Antros pakopos pirtininkų kursus baigė antroji laida

Regionas

Kretingos rajone įsikūrusiame komplekse „Atostogų parkas“ vyko jau antrieji antros pakopos kursai profesionaliems ir pradedantiems pirtininkams.

Šiuos mokymus vedė Europos sportinio vanojimo ir pasaulio saunos čempionas Vladas Jokubauskas, o juos baigė aštuoni dalyviai. Po kursų jiems buvo suteikta pirties technologo kvalifikacija.

Baigę šiuos teorinius ir praktinius mokymus dalyviai įgijo pirties SPA technologo specializaciją; jiems buvo išduoti tarptautiniai europinio standarto „Baltic Steam Bath – SPA School“ sertifikatai, suderinti su Lietuvos Pirties SPA federacija. Kiekvienas sertifikatas yra griežtos numeracijos ir galiojantis tarptautiniu mastu.

„Visas SPA masažo, pirčių pasaulis remiasi trimis pagrindinėmis technologijomis: atpalaiduojančiomis, tonizuojančiomis ir detoksikuojančiomis. Profesionalus pirtininkas turi žinoti šias tris technologijas, mokėti jas taisyklingai atlikti. Antros pakopos kursų tikslas ir buvo sužinoti pagrindinių vanojimo technologijų principus, kokie procesai vyksta vanojamo žmogaus organizme ir kaip nustatyti teisingą vanojimo tikslą, išmokti šias procedūras atlikti nuo pradžios iki pabaigos“, – pranešime cituojamas V. Jokubauskas.

„Dienos praėjo greitai, o vieta tiesiog sužavėjo. Įgavau ne tik teorinių ir praktinių žinių, bet ir „pasikroviau“ dvasiškai ir emociškai. Manau, kad pirties ritualai įkūnija tikrąją meilę pirčiai“, – prisipažįsta kursų dalyvė Saulė Anužytė.

„Esu profesionali masažuotoja, Lietuvoje gyvenu vos vienerius metus, o vanojimo pirtyje procedūra man – tikras atradimas, – įspūdžiais dalijosi pirties iš tolimųjų Filipinų kilusi kursų dalyvė Sigma Phi Coronel. – Filipinuose taip pat mėgaujamės pirtimi, ypač mėgstama garinė pirtis. Tačiau neturime vanojimo pirtyje tradicijos, tad šių kursų metu įgytos žinios ir įgūdžiai man – naujiena.“

Gerų žodžių negailėjo ir itin aktyviai įvairiuose mokymuose dalyvaujantis ir jau keliuose V. Jokubausko pirtininkų kursuose spėjęs sudalyvauti profesionalus pirtininkas Andrius Usovas.

„Čia metodologija, pirties teorija neatsiejamai sujungiama su praktika, įgytas žinias galima tiesiogiai taikyti pirtyje“, – sakė A. Usovas.

Anot pranešimo, jau planuojami ir būsimi trečiosios pakopos pirtininkų kursai, kurių metu bus atskleidžiamos kūno šveitimo, įvyniojimo ir turkiško hamamo procedūrų technikos.

„Turkiško hamamo mokiausi net penkiuose skirtinguose Turkijos regionuose ir šiuose mokymuose dalinsiuosi visu tuo, kas „skaniausia“. Mokydamiesi klasikinio hamamo procedūros šių kursų dalyviai sužinos ir Lomi Lomi, Tajų, holistinio, klasikinio, taškinio masažo elementų. Tai bene „skaniausia“ mokymų pakopa, kuri ypatingai patinka moterims“, – sako V. Jokubauskas.

Pasak jo, hamamo procedūra itin sena, jo istorija siekia daugiau nei 2000 metų. Šios procedūros metu įšildytas kūnas nušveičiamas specialia Kese pirštine, panardinamas į muilo putų debesį, atliekamas muilo putų masažas, vėliau oda pamaitinama aliejais. Atpalaiduojanti hamamo procedūra trunka iki 40 minučių, o detoksikuojanti gali trukti ir ilgiau nei valandą.

Hamamo procedūrą  rekomenduojama atlikti po pirties, kai kūnas yra tinkamai įšilęs, odos poros atsivėrusios. Teigiama, kad būtent tada pasiekiamas geriausias rezultatas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kultūros ir meno žmonių į pirtį neįleis: persis šoferiai ir meras*

Didžiules pastangas reformuoti (sunaikinti) kultūrinį gyvenimą Klaipėdoje dėjusi jos valdžia pasiekė savo: pagaliau renginių sumažėjo perpus, o Lietuvos žiniasklaida uostamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Atleido pirties direktorių ir kreipėsi į prokuratūrą

Klaipėdoje prasidėjus septintiesiems komunizmo statybos metams tuometinė miesto valdžia turėjo nemenkų rūpesčių su gana svarbiu tais laikais objektu – viešąja ...
2023-11-26
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Dėl pirties – grasinimai teismu

„Aš noriu šventę švęst“ – tikriausiai tokiu moto vadovaudavosi ir pokarinės Klaipėdos valdžia spalio mėnesiais, kai stengėsi, kad bent jau ...
2023-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This