Nuteisti trys narkotines medžiagas platinę klaipėdiečiai

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Birželio pabaigoje Klaipėdos apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį  2019 m. sausį teismui perduotoje baudžiamojoje byloje dėl narkotinių medžiagų platinimo dideliais kiekiais.

Kaltinamųjų išsinuomotose gamybinėse patalpose policijos pareigūnai aptiko daug kvaišalų. Klaipėdos apskrities policijos nuotr.

Du su organizuotu nusikalstamumu siejami ir ne kartą teisti klaipėdiečiai sulaikyti 2018 m. vasarą po ilgalaikio uostamiesčio kriminalistų tyrimo.

Kaltinamųjų išsinuomotose gamybinėse patalpose policijos pareigūnai aptiko didelius kvaišalų kiekius – apie 400 g kokaino, apie 50 g kanapių dervos, heroino,  įrankius bei priemones narkotinėms medžiagoms fasuoti ir pakuoti. Sulaikytųjų gyvenamosiose vietose per kratas taip pat rasta narkotikų ir civilinėje apyvartoje ribojamų dopingo medžiagų.

Kaltinamiesiems talkino vieno jų sugyventinė – už netikrų pinigų realizavimą dideliais kiekiais ir melagingų parodymų davimą jau teista Klaipėdos miesto gyventoja.

Baudžiamojon atsakomybėn taip pat buvo patraukti trys narkotines medžiagas įsigiję asmenys: vienam pareikštas kaltinimas dėl kvaišalų laikymo, o dviejų atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas nereabilituojančiais pagrindais.

Klaipėdos apygardos teismo kol kas neįsiteisėjusiu apkaltinamuoju nuosprendžiu 36 m. amžiaus klaipėdiečiui paskirtas laisvės atėmimas 13 metų. Be to, jam priklausančiam daugiau nei 94 000 eurų vertės turtui taikytas išplėstinis turto konfiskavimas – konfiskuoti du didelės vertės automobiliai, butas uostamiestyje bei grynieji pinigai.

Pastarojo 38 m. amžiaus sugyventinei paskirtas laisvės atėmimas 4 metams, kitam – 37 metų klaipėdiečiui – 3 metams. Narkotines medžiagas įgijusiam 27 metų kaltininkui skirta 2500 eurų bauda.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=I5S4NHGILGg&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Išdaužė teismo langą

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 13.34 val., buvo pastebėta, jog išdaužtas Klaipėdos apygardos teismo pastato langas. Martyno Vainoriaus nuotr. Pradėtas ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Prokuratūra: piniginę žalą patyrusiems asmenims turi atlyginti valstybė ir Neringos savivaldybė

Generalinė prokuratūra, siekdama apginti viešąjį interesą, kreipėsi į Regionų administracinį teismą su prašymu septynių asmenų naudai solidariai iš Lietuvos valstybės ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This