Įvežtiniai COVID-19 atvejai – iš visų žemynų

Koronavirusas

Antradienio ryto duomenimis, šalyje per parą patvirtintas tik vienas naujas susirgusiųjų koronaviruso infekcija atvejis. Iš viso šiuo metu serga 213 žmonių, 8 -Klaipėdoje. Pasveiko 1571, o mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius jau ilgą laiką nesikeičia, išlieka tas pats – 79.

Nuo birželio 1 d. šalyje registruoti 48 įvežtiniai ligos atvejai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, įvežtiniai COVID-19 atvejai Lietuvoje registruoti iš visų žemynų, išskyrus Antarktidą, kurioje atvejų nėra užfiksuota.

Nuo šių metų vasario 28 d., kai mūsų šalyje buvo patvirtintas pirmasis koronaviruso atvejis, iki liepos 6 d. iš viso užregistruoti 362 įvežtiniai atvejai. Didžioji jų dalis – 115 atvejų – iš Didžiosios Britanijos. Taip pat nemažai atvejų nustatyti iš Austrijos, Švedijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų atvykusiems asmenims.

Situacija Lietuvoje

Pirmasis asmuo, kuriam buvo patvirtinta COVID-19 liga, vasario 28 d. atvyko iš šiaurės Italijos. Didžioji dalis įvežtinių atvejų patvirtinta kovo–balandžio mėn. Kovą patvirtinti 204 įvežtiniai atvejai, balandį – 98. Birželio mėn. patvirtinti 28 įvežtiniai atvejai. Tuo metu buvo pastebėta tendencija, jog atvejai dažniausiai buvo nustatomi asmenims, grįžusiems iš šalių, kur yra didelė išvykusių tautiečių dalis ir šalių, kurios populiarios, kaip žiemos atostogų kryptys.

Nuo birželio vidurio, kai Lietuvoje buvo atlaisvinti karantino įvesti suvaržymai keliautojams, iki liepos 6 d. registruota 18 įvežtinių atvejų, iš jų didžioji dalis (8) yra iš Švedijos, 5 – iš Didžiosios Britanijos, po 4 – iš Nigerijos ir Ukrainos.

Situacija už Lietuvos sienų

Didžiausias 14 dienų sergamumas Europos Sąjungos valstybėse ir Jungtinėje Karalystėje fiksuojamas Švedijoje, todėl atvykti šios šalies piliečiams į Lietuvą negalima, o iš šios šalies grįžtantiems Lietuvos piliečiams yra privaloma 14 dienų saviizoliacija.

NVSC taip pat įspėja, kad epidemiologinė situacija yra nepalanki ir turistų pamėgtose tokiose šalyse kaip Portugalijoje, kur užfiksuoti 4679 atvejai per paskutines 14 dienų, Bulgarijoje – 1988, Kroatijoje – 906. Žemiau esančiame grafike galima pamatyti, koks 14 dienų sergamumas buvo fiksuotas skirtingose valstybėse.

Primenama, kad privaloma izoliuotis, jeigu gyventojai atvyksta iš šalies, kurioje 14 dienų sergamumo rodiklis yra 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų ir daugiau ir šalis yra įrašyta į COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) paveiktų šalių sąrašą. Rekomenduojama izoliuotis, jei atvykstama iš šalies, kurioje 14 dienų sergamumo rodiklis yra nuo 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų ir neviršija 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.

Kaune – 18 užsikrėtusių uzbekų

Antradienio vakarą Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad vienoje Kauno transporto įmonėje registravus koronaviruso protrūkį, jau žinoma apie 18 COVID-19 užsikrėtusių asmenų. Visi minėti asmenys atvyko iš Uzbekistano. Apie du užsikrėtusius asmenis buvo pranešta prieš pora dienų.

Pirminiais duomenimis, visi koronavirusu užsikrėtę asmenys liepos pradžioje atvyko įsidarbinti i tarptautinius pervežimus vykdančią įmonę.

Šiuo metu visi užsikrėtę asmenys izoliuoti.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai aiškinasi, ar užsikrėtę asmenys turėjo kontaktą su kitais asmenimis. Tvirtinama, kad SAM ir NSVC imasi visų reikaimų veiksmų galimam protrūkiui valdyti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Šalyje - jau dešimt savivaldybių su nuliniais COVID-19 rodikliais

Trečiadienį Lietuvoje patvirtinti 27 nauji COVID-19 atvejai – šeši žmones užsikrėtė antrą, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje vienas žmogus susirgo ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčiųjų - ir Klaipėdos rajonas su Neringa

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, antradienį Lietuvoje patvirtintas 31 naujas koronavirusinės infekcijos atvejis, iš kurių po tris žmones užsikrėtė antrą ir ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Savaitės pradžia - su 57 naujais COVID-19 atvejais

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad pirmadienį Lietuvoje buvo patvirtinti 57 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai (13 žmonių užsikrėtė antrą kartą, du ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This