Etikos komisijai užteko A. Kaveckio atsiprašymo

Politika, Svarbu

Etikos sargai per kelias minutes išsprendė klausimą dėl miesto tarybos nario Aido Kaveckio galimai neetiško elgesio.

Praėjusiame posėdyje Etikos komisija nusprendė pradėti tyrimą dėl gauto skundo, o ketvirtadienį vykusiame posėdyje kone vienbalsiai nusprendė tyrimą nutraukti, balsuojant susilaikė tik komisijos narė Judita Simonavičiūtė.

Aidas Kaveckis. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ jau rašė, jog Etikos komisija sulaukė bendrovės „Audito gairės“ vadovės Loretos Rupeikienės rašto. Jame prašoma įvertinti miesto tarybos nario, Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininko Aido Kaveckio elgesį. Šis abejonių sukėlė, kai Finansų ir ekonomikos komitete dalyvavusiai L. Rupeikienei uždavė klausimus apie jos teistumą dėl kyšininkavimo. L. Rupeikienė į komiteto posėdį buvo pakviesta, nes jos vadovaujama bendrovė atliko Klaipėdos savivaldybės viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ auditą. Kadangi šios įstaigos direktoriaus Romando Žiubrio atlyginimo dydis, žmonos ir svainio įdarbinimas, bendradarbiavimas su paties įsteigta kita įstaiga taip pat kėlė abejonių, todėl komiteto posėdyje „Klaipėdos švenčių“ atliktą auditą turėjo pristatyti ir L. Rupeikienė. Tačiau Finansų ir ekonomikos pirmininkas A. Kaveckis jos teiravosi ne tik apie audito rezultatus. Jis klausė, ar tiesa, jog L. Rupeikienė yra nuteista už kyšininkavimą. Auditorė paaiškino, jog aukščiausios instancijos teismas ją visiškai išteisino. Nepaisant to, A Kaveckis R. Žiubriui pasiūlė ateityje paieškoti auditorių, neteistų už finansinis nusikaltimus.

Po tokių A. Kaveckio klausimų Etikos komisija ir sulaukė bendrovės „Audito gairės“ vadovės rašto, kuriame prašoma įvertinti komiteto pirmininko elgesį.

Nors į Etikos komisijos posėdį ketvirtadienį buvo pakviesta ir skundo autorė L. Rupeikienė, ir A. Kaveckis, abu jie neatvyko.

Tačiau jau anksčiau A. Kaveckis Etikos komisijai buvo pateikęs informaciją, jog auditorės viešai atsiprašė, jei ją įžeidė. Atsiprašymo tekstas pateiktas ir Etikos komisijai, tačiau jis nebuvo paviešintas.

„Yra skundas ir yra tarybos nario atsiprašymas. Valstybės politikų elgesio kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatyme numatyta, jog tyrimą galima nutraukti, jei politikas pripažino savo elgesį neetišku ir viešai atsiprašė. Tai ir yra padaryta“, – teigė Etikos komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis. Jam antrino ir posėdyje dalyvavusi teisininkė.

Todėl Etikos komisijos nariai kone vienbalsiai balsavo už tai, jog tyrimą reikia nutraukti. Balsuojant susilaikė tik J. Simonavičiūtė, o savo sprendimą paaiškino tuo, jog skunde išdėstyti motyvai ir atsiprašymas yra du skirtingi dalykai.

Teisininkė pabrėžė, jog sprendimas visada gali būti skundžiamas teismui, jei jis netenkina.

6 Comments

  1. simona

    Ar atsiprašymas galioja ir toje dalyje, kurioje A. Kaveckas nurodo R. Žiubriui ateityje pasiieškoti auditorių neteistų už finansinius nusikaltimus ?

    Reply
  2. Anonimas

    O Etikos komisija nesvarste Kaveckio balsavimo uz mokestines nuolaidas savo imonei? Ir be skundo yra faktai. Ko laukiama?

    Reply
    • tikrai?

      jis pats balsavo? Nu tai fainuolis, tokį vaidina sąžiningą ir kietą nu konservatorius ką bepridėsi

  3. Informacija

    Atsiprašymo tekstą Kaveckas buvo viešai perskaitęs prieš Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį jau anksčiau, yra įrašas yotube

    Reply
  4. Liūdna

    Už ką atsiprašyti? Už tai, kad žmogui rūpi grobstymai Klaipėdoje?

    Reply
    • už tai

      kad pats nešventas o kitus vadina nusikaltėliais. Tai ir atsiprašė drąsuolis ausis nuleidęs.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This