Kiek dar valdžia globos sovietinį palikimą – bendrabučius?

Mums rašo

E. Kiupelytė, V. Jurgilevičienė
2020-07-08

Komentarų: 2

Visi informaciniai šaltiniai teigia, kad priešrinkiminis laikas padeda prisikviesti Seimo narius ir bendromis jėgomis spręsti tai kas rūpi rinkėjams. Piliečiams ikirinkiminis laikotarpis yra aukso laikas.

Jau keletą metų siekiame „pramušti” bendrabučių klausimą. Buvo parašytas ne vienas raštas į įvairias institucijas, aplankyti Seimo nariai valstiečiai Dainius Kepenis, Algimantas Kirkutis ir Centro partijos narys Naglis Puteikis, Socialdemokratų darbo partijos narė Irena Šiaulienė.

Turto banko nuotr.

Supratome, kad bendrabučio klausimas, kadangi vykdomas nuomos verslas, yra nepajudinamas. Puikiai žinome, kad gyvenime nėra neišsprendžiamų problemų. Būtina ieškoti būdų ir kelių, kaip spręsti gyvenimo sunkumus, būtina nenuleisti rankų ir bus surasti sprendimo keliai.

Todėl Seimo nariams iš Klaipėdos D. Kepeniui, A. Kirkučiui, N. Puteikiui, Simonui Gentvilui, Eugenijui Gentvilui, Gintarui Vaičekauskui, I. Šiaulienei, Agnei Bilotaitei išsiuntėme elektroninį laišką, kad Lietuvos Nepriklausomybei 30 metų, tačiau bendrabučius, tą sovietinį palikimą, globojame lyg vertybę. Laikas spręsti bendrabučių klausimą, nes daliai gyventojų tai yra skaudi aktualija.

Pirmasis atsakė E. Gentvilas, kuris paprašė konkretizuoti mums rūpimą problemą.

Seimo nariui paaiškinome, kad sovietmečiu bendrabučiai buvo laikina gyvenimo vieta. Kelios šeimos ar keliolika šeimų naudojasi vienu tualetu, vonia, dušine, virtuve. Ačiū Dievui, kad koronavirusas, kaip suprantame, į Lietuvą atėjo jau nusilpęs. Jei ateis kitos epidemijos, o tokia tikimybė yra, tai butuose žmonės galės izoliuotis, o bendrabutyje – jokiu būdu.

Bendrabutis, kaip gyvenamoji vieta, yra naikintina, nes ji yra laikina. Būtina ieškoti kelių, kaip bendrabučius paversti butais.

Vienas sprendimo būdų yra nugriauti bendrabutį ir pastatyti namą su butais. Kitas – dalį iškelti, o kitiems įrengti butus buvusiame bendrabutyje. Gali būti pasiūlytos ir kitos priemonės.

Kai ateis nauja epidemija, tai nebus laikas rūpintis dar ir bendrabučių gyventojais.

Lietuva vykdo visuotinę renovaciją. Gal jau atėjo laikas paruošti bendrabučių reorganizavimo į butus programą?

Susitikimas su E. Gentvilu numatytas liepos 10, 8 val. ryto.  Seimo narys N. Puteikis parašė, kad šiuo klausimu priims liepos 20 d. ir paprašė dar susiskambinus patikslinti laiką.

Laukiame kvietimų susitikti ir su kitais Seimo nariais.

Tikimės, kad aprašysime mūsų susitikimą su Seimo nariu E. Gentvilu.

2 Comments

  1. Kamara

    Bendrabutis – užkrečiamų ligų vieta. Todėl nieko nedaryti, laukti, o gal neįvyks epidemijos protrūkis, gali tik neatsakingi politikai. Niekas čia nieko neišperka, bet perkelia į kitą gyvenamą vietą – butą. Visa problema bus su tais, kurie nusipirko bendrabutį, investavo pinigus į verslą, t.y. nuomoją, bet patys negyvena.

    Reply
  2. ezys

    Jei bendrabutis privatus, tai jusu planui igyvendinti reiketu ispirkti visus butus, paziurekit kaip tai sekasi daryti, pvz. su sandeliukais prie Jono kalnelio, ar namu Nemuno g. ir suprasit, kad mazai cia sansu 🙁

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Vėl bandys parduoti bendrabučio patalpas

Turto bankas praneša gegužę vykdysiantis dar vieną aukcioną, kurio metu bandys parduoti 1965 m. statytame bendrabutyje Taikos pr. 20 jam ...
2020-03-21
Skaityti daugiau

Miestas

Bandys parduoti bendrabučio patalpas

Turto bankas praneša lapkritį vykdysiantis aukcioną, kurio metu bandys parduoti 1965 m. statytame bendrabutyje Taikos pr. 20 jam priklausančias patalpas ...
2019-09-28
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Baigė tyrimą dėl pavojingų narkotikų platinimo bendrabučiuose

Klaipėdos policija praneša, kad pareigūnai baigė didelės apimties tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo.
2018-09-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This