Klaipėdos valdžioje – milijonieriai

Politika

Pirmą kartą į Klaipėdos miesto tarybą išrinktas Vidmantas Dambrauskas yra vienas turtingiausių politikų visoje Lietuvoje. Jį lenkia tik Seimo narys Ramūnas Karbauskis.

V. Dambrauskas yra turtingiausias Klaipėdos miesto tarybos narys. Martyno Vainoriaus nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija trečiadienį paviešino politikų ir valstybės tarnautojų turto deklaracijas už praėjusius metus. Turtą deklaruoti privalo apie 48 tūkst. Lietuvos savivaldybių tarybų narių, kitų politikų valstybės tarnautojų.

Antrą vietą pagal deklaruoto turto vertę tarp visų deklaravusių užima Klaipėdos miesto tarybos narys, atstovaujantis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai, V. Dambrauskas. Jį aplenkė tik Lituvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas, Seimo narys R. Karbauskis, kurio turtas siekia 24,3 mln. eurų.

V. Dambrauskas nurodė, kad praėjusiais metais turėjo turto už 19,4 mln. eurų. Politikas yra kelių bendrovių akcininkas, o jo turimų akcijų vertė, kaip pats nurodo, siekia 10 mln. eurų.

Savo deklaracijoje V. Dambrauskas atskleidė, kad jam priklauso 1,24 mln. eurų vertės gyvenamieji namai (namo dalys), nebaigtų statyti statinių politikas turi už 934 tūkst. eurų, o kitų statinių (sodo namelių, garažų, inžinerinių statinių) – už 1,95 mln. eurų.

V. Dambrauskas taip pat nurodė, jog turi 201,5 tūkst. eurų vertės žemės sklypų, automobilį už 31 tūkst. eurų, o kitų registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių – už 360 tūkst eurų.

V. Dambrauskas savo turto deklaracijoje atskleidė, kad ir jo santaupos yra milijonai eurų. Jis nurodė kad Lietuvoje esančiose kredito įstaigose ir ne jose turi 3,8 mln. eurų piniginių lėšų, o užsienyje – dar 800 tūkst. eurų.

Turtingiausių Lietuvos politikų dešimtuko šeštoje vietoje yra Klaipėdos miesto tarybos narys Aidas Kaveckis. Konservatorių gretose į miesto tarybą pirmą kartą išrinktas politikas atskleidė, jog turi turto už 4,94 mln. eurų.

Dar vienas naujokas Klaipėdos miesto taryboje – Arūnas Tuma taip pat yra tarp turtingiausių Lietuvos politikų, jų sąraše užima 11-ąją vietą.

Su valstiečiais žaliaisiais į Klaipėdos miesto tarybą išrinkto A. Tumos turto vertė siekia 3,11 mln. eurų. Tačiau savo turto deklaracijoje A. Tuma taip pat nurodė, jog yra paskolinęs ir dar nesusigražinęs 7 mln. eurų.

 

7 Comments

  1. Unikali

    tauta tie lietuviai. Be gelbėtojų negalime gyventi. Padorių ir protingų nereikia. Patys išsirenkame milijonierius, jie įtiki mūsų šventų pasirinkimu, o kai jie pradeda vagonus su mln tonų brudo po miestą stumdyti kaip jiems patogiau klykiame – gelbėkite miestą, Girulių mišką! Tai ką, jie turi kurti planus, kad jiems patiems būtų blogiau?

    Reply
  2. valstiečiai

    gerokai apsimetinėja, kad yra labai paparastų žmogelių gynėjai, deja apdūmė akis, susikūrė partiją, kad jų interesus gintų, dabar uostininkai dar Girskienę siunčia neva kovotoją…siaubas koks akių dūmimas.

    Reply
    • ....

      Na pats jau parodei ,kitose komentaruose ,kiek turi pilkosios mases 🙂 Ir negėda demonstruoti ? O gal manai skaitantys tavo lygio ? Vargeta …

  3. Eikit patys žinot kur ...

    Neskaičiavę svetimų pinigų ….Šie žmonės jau atėjo į savivaldą su pinigais , o Karbauskis į seimą ….Karbauskis tarp kitko mažiau praturtėjo nei Landsbergis dirbdamas seime 🙂 O tie pletkai ” milicininkas , udovickis ir t.t. ” žemiau bet kokio padorumo ypač tam kuris komentuoja . Esate menkystos mentaliteto …fui…

    Reply
  4. Kapeika

    Karbauskis turtingiausias, Ha Ha ha!

    Reply
  5. Anonimas

    policijos pareigūnas per tokį trumpą laiką, p. Udovickio palaikomas tampa milijonieriumi???? normalus žmogus darbuotojų apmokėjimo už darbą atžvilgiu, bet ne bendravimo. būtų geras miesto meras. numautų visiems debilams kelnes.

    Reply
    • Retorinis klausimas

      Įdomu ar Dambrauskas būtų tapęs verslininku, jei prieš tai, būdamas policininku, nebūtų „kariavęs” su kontrabandininkais, ekonominiais kriminalais ir šešėliniais verslininkais.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Sporto bazių valdymo centro darbuotojai negauna algų*

Nors pinigų yra, bet nėra nėra kaip tų algų išmokėti. Nes policinė Klaipėdos valdžiai išmobingavo šios kontoros direktorių, o laikinai ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Spyglys

Aido Kaveckio pelėkautai naiviems piliečiams*

Šiam politikui per Finansų ir ekonomikos komiteto posėdį pasiūlius Trilapio gatvės pirties paslaugas teikti nemokamai, jo kolegos suskubo priimti, kad ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This