Klaipėdoje vyks nuotykingos orientacinės varžybos

Sportas, Svarbu

Urtė Paulauskaitė, „Atvirios Klaipėdos" praktikantė
2020-07-11

Komentarų: 0

Klaipėdoje liepos 18 dieną ketvirtus metus iš eilės vyks multi-sporto, orientavimosi renginys „Klaipėda Challenge“. Jį organizuoja Klaipėdos orientavimosi sporto klubas „O!Klaipėda“.

„Klaipėda Challenge – tai miesto multi-sporto varžybos su beveik visomis įmanomomis sporto šakomis: dviračiais, orientavimusi, virvių rungtimis, kliūtimis, vandens rungtimis, galvosūkiais /smagiomis užduotimis. Rinkis trasą ir dalyvauk!“, – skelbia žaidynių organizatoriai „Klaipėda Challenge“ „Facebook“ puslapyje.

Organizatorių nuotr.

Pasak klubo vadovo Justino Liubinsko, šios žaidynės ne tik orientacinės, tačiau ir pilnos nuotykių.

Atsižvelgdami į savo sportinę būklę bei pajėgumą, varžybų dalyviai galės rinktis iš keturių trasų. Teks ir sušlapti, prašliaužti, pralįsti, įveikti labirintą, užkopti sienele, spręsti galvosūkius bei įrodyti savo matematines žinias.

Be to, kiekvienais metais organizatoriai sugalvoja vis naujų užduočių trasoms. Šių metų naujiena – plaukimas irklentėmis.

Lengviausioji trasa – žalioji. Pasak organizatorių, ši trasa geriausia pirmajai pradžiai „Klaipėda Challenge“ varžybose. Nors trasa įveikiama kiekvienam, apsigauti nevertėtų – iššūkių ir nuotykių čia bus apstu. Trasos trukmė – 1-2 valandos, ji tinka ir vaikams.

Mėlynoji trasa kiek sunkesnė už žaliąją. Abiejose trasose dalyviai didžiąją laiko dalį bėga, mina dviratį ir plaukia irklente. Ši trasa dažniausiai įveikiama per 1,5-3 valandas.

Raudonoji bei juodoji trasos tinka rungtis geriausiai pasiruošusiems varžybų dalyviams, šiose trasose dalyviai užtrunka ilgiausiai – 3-7 valandas. Nusprendę išmėginti jas, dalyviai ne tik bėgs, mins ir irsis, tačiau ir turės įveikti riedučių, riedlenčių arba riedslidžių užduotį.

Trasos komandą sudarys du žmonės, kurie bėga, mina, orientuojasi, plaukia irklente, sprendžia galvosūkius bei lipa virvėmis. Įranga pasirūpinti turės patys dalyviai, irklentes ar kitą nekasdienę sporto įrangą suteiks varžybų organizatoriai.

Šių metų „Klaipėda Challenge 2020“ varžybų centras – „Memelio miestas”.

Stebėti varžybas galės visi norintys. Varžybų dieną „Klaipėda Challenge“„Facebook“ paskyroje organizatoriai paskelbs žiūrovų stebėjimo žemėlapius.

Renginio dalyviams dalyvavimas mokamas. Registracijos kaina priklauso nuo pasirinktos trasos, likusių bilietų ir apmokėjimo datos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Politika, Svarbu

Antrajame Klaipėdos mero rinkimų ture susirungs A. Vaitkus ir A. Petrošius

Naktį į pirmadienį paaiškėjo, kad Klaipėdoje rinkimų siurprizu tapo partija „Laisvė ir teisingumas“ ir jos lyderis Remigijus Žemaitaitis, vos nepatekęs ...
2023-03-05
Skaityti daugiau

Svarbu, Švietimas

Kompensacijos už privačius darželius: po daugiau nei dviejų valandų diskusijų - nulinis rezultatas

Ilgose diskusijose paskendusi Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį taip ir nesugebėjo susitarti, kaip reikėtų keisti kompensacijų už privačius darželius skyrimo tvarką. ...
2022-11-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This