Klaipėdos centre taros supirktuvę pakeis daugiabutis

Miestas, Svarbu

Klaipėdos centre bus statomas dar vienas daugiabutis namas. Jis iškils J. Karoso gatvėje, greta jau baigiamo statyti kito daugiabučio su medicininės paskirties patalpomis.

Projektuotojų vizualizacija

„Atvira Klaipėda“ pernai lapkritį rašė apie garažo, esančio J. Karoso g. 21A, rekonstrukcijos į daugiabutį namą su medicininės paskirties patalpomis projekto viešą svarstymą. Jau tuomet statybos vyko visu pajėgumu.

Leidimas statyboms buvo išduotas 2018 m. rugsėjo 13 d., tuomet statytojas buvo UAB „Prima sensus“. Pagal senąjį leidimą buvo numatyta garažą rekonstruoti į administracinės paskirties pastatą. Tačiau netrukus jį iš bendrovės „Prima sensus“ perpirko įmonė „Karoso rezidencija“, kuri panoro statyti ne administracinės, o gyvenamosios paskirties pastatą su medicininės paskirties patalpomis. Todėl ir buvo parengti projektiniai pasiūlymai, jie pateikti svarstyti visuomenei.

1958 metais pastatytas garažas šiuo metu jau tapo daugiabučiu namu, o greta jo planuojamas dar vienas.

Naujas pastatas turėtų iškilti toje vietoje, kur dabar stovi jau neveikianti taros supirktuvė.

Klaipėdos savivaldybės paviešintuose projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė bendrovė „Danės projektai“, rašoma, jog projektuojamas trijų aukštų pastatas su mansarda ir rūsiu. Bendras pastato plotas – 400 kv. m. Pastato aukštis – iki 13 metrų.

Pastate planuojami tiks trys butai, o pirmajame aukšte projektuojamos administracinės patalpos. Sklypo pietvakarinėje dalyje numatoma žalioji ir aktyvioji zonos.

Automobilių stovėjimas planuojamas sklypo ribose. Teisės aktų reikalavimais, tokio ploto ir paskirties pastatui reikia suprojektuoti ne mažiau nei 3 automobilių stovėjimo vietas, tiek jų ir suprojektuota.

„Projektuojamas pastatas derinamas prie sklype statomo gyvenamojo namo (spalviškumas, medžiagiškumas) išlaikant vieningą architektūrą. Projektuojamo pastato galiniai fasadai numatomi apželdinti, siekiant didinti želdinių plotą sklype“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Projekto vadovas, „Danės projektų“ architektas Valentinas Lucenko pabrėžė, jog naujasis pastatas projektuojamas pagal visus detaliojo plano sprendinius.

„Taip, toje vietoje, kur buvo tokia baisi, skardinė taros supirktuvė. Ji bus nugriauta, o jos vietoje ir atsiras tas naujas namas. Pažymėtina ir tai, jog kai bus pastatytas šis pastatas, galutinai susiformuos J. Karoso gatvės išklotinė, nes dar ji su tokiu nevykusiu skardiniu pastatu yra išbalansuota. Tad reikia pasidžiaugti, jog miesto centre nebeliks nei sovietinio apleisto garažo, nei neveikiančios taros supirktuvės“, – kalbėjo V. Lucenko.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Naują pastatą J. Karoso g. 21A statys bendrovė „Karoso rezidencija“, kuri į daugiabutį namą rekonstruoja ir šalia esantį garažą.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog bendrovės „Karoso rezidencija“ vienintelis akcininkas ir savininkas yra advokatas Raimondas Kivylius.

„Pastatą įsigijome ir jį rekonstruojame ne dėl naudos, o labiau dėl šeimyninės būtinybės. Mano žmona yra psichologė, todėl ieškojome patalpų miesto centre, kur ji galėtų priimti klientus. Nieko tinkamo rasti nepavyko, todėl gavus pasiūlymą pačiam pasistatyti, sutikau ir nupirkome tą pastatą, kurį dabar rekonstruojame“, – pernai lapkritį „Atvirai Klaipėdai“ pasakojo R. Kivylius.

R. Kivylius tąkart skaičiavo, jog investicijos į objektą – jo įsigijimą ir rekonstrukciją sieks apie 1,5 mln. eurų.

„Jokio verslo čia nėra, tiesiog asmeninis reikalas. Įrengti ir parduoti kelis butus sugalvojome, kad nors kiek atsipirktų tai, ką išleisime. Ir viską statome kaip sau – kokybiškai, taikome įdomesnes technologijas, naudojame brangesnes medžiagas. Norisi ir miestą gražinti. Be to, man svarbu, kad daiktas, kuris siejamas su mano vardu, būtų kokybiškas ir gražus, o ne pigiai pastatytas, bet daug naudos duodantis“, – dėstė R. Kivylius.

INFORMACIJA

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki liepos 28 d. Turgaus g. 37-5, Klaipėdoje,  I-V 8.30 – 17 val., iš anksto susitarus tel.: 862076751, arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt

Pasiūlymus galima teikti iki lieps 28 d. raštu adresu Turgaus g. 37-5, Klaipėda; el. p. danesprojektai@gmail.com

Viešas susirinkimas vyks liepos mėn. 28 d. 15 val. adresu Liepų g. 11, 137 kab., Klaipėdoje.

6 Comments

  1. nuomonė

    universalus projektas – gali stovėti bet kur.

    Reply
    • Kita nuomone

      Baisus, kaip ir šalia vietoje garažo dabar statomas jų daugiabutis. Gal miesto kvartale, kur vyrauja prieškarinė architektura, ne tokių sumestų dėžučių reikėtų….

  2. Memel

    4-ių aukštų pastatas bando apsimesti esantis dviejų 🙂
    Ir šiaip neatrodo tinkantis vietos kontekstui.

    Reply
  3. Anonimas

    Galėjo būti ir gražesnis, projektas su mažai išmonės, iškepti kvadratai ir tiek. nematai, kad jame bus įdomiau ir smagiau gyvent.
    Gaila šalia esančio pastato, paskęs tamsoje :). Nei želdinių, nei vaikų žaidimo aikštelės, nei poilsio aikštelės. Parkavimo sklype nėra, o įvertinus, kad šalia statomas didžiulis daugiabutis, tai gaila aplinkinių vairuotojų, iš viso nebebus kur parkuotis. Dviračių patalpos nėra, taigi šiuo projektu kuriami tik parduodami kvadratai, sprendimo priemonių geresniam gyvenimui nepasiūloma.

    Reply
    • Anonime

      Prasivalyk savo krauju pasruvusias akis. Pastatas tikrai negadina aplinkos. Priešingai , ją pagrąžina. Sakyčiau, kad jis išsiskiria iš aplinkui esančių vaiduoklių ir bus gražiausias.

  4. miestelėnas

    Projektas tikrai atrodo įdomesnis nei eilinės ” būdelės i rkamaurkės buteliai”. Tik nelabai atsižvelgta į gretimus fasadus. Langai suskaidyti taip kaip gretimi bet jų proporcijos kaip kokio loftinio, pramoninio pastato. Stogo frontonai irgi praleisti, medžiagiškumas taip pat. Labiai jau iškrenta iš kotenksto. Gal architektai dar prisėstų prie brėžinių?

    p.s. straipsnio autoriai galėtų ir nuorodas sudėt visuomenei jei jau taip viešinamas projektas…
    https://www.klaipeda.lt/data/public/uploads/2020/07/projektiniai-pasiulymai.pdf

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Verslas

Klaipėdos senamiestyje - istorinė diena

Pernai spalį dar 1995-ųjų rugsėjį sudegusį buvusio kino teatro „Baltija” pastatą įsigiję verslininkai jau ėmėsi ir realiai matomų veiksmų – ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Labrenciškės sklypo istorija: verslo manipuliacija ar parodomoji byla?

Klaipėdos apylinkės teismas šią savaitę turėtų toliau gilintis į politikų pagimdytą istoriją, kurios epicentre atsidūrė visuomeninės paskirties sklypas Labrenciškėje.  „Atvira ...
2024-02-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This