„Lavango“ planuoja antrą gamybos pastatą ir dvigubas pajamas

Verslas

Maisto pramonės įrenginių gamybos grupė „Lavango“ praneša, jog kitąmet planuoja užbaigti antro gamybos pastato statybas ir iki 2023 m. padvigubinti pardavimus.

Nerūdijančio plieno šaldymo ir terminio apdirbimo įrenginius bei konvejerius projektuojanti ir gaminanti bei susijusias paslaugas teikianti „Lavango“ bendradarbiauja su didžiausiais Baltijos šalių, Skandinavijos ir kitų šalių maisto pramonės gamintojais. Pernai „Lavango“ įsigijo konkurentę – Danijos įmonę „CTI Process“ – ir dėl to visa minėtos kompanijos gamyba buvo perkelta į Klaipėdą.

Šiuo metu tvarkoma antro gamybos pastato Klaipėdos LEZ statybos dokumentacija. Šį projektą planuojama užbaigti 2021 m. Tikimasi, kad dėl to „Lavango“ pajamos iki 2023 m. padvigubės.

„Įsigiję Danijos bendrovę, įgijome ir aukštos pridėtinės vertės žinias bei patirtį, intelektinę nuosavybę, patentus ir pasaulio rinkos dalį. Visą Danijos kompanijos gamybą perkėlėme į Lietuvą, todėl planuojame plėsti apimtis ir kolektyvą. Kartu neseniai atnaujinome ir „Lavango“ prekės ženklą – tikime, kad naujasis identitetas padės išsiskirti ir dar stipriau įsitvirtinti konkurencinėje aplinkoje“, – sako Jevgenij Sakovskij, „Lavango Engineering LT“ direktorius.

Šiemet „Lavango“ atidarė ir naują gamyklą Minske, Baltarusijoje. Planuojama, kad šiame objekte dirbs iki 25 žmonių.

Šiuo metu Skandinavija ir Baltijos šalys sudaro po 45 proc. „Lavango“ grupės pardavimų, o NVS regionas – likusius 10 proc. 90 proc. prekių ir paslaugų „Lavango“ eksportuoja.

2019 m. „Lavango“ grupės konsoliduotos pajamos siekė 5,2 mln. Eur, arba 18 proc. daugiau nei prieš metus.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

„Lavango Engineering LT“ pradėjo veikti naujas gamybos cechas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusioje „Lavango Engineering LT“  maisto pramonės įrenginių gamykloje pradėjo veikti antras naujos statybos gamybos cechas. Jis ...
2022-05-27
Skaityti daugiau

Verslas

„Lavango Engineering“ pernai augo 124 proc.

Klaipėdoje įsikūrusi maisto pramonės įrenginių gamybą užsiimanti Lietuvos kapitalo bendrovė „Lavango Engineering“ skelbia, jog pernai padidino pajamas 124 proc. (iki ...
2022-05-02
Skaityti daugiau

Sportas

„Lavango Engineering LT“ toliau rems „Neptūną“

Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ rėmėjų gretose pasilieka įmonių grupė „Lavango Engineering LT“. „Kadangi „Lavango“ įsikūrusi Klaipėdoje, o mūsų darbuotojai yra ...
2022-01-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This