Klaipėdos vicemerui A. Barbšiui – interpeliacija

Politika, Svarbu

Dvylika Klaipėdos miesto tarybos narių pareiškė nepasitikėjimą uostamiesčio mero pavaduotoju Arūnu Barbšiu. Interpeliacijos motyvas – vicemero nekompetencija.

Arūnas Barbšys. Martyno Vainoriaus nuotr.

Kalbos apie tai, jog vicemerui A. Barbšiui derėtų inicijuoti interpeliaciją, tarp opozicijos atstovų sklandė jau kelis mėnesius. Tačiau paskutiniu lašu kantrybės taurėje tapo A. Barbšio viešai išsakytos mintys – praėjusią savaitę Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje ištarė, jog Klaipėdai nereikalingas pietinis aplinkkelis. Vėliau patikslino, jog tai esą uosto pozicija, kurią jis yra girdėjęs.

Toks mero pavaduotojo pamąstymas sukėlė jo kolegų pasipiktinimą.

„Visiškas absurdas, kad aplinkkelis nereikalingas. Nežinau, kas galėjo pasakyti tokią nesąmonę, bet faktas, kad pietinis išvažiavimas gyvybiškai reikalingas ir miestui, ir uostui“, – vicemerą pakeisti savo nuomonę ragino Finansų ir ekonomikos komiteto narys Rimantas Taraškevičius, atstovaujantis valdančiajai daugumai.

Pareiškimas apie interpeliaciją A. Barbšiui Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui įteiktas šią savaitę. Teisės aktuose numatyta, jog meras per 14 darbo dienų turėtų sušaukti miesto tarybos posėdį, kuriame būtų balsuojama dėl A. Barbšio atstatydinimo. Vicemeras savo pareigų netektų, jei už tai balsuotų 16 ir daugiau miesto tarybos narių.

Interpeliacijos autoriais įvardijami visi 12 po jos tekstu pasirašę miesto tarybos nariai.

„Visi pasirašiusieji yra opozicijos atstovai. Kadangi reikia tik 11 parašų, o yra 12, tai niekas ir nesistengė daugiau surinkti, kad būtų pradėta interpeliacijos procedūra“, – teigė opozicijos miesto taryboje atstovė Alina Velykienė.

„Atvira Klaipėda“ pirmadienį rašė, jog 11 opozicijos atstovų merui pateikė prašymą nuo pareigų nušalinti Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto pirmininką Kazį Bagdoną. Ir jis, ir A. Barbšys yra konservatoriai.

„Tai yra sutapimas, šie abu procesai visiškai nesusiję. Aišku, dabar bus sakančiųjų, jog puolami konservatoriai. Tačiau taip tikrai nėra. Konservatorių nepuolame, bet nebegalime toleruoti nekompetencijos, nekvalifikacijos, nesigilinimo į miesto reikalus. Paskutinis Finansų ir ekonomikos komiteto posėdis parodė, jog už miesto ūkį ir plėtrą atsakingas vicemeras A. Barbšys visiškai nesuvokia miesto problematikos. Po rinkimų jau praėjo metai, tad jau baigėsi laikas, per kurį reikėjo apsiprasti ir mokytis. Dabar jau reikia daryti, o iš vicemero to nematome. Ši interpeliacija yra politinės pozicijos pareiškimas. Visa politinė valdžia turėtų suklusti, nes iš jos nėra jokių iniciatyvų, ji nesuvokia situacijos. Labai gaila, jog Klaipėdos miestas su savo politine lyderyste merdi“,- kalbėjo A. Velykienė.

Klaipėdos vicemeras A. Barbšys teigė žinantis apie jam pareikštą interpeliaciją.

„Iš opozicijos ir buvo galima tikėtis tokių dalykų, o tai sutapo su mano veikla, kai kam nepatogiais klausimais. Neatstovauju jokių verslo interesų, dirbu klaipėdiečiams, jų labui ir matau, kad tai, ką mes, konservatoriai, pajudinome kažkam yra nepatogu, nemalonu. Dirbu koalicijoje, dirbame kartu,o iš koalicijos nėra nė vieno pasirašiusio“, – pabrėžė A. Barbšys.

Interpeliacijos politikams Klaipėdoje yra gana retas reiškinys. Pirmoji 2002 metais buvo pareikšta Klaipėdos mero pavaduotojui Vidmantui Plečkaičiui, 2010 m. – vicemerui Benui Šimkui, o pernai – Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui, kuris po slapto balsavimo buvo atleistas iš pareigų.

19 Comments

  1. Klaipėdietis

    Oho kaip didžioji dalis komentatorių visiškai nesigaudo situacijoje ir prasilenkia su realybe… Pagaliau doras žmogus užima aukštesnį postą ir bando realiai dirbti, aiškintis įsisenėjusias problemas ir įvairią giminių užimtų valstybinių įmonių veiklą, kurios samdo dukterines kitų giminių įmones ir moka realiai „sau”! Ir žinoma tai labai nepatinka visokiems susijusiems asmenims, kad klibina jų daug metų turimas šiltas vieteles… Tai bando visaip pakenkti ir atsikratyti veiklių, dorų ir teisingų žmonių. Susimąstykite, kaip elgiates patys, gyvenimas jums tikrai atsilygins už tokius blogus darbus!..

    Reply
  2. teisingai

    lauk kas negeba dirbti ir neskiria kokių kelių Klaipėdai reikia.

    Reply
  3. Varyti lauk

    Reikia Grubliauska ■Neniški visus senbuvius….
    Iškirto visa Klaipėda
    Eikit lauk. Kiek gali žmonės kenteti nuo ….
    Dabar kirs Girulius ir naikins Klaipėda. Lauk…$$$$$

    Reply
    • Taigibevil

      Barbsys…beviltiskas visose veiklose…itariu ir lovoje?

  4. kaziukas

    nu žodžiu, čia mes esame kieti tai va vicemeras yra persektyviausia, be to konservatoriai klaipėdoje padarė neįmanomą, apsižvalgykite juk viskas per metus žiba, spindi, o naujų projektų jau tiek pradėta, kad nėr ką ir sakyti. Ir ką aš čia noriu pasakyti…aaaa, esame vieninteliai kovotojai už žmogų, tikrai…

    Reply
  5. Savivaldybės darbuotoja

    Neigiamų komentarai pačių autorių :)… ir koks sutapimas abu konservatoriai per dvi dienas:)… nekompetencija. Čia viena ponia, kuri visų kometencijų žinovė tai praeitoje taryboje savivaldybės adminstracinijos darbuotojai matė jos darbus ir “ KOMPETENCIJĄ” ir darbus “GERUS”. Konservatoriai pradėjo judinti tai kas skaudu matyt, ir kažkam nepatinka, tai va Jums ir atsakymas, kas ką atstovauja 😉

    Reply
    • Miestietis

      Konservatoriai vis dar isivaizduoja, kad kazka judina. Tai gal ne ora virpinti reikejo, o dirbti darba uz kuri jums miestieciai alga moka?

    • Liberalų politinės intrygos

      Faktai:
      – visi liberalai balsavo UŽ savivaldybės įmonės gatvių apšvietimas 2019 metų ataskaitą, kurios vadovas sulaukė labai rimtų kaltinimų.
      – liberalai gynė VšĮ ,, Klaipėdos šventes”;
      -liberalai gynė KUL vadovą už aplaidumą;
      – liberalai priešinosi Klaipėdos savivaldybės administracijos pertvarkai;
      Kaip suprantu liberalai nusitaikė perimti valdžią mieste, bando skaldyti valdančią daugumą. Įdomu, kas tie atskalūnai ir kas jiems pažadėta? Na jeigu įvyks interpeliacija vicemerui pamatysi tuos mero komandos narius, kurie suinteresuoti ne miesto interesais, o savų interesais. Konservatoriai nuosekliai gina viešą įnteresą ir tai miestiečiai mato.

    • frakcijos pirmininkas (verslininkas)

      interpeliacija teisinga, jau laikas man būti vicemeru, nes meru iš karto neleidžia…

    • Bezdelnikus vyti lauk

      Oooooo kad isikibe postu konservatoriai!!!! Uzteks girtis ne savo nuveiktais darbais!!

  6. Sigitas

    Ir taip aišku t.y. visas merijos kabinetas yra neveiksmingas ir ne atitinkantis vadybos reikalavimų. Todėl dabar Klaipėdos mieste ir turime tą t.y. 1. auto kelių kamščių kalapsą; 2. istorinio paveldo turinčių pastatų sunykimą; 3. nereikalingą lėšų švaistymą visokioms studijom, vizijom ir t.t. .

    Reply
  7. ačiū Dievui

    pagaliau kažkas ėmėsi kažko, nes maniau, kad taip ir gyvensime. Išardė kelius mieste nepravažiuosi, medžius pjauna, savivaldybėje nėra ko paklausti tik visur siuntinėja. Pažįstu šį veikėja dar nuo Klaipėda duona laikų….o Dievuliau kaip jis į politiką nukeliavo ir dar vicemeru tapo.

    Reply
    • Vicemeras

      Dabar į Seimą amžinas bedarbis susiruošė. O vicemeru jį Grubliauskas padarė. Didysis politikas.

  8. O kai

    Pasirodo, kai du liūdesiai susiduria, linksma pasidaro !

    Reply
  9. ?

    Cia suprask is tu jaunu ir principingu konservatoriu..Apie Barbsi ir Kaziuka, visas miestas zino. Abu vienodi.

    Reply
  10. labiau nekompetetingo

    politiko nebuvo jau seniai Klaipėdos m taryboje, o tai, kad jis vicemeras jau anekdotas…Vien kalba per liepos 6 padarė gėdą ir žalą, kai svečiai iš Vilniaus užklausė, kas čia toks ir ką jis kalba…o jo suvokimas apie miesto reikalus niekinis. Žodžiu viskas čia teisingai.

    Reply
  11. Kur bėda

    Ne A. Barbšys bėda yra didesnių blogybių.

    Reply
  12. Alius

    Barbšio nekompetencija bado akis jau seniai. Tik kaip jį tiek metų perranka ir perrenka. Įdomu, ar Barbšys pats Klaipėdoje gyvena?

    Reply
  13. neringa

    Įodomu, kad kai buvo pati savivaldybės darbuotoja ir Klaipėda „merdėjo”, Vėlykienė problemos nematė. O dabar staiga tapo kompetetingiausia už visus ir negali toleruoti inciatyvos stoką… Liūdesys ir tiek.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This