Mokymasis gamtoje ir iš gamtos. Kodėl tai svarbu?

Konsultacijos

,,Pastaruoju metu šiuolaikiniai vaikai daugiau laiko praleidžia prie ekranų negu žaisdami lauke. Tačiau mokslininkai ir vaikų ugdymo specialistai teigia, kad normaliai vaiko fizinei ir psichinei raidai būtinas patyriminis mokymasis”, – sako ir Klaipėdoje veikiančios visuminio ugdymosi šeimai studijos ,,Family Lab Academy” mokytoja Indrė Neimantė.

Anot jos, veikdamas gamtoje, gauni visus pojūčius ir potyrius, kurie yra itin svarbūs ankstyvajame amžiuje – visa tai formuoja asmenybę, požiūrį bei vertybines nuostatas. Vaikai, kurie yra atitrūkę nuo gamtos, bijo vabalų, sako, kad vorai ir varlės jiems yra šlykštūs. Tad platesnis pasaulio pažinimas prasideda nuo artimiausios aplinkos stebėjimo, pavyzdžiui, kur keliauja skruzdės, kaip keičiasi įvairūs augalai bei medžiai, kaip užsiauginti pupą ir panašiai.

Vaikų smalsumo sužadinimui kartais reikia visai nedaug – papasakoti įdomią istoriją, įsitraukti ir tyrinėti kartu, sugalvoti žaidimų. Tokiu būdu didėja motyvacija bei patiriamas mokymosi džiaugsmas.

I. Neimantė rekomenduoja su vaikais išbandyti nesudėtingas veiklas, kurios lavina dėmesio koncentraciją, pastabumą bei ugdo gamtamokslines kompetencijas.

Gamtos gėrybių dėžutė

Reikės:

kiaušinių dėklo;

ieškomų gamtos gėrybių sąrašo (atsisiųsti).

Vabalų medžioklė

Reikės:

veiklos lapo (atsisiųsti);

rašiklio;

kieto pagrindo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Senelių ir anūkų ryšys: kaip stiprinti tarpusavio santykius?

„Family Lab Academy” pedagogė Indrė Neimantė ir psichologė Aušra Jančauskaitė, organizuojančios senelių ir anūkų rytmečius Klaipėdoje, sako, kad senelių ir anūkų ...
2020-10-13
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kodėl su vaikais naudinga išbandyti eksperimentus?

Vaikai nuo pat gimimo ypatingai smalsūs – jie noriai tyrinėja, kasdien atranda ir išbando naujus dalykus, stebi, eksperimentuoja su aplinkoje esančiais ...
2020-05-30
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdoje duris atvers visuminio ugdymosi šeimai studija

Birželio 1 d. Klaipėdoje atsidarys visuminio ugdymosi šeimai studija „Family Lab Academy”. Teigiama, kad joje vyks „kūrybiškos ir inovatyvios veiklos visai šeimai, ...
2020-05-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This