Opozicijos siekis – iš posto išversti komiteto pirmininką

Politika, Svarbu

Virš Klaipėdos miesto tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko Kazio Bagdono galvos susikaupė juodi debesys. 11 miesto tarybos narių politiką nori išversti iš posto. Tačiau ir pats K. Bagdonas, ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas svarstė, jog tokie veiksmai tėra vandens drumstinas prieš artėjančius Seimo rinkimus.

Kazys Bagdonas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos merui V. Grubliauskui adresuotą raštą „Dėl tarybos nario Kazio Bagdono nušalinimo nuo Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininko pareigų“ pasirašė 11 miesto tarybos narių: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos atstovai miesto taryboje Romaldas Izdelevičius, Arūnas Andziulis, Ligita Girskienė, Viktoras Senčila, Vidmantas Dambrauskas, Arvydas Vaitkus, Arūnas Tuma, Liberų sąjūdžio nariai Saulius Budinas, Alina Velykienė ir Edmundas Kvederis nei Lietuvos rusų sąjungos atstovas Jurijus Šeršniovas. Visi šie politikai priklauso miesto tarybos opozicijai.

„Šis siūlymas yra paremtas tuo, kad Kazys Bagdonas vadovauja Sveikatos ir socialinių reikalų komitetui, kuris ypač pandemijos metu yra vienas svarbiausių. Jis šio komiteto pirmininko pareigas, mūsų nuomone, atlieka netinkamai. Šio Tarybos nario, kaip vieno svarbiausių savivaldybės politinės valdžios įrankių – Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto – pirmininko kompetencija buvo suabejota ne kartą, nes kaip komiteto pirmininkas, panašu, nesugeba suformuluoti komitete sprendimų, kai išsakoma papildoma nuomonė. <…> K. Bagdonas nesuvokia kaip turi dirbti komitetas, kokius klausimus ir kaip turi spręsti, o asmeninė, kaip komiteto pirmininko, iniciatyva yra beveik niekinė. Remiantis aukščiau išvardintais faktais ir tuo, kad Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto veikla šiuo pandeminiu laikotarpiu mieste yra viena svarbiausių, prašome nušalinti Kazį Bagdoną nuo Sveikatos ir socialinių reikalų pirmininko pareigų ir pavesti šias pareigas kompetentingam ir iniciatyviam miesto tarybos nariui“, – teigiama merui adresuotame rašte.

Pats K. Bagdonas tvirtino tik iš „Atviros Klaipėdos“ žurnalistės sužinojęs, kad jį norima nušalinti.

„Pirmą kartą apie tai girdžiu. Nors apie tai, kad derėtų mane nušalinti, yra kalbėjusi ir A. Velykienė, ir A. Vaitkus. Tikrai nesilaikau įsikibęs į jokią kėdę, jokį postą, bet savo nušalinimui nematau jokio pagrindo. Dirbu savo darbą ir, manau, kad tai darau kitaip. Bet jei koalicija nuspręs kitaip, galiu ir pasitraukti. Manau, jog toks raštas yra tiesiog politikavimas prieš artėjančius rinkimus“, – kalbėjo konservatorius K. Bagdonas.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas su opozicijos raštu taip pat dar nespėjo susipažinti, tačiau teigė žinąs apie jį.

„Aišku, kad į raštą reikia reaguoti. Pirmiausia šį klausimą aptarsime koalicijoje, paskui, matyt, formaliai pokalbiui pakviesiu Sveikatos ir socialinių reikalų komitetą. Jei nėra rimtų argumentų nušalinti pirmininką, toks siūlymas gali būti vertinamas kaip siekis sutrikdyti komiteto darbą. Atkreiptinas dėmesys, jog raštą pasirašė išskirtinai opozicijos atstovai, nes iš daugumos narių niekada negirdėjau nusiskundimų. Artėja rinkimai, kaista politinė temperatūra, tačiau į raštą tikrai bus sureaguota“, – patikino V. Grubliauskas.

23 Comments

  1. Povilas

    Šis nesuvokiantis ką daro, kur daro žmogelis B.K. visiškas nevykėlis .Juk jau gerokai Klaipėdoje rodėsi… Juokų nėra, jei patikima tokiam ištižėliui vadovauti Sveikatos reikalų komitetui , ir dar pandemijos metu. Labai vyrukas pamaldus , NT brokeriu save vadina E erdvėje, tai turėtų jausti atsakomybę ir pats trauktis iš ten kur jam per sunku, nesupranta žmogelis… Tie kurie nebalsuos už jo interpeliaciją ,aiškiai, bus tokie pat kaip ir „išminčius”…

    Reply
  2. Jonas

    Pamenu, kaip viena jaunoji tarybos narė, taryboje nepasisakiusi nei vieno karto viešai prieš kameras kritikavo kai kurių senbuvių kompetencijas. Jauni maksimalistai, sėkmės stengiantis.

    Reply
    • Mantas

      Jie stengiasi demonstruoti savo maksimalią nekompetenciją. Nei sakinio suregzti, nei minties, nei rašto surašyti. Kaip reta.

    • Mantai

      pritariu, jau atrodė jaunas tai kažkas bus, ale kai pamatai tai šiurpas krečia abu labu su Barbšiu panašūs.

    • Iš šono žiūrint

      Prieš rinkimus kiekvienas šaukia kuo garsiau, kad rinkėjai girdėtų, nesistenkit, ponai rėkti, ką geriau pararytumėt pandemijos metu? Sėdėjot užpakalius įtraukę namuose, gal ėjote savanoriauti, kaukes siuvote, dirbantiems su virusu valgyt virėte? Taigi, kad ne! Tai dabar gal užsičiaupkit!

    • Vladas

      Buvo ir kitas skandalas – šitas veikėjas Puteikienei skambinėjo ir darė spaudimą, kad nebūtų viešinama betvarkė kitoje Grubliausko tėvonynėje – Greitosios medicinos pagalbos stotyje. Iš ten Covidas buvo atvežtas i hospisą. Vairuoju greituke, žinau šitą istoriją. Puteikienė per kukli moteris, irgi galėtų netylėti dėl šito „pirmininko”.

  3. Simona

    Opozicija Klaipėdoje tampa racionali.

    .

    Reply
  4. Irma L.

    Kazį pažįstu, kaip principingą žmogų nuo studentų laikų, siekiantį teisybės. Kazys Bagdonas yra nuoseklus ir ne populistas, daug nuveikęs žmonių su negalia srityje, o šie politėkėliai, neturi kas veikti, tik dėmesio bando gauti. Tegul šių tarybos opozicijos narių rinkėjai pasižiūri, už ką jie balsuoja, man gėda būtų. Kazį, jeigu skaitai laikykis. Protingi žmonės tave palaikys, o tie veikėjai liks paraštėje. Esi perspektyvus, tokių kaip tu Lietuvai labai reikia. Nepasiduok !

    Reply
    • Sventas Petras

      Kaziuk, eik jau apapa..Uzteks

  5. Rudnosiuko prašome nepamiršti

    Surinkite parašus, kad mero ir miesto tarybos sekretorius pasitikrintų miesto tarybos narių pasitikejimą juo! Nesant tarybos pasitikėjimo, siūlykite būti tik mero sekretore! Būtų baise indomu.

    Reply
  6. Baisiai daug nuveikes

    Ka jis kaip pirmininkas padares yra? KUL situacijos komitete isvis nenagrinejo. O galejo! Ir privalejo nuolat posedziuose svarstyti. Bet ne, ne jo kompetencijai! NT agentas sveikatai ir soc apsaugai vadovauja ? Bet svarbu grazus. To neatimsi.

    Reply
  7. ?

    Ar ne AK buvo kažkokio posėdžio aprašymas , kuriame šis Kazys ar sakė , kad nežino už ką balsuoti ar iš vis išėjo … Jau tada man kilo klausimas ką jis veikia miesto taryboje , jei ” nežino ” ? Tik matyt pasirašiusieji žino daugiau ir ” nežinojimas ” užkalė ? 🙂

    Reply
  8. T

    Juokdariai.

    Reply
  9. Cha

    Oi tik nereikia…nekilnojamojo turto agentas – sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininkas…cha

    Reply
  10. Klaipedietis

    Na va…tik pajudino Kazys KUL šunvotę ir pasipylė bandymai jį pašalinti…

    Reply
    • būtent

      kad Kaziukas nieko nepajudino, jis net nesuvokia ką judinti

    • Anonimas

      Saunuoliai, bent opozicija neapsikente.

  11. Me

    Kažkam reikia kėdutės, tai verskim visus išeilės, hmmm..nu joo lengviausia kibti prie jauno. o kad Kazys už daugumą geresnis visa galva tai niekam neįdomu. Gal užteks sustagarėti ir užstrigti laike, viskas tobulėja ir inovatyvėja, tai gal ir leiskim taip dirbti. Opozicijai čia slėptis su karbauskio ir verygos metodais 😀

    Reply
    • kazys

      inovatyvus 🙂 visa galva geresnis 🙂 baik neberašinėk Kazy 🙂

    • Anonimas

      Kad jaunas tai vienintelis privalumas?

  12. ši koalicija

    Klaipėdoje su konservatoriais yra menka ir baisi, daugiausia dėmesio kai kurie tarybos nariai skiria duobės užlyginimui (tam skiria net postus socialiniuose tinkluose) nors DUOBIŲ NETIRĖTŲ būti tiesiog. O ir kiti pirmininkai tai be iniciatyvų. Taip, kad jei meras nemato bėdų reiškia jis jau turėtų pats pagalvoti ar begali ką duoti Klaipėdoje.

    Reply
  13. +i8

    Na pažiūrėjus į jį atrodo gan sveikai, tai ir apie sveikatą turi nusimanyti !

    Reply
  14. Oho

    Meras vel nieko negirdejes? Tai gi visi kalba ir zino seniai sio konservatoriaus negebejimus

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This