Kampanija „Nenupušk“ patiks vengiantiems poilsiautojų gausos

Fotoreportažai, Regionas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Daugiau nei 60 daugelio dar neatrastų objektų Klaipėdos regione – tai visuomenei pristatoma nauja kampanija „Grynas takas“.

Asociacija „Klaipėdos regionas“ išgrynino lankytinus objektus Klaipėdos regione, esančius po atviru dangumi, ir sujungė juos į naują, 600 kilometrų besidriekiantį „Gryno tako“ žemėlapį.

Tikimasi, kad šie objektai pritrauks išsiilgusius naujovių, vertinančius ekologiją ir tvarų keliavimą bei norinčius išvengti poilsiautojų, vasaros metu besibūriuojančių populiariuose pajūrio objektuose.

„Šia kampanija, tikimės, pradės pradėti tvaraus turizmo madą Lietuvoje, kad žmonės kuo daugiau laiko leistų gryname ore, kuo mažiau keliautų automobiliais, saugotų gamtą. Be to, keliauti gryname ore saugu dėl vis dar išliekančios koronaviruso grėsmės“, – pranešime spaudai cituojama asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdančioji direktorė Klaudija Kionies.

Net 600 kilometrų gryno keliavimo

Kampanijos šūkis – „Nenupuššššk“ kviečia Klaipėdos regione pastebėti viską, kas ošia: pušis, jūrą, vėją, susiplanuoti atradimų kupiną kelionę, pailsėti gryname ore.

Prie „Gryno tako“ kampanijos jungiasi septynios Klaipėdos regiono savivaldybės.

Kampanija pagalvojo ir apie keliautojų patogumą – populiarioje, Vlados Musvydaitės inicijuotoje mobilioje aplikacijoje „Walk15“ galima rasti NENUPUŠK maršrutą, kuris driekiasi per septynias Klaipėdos regiono savivaldybes nuo objekto iki objekto – visa tai sudaro apie 600 kilometrų.

Žygtakiai, piliakalniai, paplūdimiai, parkai, švyturiai, didieji akmenys ir net skaitykla po atviru dangumi – iš viso 65 objektus galima pasiekti įvairiais tvaraus keliavimo būdais: dviračiu, pėsčiomis, baidare, laivais ar kemperiais.

Siekiama, kad keliautojai kuo daugiau laiko praleistų gryname ore harmonijoje su gamta.

Pasak asociacijos „Klaipėdos regionas“ komunikacijos projektų vadovės Giedrės Vaicekauskaitės, „Gryno tako“ idėja išaugo į kampaniją, kuria siekiama įtraukti ir smulkiuosius verslininkus, taip pat ir keliautojai bus kviečiami paremti Gryno tako idėją, prisidėti prie būsimų tvarių turizmo ir socialinių projektų.

„Kviečiame visus regiono smulkiuosius verslininkus prisijungti prie „Gryno tako“ idėjos ir tapti draugais – suteikti nuolaidas atvykstantiems turistams, keliautojams ir taip atsirasti naujajame „Gryno tako“ žemėlapyje. Kampanijai įsibėgėjus, keliautojai galės įsigyti „Gryno tako“ atributikos, o už dalį iš šių pardavimų gautų lėšų planuojama sodinti medžius, mokyti buriuoti vaikus iš sunkiai besiverčiančių šeimų, kitų įdomių ir įvairių socialinių iniciatyvų“, – pasakoja G. Vaicekauskaitė.

Sukurtas garso takelis

Grynas takas turi ir savo garso takelį, kurį sukūrė muzikinis projektas „Tykumos“.

„Bokštai, tiltai, takai ir kiti objektai turi savitą garsą, todėl sugalvojome kurti muziką, pripildytą autentiškų, Klaipėdos regionui būdingų muzikinių intarpų. Šis garso takelis sukurtas tam, kad „Grynas takas“ turėtų ne tik „veidą“, bet ir „balsą“, būtų ne tik grynas, bet ir gyvas. Siekiame, kad „Gryname take“ apsilankę keliautojai susietų savo įspūdžių vaizdus su garsais, galėtų klausytis muzikos, kuri primena apie jų kraštą net jiems esant toli“, – apie muzikinio takelio turinį kalba „Tykumos“ kūrėjas Kristijonas Lučinskas.

Meditatyvų, beveik valandos trukmės garso takelį planuojantys keliauti „Gryno tako“ maršrutu ar juo jau keliaujantys poilsiautojai gali išgirsti čia.

Daugiau informacijos apie Gryno tako kampaniją ir žemėlapį nuo šiandien galima rasti Gryno tako socialinių tinklų profiliuose: https://www.facebook.com/grynastakas/, Instagram paskyroje „Grynas takas“ arba tinklapyje www.grynastakas.lt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”144323,144324,144325,144326,144327,144328,144329,144330,144333,144334″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Opera ,,Klaipėda" - nevienadienis kūrinys

Opera ,,Klaipėda”, skirta Klaipėdos suliejimo su Lietuva šimtmečiui, įvyko. Ir pavyko. Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro būsimasis pastatymas intrigavo jau nuo ...
2023-08-07
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikinio teatro premjeroje atgims ir Taravos Anikė

Minint Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-metį, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) istorijų operos „Klaipėda“ premjeroje šį penktadienį, 21.30 val., ...
2023-08-03
Skaityti daugiau

Kultūra

Penktadienį - Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui skirtos operos premjera

Rugpjūčio 4-ąją, 21.30 val., elinge vyks istorijų operos „Klaipėda“ premjera. Ją Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro užsakymu sukūrė keturi Klaipėdos kompozitoriai ...
2023-07-31
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This