Susipažinti su nauja Jūrų muziejaus ekspozicija – ir galynėjantis su gyvūnais

Uostas ir jūra

Įsibėgėjant atostogų sezonui Lietuvos jūrų muziejus pradžiugino lankytojus dar viena nauja ekspozicija intriguojančiu pavadinimu „Vėžiagyviai, dygliaodžiai ir jų supergalios”.

Alfonso Mažūno nuotr.

Ekspozicija atidaroma šį penktadienį, birželio 26 d., 12.30 val. Ja praturtintas antrasis akvariumo aukštas, skirtas jūrų gamtai. Čia jau yra lankytojų pamėgtos jūrų moliuskų kriauklių, gyvybės vystymosi žemėje ekspozicijos, taip pat ekspozicija „Plėšrūs ir pavojingi gyvūnai: mitai ir tikrovė“.

Naujosios ekspozicijos kūrėjai – dizaino studija „Dadada“, pernai pelniusi Lietuvos dizaino prizą „Geras dizainas” už šio muziejaus Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje sukurtą ekspoziciją „Mano tėvas – žvejas, aš – jo padėjėjas“.

Pasak Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, naujosios ekspozicijos „Vėžiagyviai, dygliaodžiai ir jų supergalios” turinys orientuotas į pristatomų gyvūnų prisitaikymą prie aplinkos, išgyvenimą, akcentuojant jų išskirtines savybes – supergalias. Išskirtos 8 gyvūnų grupės, kiekvieni jų sukuriant interakcijas, kuriose lankytojai patys galės išbandyti ir savo galias.

Naujoji ekspozicija traukia akį ir spalva, ir raiškiomis formomis, ir tuo, kad lankytojai galės pasigalynėti su omaru, kuris traiško savo žnyplėmis moliuskų kiautus, pamatyti, kaip jūrų agurkai spjaudosi … vidaus organais, pabandyti sugauti krabą, suskaičiuoti kardauodegio kojas ir net įkišti ranką į jūrų žvaigždės skrandį.

Gąsdintis nereiktų, nes visa tai lankytojai išbandys įvairiais žaidybiniais būdais, net neprisiliesdami prie tikrų gyvūnų.

Dizainerių sukurti elementai yra ne tik estetiški, bet ir edukuojantys. Lankytojai juos gali paliesti, sužinoti, surasti paslėptą informaciją, atlikdami tam tikras užduotis. Taip skatinamas jūrų pasaulio pažinimas dar retu Lietuvos muziejuose patiriamuoju būdu.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jūrų muziejus pradeda naują sezoną

Nuo šio trečiadienio – balandžio 17 dienos – Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgalį, o nuo ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Pasieniečių šuo išgelbėjo ruoniuką

Beveik kiekvienais metais per Velykų šventes į Lietuvos jūrų muziejų atvežami išsekę Baltijos pilkųjų ruonių jaunikliai iš pajūrio. Šventinėmis dienomis ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

Veidai

Olga Žalienė lieka vadovauti Jūrų muziejui

Kultūros ministerija skelbia, jog konkursą eiti Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė jo vadovė Olga Žalienė. Konkurse iš viso ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This