausko komitetu. Grubliauskas yra atsiskyręs ir susipykęs su liberalais, su Budinu mirtini priešai.
      Nematau kur čia matot gyrimą, net nepaminėjo kad Budinas yra liberalas, tiesiog informacija kas ką padarė ir ką pateikė bei kaip balsavo

    • Anonimas

      A ne Kaziuko gimines busi? ?

  4. Jonas

    Patys liberakai surašė nesąmones ir tik dabar atsičiukino, galimai tvirtindami gerai padaugine buvo.

    Reply
  5. G

    Kai tiek daug draudimų gal būtų paprasčiau surašyti kas galima? 🙂 spėju nedaug punktų gautus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This