Įsitvirtino lietuviška vasara: bus ir lietaus, ir stiprių vėjų

Vasara

„Nesimato vasaros, kokios jūs norit, lietuviška vasara – taip, matosi”, –  į klausimą, kur dingo vasara, linksmai nusiteikusi atšovė Jūrinių prognozių grupės budinčioji sinoptikė Judita Navašinskienė.

Stiprus vėjas ir nuolat prapliumpantis lietus trukdo mėgautis jūros malonumais. Palmiros Mart nuotr.

Jos teigimu, karščiai, prie kurių jau buvome bepradedą įprasti, žada sugrįžti tik paskutinį liepos dešimtadienį, o artimiausiu metu vyraus tradicinei lietuviškai vasarai būdingi orai.

„Rytoj lietučio ir dieną, ir naktį gausim, temperatūra naktį – 13- 15, dieną -15-17 laipsnių. Vėjas vakarų- pietvakarių, naktį gūsiai iki 17 m/s,  dieną – iki 13-15 m/s”, –  trečiadienio orus komentavo sinoptikė.

Pasak J. Navašinskienės, gražesni ir be lietaus orai šią savaitę numatomai ketvirtadienį ir penktadienį. Tomis dienomis lyti nebeturėtų („nebent keli lašai kur iškris”), taip pat sumažės ir vėjas, o penktadienį įdienojus termometro stulpelis jau gali pakilti iki 20 laipsnių.

Tačiau situacija radikaliai keisis savaitgalį.

„O šeštadienį mes jau ir audrą žadam, vėjo gūsiai gali sustiprėti iki 20 ir daugiau metrų per sekundę, naktį ir dieną numatomas lietus, perkūnija”, – jokių vilčių poilsiautojams savaitgaliui nepaliko sinoptikė.

Tuo metu visuose Klaipėdos paplūdimiuose šiomis dienomis ir vėl plevėsuoja raudonos vėliavos, įspėjančios, jog maudytis jūroje dėl didelių bangų ir jūros traukos draudžiama, nors vandens temperatūra ir lygi oro temperatūrai ar net laipsniu kitu ją viršija.

1 Comment

  1. Rasa

    Ačiū, nors šiek tiek geresnės naujienos. Lietuvoje ir turėtų būti lietuviškų platumų oras, o visa kita yra anomalija. Tokie dideli karščiai, kurie neseniai tvyrojo – žalingi mūsų krašto žmonėms. Gaila, kad niekas nesidomi ir nedaro bendros statistikos. Nenustebčiau, jei Lietuvoje šiemet nuo karščių, galinčių pagreitinti lėtinių ligų eigą, mirė daugiau žmonių nei nuo to baisiojo COVID-19. 😉

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Orai

Šilumos dar teks palaukti

Pirmoji balandžio mėnesio pusė buvo drėgnesnė už normą, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Daugiausia kritulių teko šiaurės rytiniams rajonams, ypač per ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Orai

Pirmoji balandžio dekada - šilčiausia per visą stebėjimų istoriją

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, balandžio pirmasis dešimtadienis buvo rekordiškai šiltas. Dekados vidutinė oro temperatūra Lietuvoje buvo 10,4 °C (teigiama 5,6° ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Orai

Užfiksuotas jau 10-tas šilumos rekordas šalyje

Nors trečiadienį Vakarų Lietuvoje pastebimai atvėso, rytinėje šalies dalyje toliau fiksuojami karščio rekordai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, jog, remiantis preliminariais ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This