Dėl naujo prekybos centro – tik virtualios aistros

Miestas, Svarbu

Nors gyventojai internete liejo pasipiktinimą dėl planų Gedminų g. 7A esančiame sklype statyti didelį prekybos centrą „Norfa XXL“, viešame projektinių pasiūlymų svarstyme tradiciškai nė vienas jų nepasirodė.

Projektuotojų vizualizacija

Svarstyme su visuomene dalyvavo tik „Atviros Klaipėdos“ žurnalistė bei tokiuose susirinkimuose labai dažnai dalyvaujantis bendrovės „Viremida“ pardavimų direktorius Kęstutis Kvaraciejus.

Jis viešai išsakė mintį, jog gyventojai praleido progą iš „Norfos“ išsireikalauti geresnės gyvenimo kokybės.

„Dažnai iš prekybos centro statytojų aplinkinių namų gyventojai išsireikalauja, jog verslininkai pastatytų vaikų žaidimo aikštelių, įrengtų kokį parkelį ar ką nors panašaus, kad gyventi būtų gražiau ir patogiau. O šiuo atveju – jokių reikalavimų“, – kalbėjo K. Kvaraciejus.

Projektinius pasiūlymus parengusios bendrovės „Rusnė“ darbuotojos patikino, jog iki viešo svarstymo nei iš gyventojų, nei iš juridinių asmenų nebuvo gauta jokių pastabų ir pasiūlymų. Jos pritarė minčiai, jog gyventojai galėjo prašyti ko nors, kas pagerintų jų gyvenimo kokybę.

„Tačiau tam, kad galėtume tai numatyti savo projekte, turėtume gauti prašymą. Juk neprojektuosime daugiau nei užsakovas pageidauja“, – tvirtino „Rusnės“ darbuotojos.

Kai „Atvira Klaipėda“ parašė apie planus prie Gedminų g. ir Statybininkų pr. sankryžos statyti prekybos centrą „Norfa XXL“, po straipsniu buvo ne vienas komentaras, kuriame liejosi pyktis.

„Kažkoks siaubas, po langais pastatys didžiulį prekybcentrį. Apie gyventojus visai negalvojama. Kam dar vienas milžiniškas prekybos centras Statybininkų prospekte, kai nuo pradžios prospekto yra Žardės „Iki” prekybcentris, „Aibė“, viduryje „Grūstė“, o prospekto gale – „Maxima“. Čia kiekvienam namui po prekybos centrą pastatyti nori?“ – ir piktinosi, ir klausė Siaubu prisistatęs skaitytojas.

„Na, tikrai smegenis kokosinės. Kam tų parduotuvių, jų jau ant tiek daug tam mieste su trejomis gatvėmis. Juokinga. Kaip ir kurortinis miestas, bet vaiką nėra, kur nuvežti. Jau nusibodo ta tema komentuoti. Maisto prekių ir degalinių miestas. Ai, ir dar statybinių parduotuvių, kur nespjauk“,- komentavo Anonimu prisistatęs skaitytojas.

Tačiau viešame svarstyme nė vienas gyventojas nepanoro dalyvauti. Maža to, projektuotojos pasakojo, jog antradienį vaikščiodamos po teritoriją, kurioje iškils „Norfos“ prekybos centras, buvo sutikusios gyventojų, kuriuos pakvietė į viešą svarstymą, tačiau šie esą tik ranka numojo.

Naujo prekybos centro projekto užsakovė ir statytoja yra bendrovė „Rivona“, kuri priklauso „Norfos“ įmonių grupei.

Daugiau nei 4 tūkst. kvadratinių metrų bendro ploto pastatą norima statyti sklype, esančiame Gedminų g. 7A, kurio plotas siekia 1,1307 ha. Sklypas priklauso bendrovei „Rivona“, ji šį sklypą įsigijo šių metų sausį.

Beje, projektuotojos atskleidė, jog užsakovai norėjo dar didesnio ploto prekybos centro, tačiau projektuoti didesnio pastato neleidžia galiojantis teritorijos detalusis planas.

Sklypo rytinėje pusėje yra Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazija, o šiaurinėje – „Santarvės“ progimnazija, jo pietinėje pusėje yra Statybininkų prospektas, o vakarinėje – Gedminų gatvė. Projektuojamas pastatas numatomas sklypo šiaurės vakarinėje dalyje.

Įvažiavimas į prekybos centrą pagal detalųjį planą numatomas iš Gedminų g.

„Prekybos centro statybos metu bus atliekama Statybininkų pr. ir Gedminų g. sankryžos rekonstrukcija įrengiant papildomas eismo juostas ir šviesoforus, pėsčiųjų ir dviračių perėjas. Papildomai į sklypą projektuojamas įvažiavimas iš rytinės pusės, pro menų gimnaziją. Tvarkoma šio pravažiavimo atkarpa iki posūkio į prekybos centrą“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Teisės aktai reikalauja, kad prie tokio dydžio prekybos centro būtų įrengta 112 automobilių stovėjimo vietų, tačiau projektuojama daugiau – 139 vietos. Projektuotojos pažadėjo, jog bent kol kas užkardai prie įvažiavimų į aikštelę neprojeketuojami, tad joje automobilius galės laikytis ir aplinkinių namų gyventojai.

Projektiniuose pasiūlymuose teigiama, jog sklypas perimetru, išskyrus įvažiavimus ir išvažiavimus, bus apželdinamas veja. Sklypo apželdinimas – 15 proc. bendro ploto.

Be to, už sklypo ribos žaliojoje zonoje numatoma pasodinti 110 jau ūgtelėjusių medelių, taip suformuojant nedidelį parką.

Projektuotojų vizualizacija

„Pagrindinis įėjimas į pastatą suprojektuotas iš pietinės pusės, nuo Statybininkų pr., pro kurį įeinama į tambūrą ir koridorių, iš kurio patenkama į prekybos salę, vaistinę, sanitarinius mazgus, darbuotojų patalpas, esančias pastato vakarinėje dalyje. Rytinė pastato dalis skirta prekėms sandėliuoti, maisto produktų paruošimui ir pan. Pastato pietrytinėje dalyje projektuojama rampa bei pakrovimo zona“, – aiškinama projektiniuose pasiūlymuose.

Nors „Norfos“ atstovai kol kas nekomentavo, kada prekybos centras galėtų atverti duris, projektuotojos teigė, jog statybų leidimą tikimasi gauti, statybos turėtų trukti apie pusmetį, tad prekybos centras gali pradėti veikti kitais metais.

7 Comments

  1. DNSB"Galiūnas"

    Kai turėjome dalyvauti svarstyme15:00 val., kuris buvo perkeltas 11:00 val. ,niekas net nepaskambino ir neperspėjo, kad posėdis vyks anksčiau. Tai nereikia čia rašyti, kad nebuvo norinčiu jame dalyvauti.

    Reply
  2. Liks

    Tai nemanot kad gal žmonės dirba, ar dar ką. Kodėl negalit patys suprast elementariai, ką jūs norėtumėt, jeigu šalia jūsų namo statytų tokia parduotuvė, viskas būtų aišku. Apie tokį svarstymą reikia daugiau info, gal tada tikrai būtų atėję, o dabar kaip visad patyliukais, visa kaldra ant savęs. Bus jums jaučiu ten statymas, kaip ateis minia žmonių, mažai nepasirodys. NORFA, pati sud… usia parduotuvė ten tik bomžai turbūt perka. Aš net jau 4 metus I ja neeinu, kaip radau nagą farse. Ne, ne ir dar kartą NE parduotuvėj ypač Norfai.

    Reply
  3. aaaa

    jei bus galima parkuotis tai ok, jei ne tai zopa , jau dabar vieni kandonai sutaise gedminu gatve kad ner kur masinos pastatyt , dabar kiti vietoj aiksteles padarys parduotuve , o kur desis tos masinos is aiksteles kuriu min puse savininku gyvena salia ?, ka jie mano kad padys 20-30 vietu daugiau ir visi tilps>??? sudinas miestas ,jame ir daro kas ka nori

    Reply
    • ezys

      deja daug tikrai sh… Klaipedoje, jusu komentaras ta puikiai iliustruoja. Negalvojot apie emigracija? 😉

  4. Klaipedietis

    Viskas yra gerai gyventojams…eilinį kartą patys įrodė, kad galvoja jog už juos kažkas kažką padarys….

    Reply
    • aaaa

      o kam mums tada miesto valdzia , kam mes turim prasyti , uz ka jie gauna algas visi merai ir ahitektai , tu blia zinai kad as pats galeciau sau parkinga is zolyno pasiplyteliuot uz savo pinigus salia namo ,bet neleidzia sukos

    • ezys

      >>>aaa
      Nei meras, nei jokia kita valdzia nezino ir negali zinoti ko butent jus norite, jei jus nepasakysite, juo labiau, kad jums vieno dalyko reikia, o Petrui visiskai kito. Dar gal noretumet, kad meras uz jus nusprestu kaip rengtis ir ka valgyti? Tam ir rengiami susitikimai su gyventojais, tik va, kad visiems dzin.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Transportas

Gedminų gatvėje - daugiau automobilių statymo vietų

Po gyventojų nepasitenkino dėl to, jog pastačius naująjį „Norfos” prekybos centrą (PC) sumažėjo Gedminų g. gyvenančių žmonių automobiliams skirtų statymo ...
2024-01-29
Skaityti daugiau

Verslas

Kaip dirbs didieji prekybos tinklai per šventes

Visų didžiųjų prekybos tinklų parduotuvės, išskyrus keletą autonominių, priklausančių „Iki“, pirmąją Kalėdų dieną nedirbs. Gruodžio 24-ąją, Kūčių dieną, „Iki“, „Maxima“ ...
2023-12-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This