Specialiosios liudytojos statusas Klaipėdos politikei nepanaikintas

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Prieš pat karantiną Klaipėdą sudrebinusi vadinamoji šnipinėjimo byla, kurioje minima ir uostamiesčio politikės pavardė, intensyviai tiriama toliau.

Nors ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas teigė dėl bylos specifikos kol kas daugiau duomenų atskleisti negalįs, jis patvirtino, jog Klaipėdos miesto tarybos narė Ela Andejeva, kaip ir tyrimo pradžioje, byloje lieka specialiąja liudytoja.

„Dirbam toliau, vyksta tyrimo veiksmai, darbuojamės, ypatingų pasikeitimų kol kas nėra „, – teigė prokuroras, paklaustas apie bylos eigą ir jos dabartinę stadiją.

E. Andrejeva prisiekė pernai lapkritį, po to, kai dėl teistumo už Lietuvos partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą mandato neteko visuomeninio rinkimų  komiteto „Titov ir teisingumas” lyderis Viačeslavas Titovas. Ji iki šiol yra specialioji liudytoja byloje šnipinėjimo. Martyno Vainoriaus nuotr.

Jo teigimu, įtarimai dėl šnipinėjimo pareikšti dviem asmenims. Nei jų tautybės, nei amžiaus prokuroras atskleisti sakė neturįs teisės, tik patvirtino, jog abu yra iš Vakarų Lietuvos regiono ir nėra politikai.

Pasak R. Ušinsko, jie įtariami šnipinėjimu „ne NATO valstybės naudai”.

Tyrimo pradžioje abu įtariamieji buvo suimti. Šiuo metu vienam iš jų suėmimas pratęstas, kitam skirta intensyvi priežiūra – uždėta apykojė.

Paklaustas, ar tyrimo eigoje įtariamąja gali tapti ir klaipėdietė E. Andrejeva, prokuroras tokios galimybės nei patvirtino, nei paneigė.

„Negaliu pasakyti, kai baigsim tyrimą, į jo pabaigą nuspręsim, ką daryti. Kai surinksim visus duomenis, tada žiūrėsim”, – sakė R. Ušinskas.

Pasak prokuroro, jo praktikoje tai pirmoji tokio pobūdžio šnipinėjimo byla.

„Šitame regione tai viena iš pirmųjų tokių bylų”, – sakė R. Ušinskas, pridūręs, jog ikiteisminį tyrimą joje planuojama baigti „į rudens pabaigą”.

Pati E. Andrejeva žurnalistei sakė, jog po pirmųjų apklausų daugiau jos į jokias apklausas niekas nekvietė, iš pareigūnų jokių pranešimų apie bylos eigą ji nėra gavusi, žino tik tiek, kad specialiosios liudytojos statusas jai kol kas nepanaikintas.

„Man atrodo, kad ir jie ir patys supranta, kad aš nieko nepadariau blogo, bet labai buvo nemalonu, aišku, buvo skaudu, tad nieko daugiau jums negaliu pasakyti”, – teigė miesto politikė.

INFORMACIJA  

E. Andejeva buvo sulaikyta ankstyvą šių metų kovo 3-osios rytą. Jos bute Klaipėdoje buvo atlikta krata. Po apklausų ikiteisminiame tyrime dėl šnipinėjimo jai buvo suteiktas specialiosios liudytojos statusas, reiškiantis, jog nepakanka duomenų, kad asmeniui būtų galima pareikšti įtarimus. Tyrimo eigoje toks asmuo gali tapti įtariamuoju, paprastu liudytoju arba jam gali būti panaikintas bet koks proceso dalyvio statusas.

E. Andrejeva prisiekė pernai lapkritį, po to, kai dėl teistumo už Lietuvos partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago vardo pažeminimą mandato neteko visuomeninio rinkimų  komiteto „Titov ir teisingumas” lyderis Viačeslavas Titovas. Klaipėdos miesto taryboje šiuo metu ji dirba su kitu minėto komiteto nariu Jurijumi Šeršniovu. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteista Šventosios atrakcionuose tautiečius išnaudojusi čekų šeima

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Čekijos piliečių šeima nuteista dėl prekybos žmonėmis. Teismo sprendimu, 46 m. vyrui, ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

ELTA

Išteisinti vaikų namų auklėtines verbuoti seksualinėms paslaugoms siekę asmenys

Klaipėdos apygardos teismas išteisino du asmenis, kaltintus siekiu verbuoti vaikų globos namų auklėtines teikti seksualines paslaugas, skelbia „Delfi“. Valstybinį kaltinimą ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Paminėjo išvadavimą, kurio nebuvo

Sekmadienio vidurdienį uostamiestyje, prie sovietinių karių, žuvusių Antrajame pasauliniame kare, perlaidojimo vietos apie trys dešimtys rusakalbių klaipėdiečių paminėjo 79-ąsias Klaipėdos ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This