Klaipėdos LEZ pristato trimatį teritorijos modelį

Verslas

Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) valdymo bendrovė visuomenei atveria modernų trimatį teritorijos modelį. Viešai prieinamas įrankis gyventojams ir investuotojams leis patogiai susipažinti su LEZ teritorija, jos infrastruktūra ir įsikūrusiomis įmonėmis, o pati LEZ bei čia jau veikiančios galės paprasčiau planuoti ir vertinti ateities plėtros projektus.

Trimatį teritorijos modelį galima rasti LEZ tinklalapyje

Klaipėdos LEZ tinklalapyje (http://www.fez.lt/3D) nuo šiol pasiekiamas trimatis teritorijos modelis leidžia ne tik laisvai „keliauti“ po zoną, nagrinėti teritorijos pastatų ir kitų objektų išsidėstymą, sklypus, aukščius bei spalvines gamas, bet ir rasti įmones, matyti įvairias požemines komunikacijas, matuoti atstumus ir kt.

3D modelis taps ir vertingu įrankiu pristatant Klaipėdos LEZ teritoriją, sklypus bei plėtros galimybes naujiems bei potencialiems investuotojams, kurie nuo šiol galės nuotoliniu būdu įvertinti kaimynystę, esamą bei planuojamą infrastruktūrą.

Eimantas Kiudulas, Klaipėdos LEZ vadovas, pranešime žiniasklaidai sako, kad šis modernus įrankis stiprins uostamiesčio, kaip inovacijomis ir technologijomis grįsto miesto, įvaizdį bei padės pritraukti naujų investicijų.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad trimatis modelis taps svarbiu įrankiu diskutuojant su naujais investuotojais, ypač kol nėra visai atšaukti skrydžių bei karantinavimosi ribojimai.

Arūnas Urbšys, modelį sukūrusios UAB „IN RE“ projektų vystymo direktorius, tvirtina, kad Klaipėdos LEZ tapo pirmoji tokį įrankį susikūrusi laisvoji zona Lietuvoje ir, ko gero, visame kaimyniniame regione.

„Daugeliui žmonių toks realistinis trimatinis modelis yra gerokai patogesnis ir įtaigesnis nei standartinis žemėlapis. 3D virtualios realybės modelis taip pat yra ir puikus inventorizavimo įrankis pačiai LEZ valdymo bendrovei – užfiksuota naujausia erdvinė aplinkos situacija, kurią galima operatyviai atnaujinti, leidžia pastebėti tvarkytinas vietas, planuoti infrastruktūrą, lankytojams suteiktas įrankis palikti atsiliepimus ar pageidavimus, paženklinant atitinkamą teritoriją trimačiame modelyje. Galiausiai, aukštos rezoliucijos lietimui jautriame ekrane, įrengtame LEZ valdymo bendrovės pasitarimų kambaryje, personalas gali aptarinėti reikiamus darbus teritorijoje, pristatyti atvykusiems svečiams teritoriją iš paukščio skrydžio, aptarti jų poreikius“, – sako A. Urbšys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vaistų nuo sunkvežimių savivalės Rimkuose nerandama

Sunkiasvorių automobilių gabaritus ribojančių vartų Rimkuose nebus – taip penktadienį nusprendė Eismo saugumo komisija, nors vietos gyventojai seniai skundžiasi, kad ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This