Jaunieji buriuotojai vejasi laiką Drevernoje

Fotoreportažai, Sportas

Agnė Bukartaitė
2020-06-29

Komentarų: 0

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Intensyvios treniruotės, savaitgaliais varžybos, trumpas poilsis ir kelionė į kitą regatą – taip šią vasarą atrodo jaunųjų buriuotojų kalendorius. Kiekvieną vasarą jis būdavo įtemptas, tačiau dėl COVID-19 viruso pandemijos praleistos varžybos užsienyje, sutrumpėjęs buriavimo sezonas verčia dar labiau intensyvinti gyvenimą ant vandens.

Reikia išnaudoti kiekvieną progą, kiekvieną savaitgalį, nes vaikai auga, jiems reikia neprarasti įgūdžių, įgyti naujos patirties ir augti”, – sako Klaipėdos krašto buriavimo mokyklos „Žiemys” vadovė Agnė Dalangauskienė.

Šią vasarą vis daugiau svečių iš kitų miestų sulaukia ir Drevernos uostas. Pasak regatų organizatorių, dar nė vienais metais Klaipėdos krašto vandenys nebuvo tokie populiarūs. Pasirodo, jog azartiškas varžybas galima surengti ir savo akvatorijose, ypač jei prisijungia daugiau buriavimo mokyklų iš visos Lietuvos, o rėmėjai palepina vertingais prizais, kalbėjo pašnekovė.

Sekmadienį baigėsi dvi dienas vykusios Klaipėdos rajono mero taurės varžybos ir „Jazz Dancer” regata. Į šias varžybas susirinko rekordinis kiekis buriuotojų iš Vilniaus, Kauno, Plungės ir Nidos. Viso trijose klasėse startavo 41 jachta. Mažiausiai buriuotojai septyneri, vyriausiam – šešiolika.

„Pirmąją dieną lepino vidutinis vėjas, kuris leido mums vykdyti netgi 4 lenktynes. Antroji diena visai kitokia. Laukėm vėjo krante, daug maudynių ir sustiprėjus vėjui surengti dar du lemiami plaukimai”, – teigė klaipėdiečių treneris Marius Nagdasovas.

Sekmadienio pavakarę varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti Klaipėdos rajono mero taurėmis ir rėmėjo, kompanijos „Vėjų spektras” ir jachtų servisu bei remontu užsiimančios bendrovės „Ostmarina” prizais.

„Mūsų vaikai nėra išlepinti, buriavimo įranga ir apranga yra brangi, mes gyvename kaip šeima, vieni išauga, ima kiti, dalinamės viskuo, ką turime. Tenka taupyti stovykloms ir varžyboms, todėl rėmėjai, kurie pagalvoja apie tai, ko labiausiai reikia yra tikras ne tik vaikų, bet ir tėvų džiaugsmas. Ne veltui tokiomis varžybomis susigundo buriuotojai ir iš tolimesnių miestų”, – džiaugėsi mažiausių buriuotojų mamos.

Klaipėdos rajono mero taures įteikė varžybų rėmėjas Alvydas Naujėkas. Buriuojantis verslininkas susirinkusiems vaikams linkėjo ištvermės ir kantrybės siekiant sportinio meistriškumo ir nenuleisti rankų, didžiųjų vandenų krašte, populiarinant buriavimo sportą.

„Ant vandens stebėdamas varžybas pagalvojau, kad kada nors, jūs net nepajusite, kaip atsidursite ant „Ambersail” jachtos denio, nežinau, koks bus numeris, nes jau yra „Ambersail-II”, bet nenuleiskite burių ir gero jums vėjo!” – linkėjo bendrovės „Vėjų spektras” vadovas, buriuotojas Alvydas Naujėkas.

Pirmadienį buriuotojai mokytis, dalintis patirtimi ir gaudyti vėjo išvažiavo į stovyklą Nidoje, kurią kitą savaitgalį vainikuos varžybos Kuršių mariose.

INFORMACIJA

Optimist U12 gr. berniukų įskaita:

I – David Mažeika (Neringa)

II- Joris Jazdauskas ( Klaipėda)

III – Karolis Rimgaila ( Klaipėda)

Optimist U12 gr.mergaičių įskaita:

I – Meda Abrutytė (Plungė)

II – Rūta Daračiūtė (Kaunas)

III – Liepa Jonuškaitė (Klaipėdos raj.)

Optimist U16 gr:

I – Matas Kniubas (Kaunas)

II – Marius Antanavičius (Kaunas)

III – Rokas Golubovas (Kaunas)

Optimist U16 gr. greičiausia mergaitė:

Mariya Shramkova (Neringa)

Laser Radial:

I – Nojus Bestauskas (Klaipėdos raj)

II – Patrikas Tamašauskas (Klaipėdos raj.)

III – Jonas Macevičius (Klaipėdos raj.)

Laser 4.7:

I – ViliusVasiulis (Klaipėda)

II – Ema Kuodytė (Klaipėda)

III – Nojus Mockus (Klaipėda)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”143676,143677,143678,143679,143680,143673,143674,143681,143682,143683,143684,143685,143686,143687,143688,143689,143690,143691,143698,143692,143693,143694,143695,143696,143697″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Kapitonas Žygintas Gineitis: „Jūra keičia viską“ 

Klaipėdos m. savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Melnragės padalinyje kartą per mėnesį vyksta Švyturių metams dedikuoto renginių ciklo „Žmonės – ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikinio teatro surengtoje konferencijoje - daug įdomių istorijos ir nūdienos detalių

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos konferencijų salėje surengė konferenciją „Muzika ir teatras Klaipėdoje: istorinės atodangos ...
2023-12-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This