Martynas Mažeika lieka „Neptūne” ir bus jo kapitonu

Sportas

Ilgametis Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjas 35-erių Martynas Mažeika uostamiestyje rungtyniaus ir kitą sezoną.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Praėjusio sezono viduryje 193 cm ūgio gynėjas į „Neptūną“ grįžo po trejų metų pertraukos, o iš viso Klaipėdos komandai ilgametis kapitonas su pertraukomis yra atstovavęs 12 sezonų.

„Esu laimingas, kad lieku Klaipėdos klube, nes tyliai svajojau apie galimybę sužaisti pilną sezoną. Jausmas toks, kad tik dabar grįžtu į „Neptūno“ klubą, o ne praeitą sezoną. Džiaugiuosi, kad galiu vasarą pasiruošti tinkamai. Mano tikslas yra visada kovoti bei pasiekti kuo daugiau pergalių“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė Martynas Mažeika.

Anot klubo pranešimo, komandos kapitono raištis perduotas M. Mažeikai – kapitonu jį vienbalsiai išrinko „Neptūno“ žaidėjai. Iki tol juo buvo Simas Galdikas.

„Martyno patirtis bus labai reikalinga mūsų jaunai komandai. Jis yra tikras neptūnietis ir pavyzdys jaunimui. Pasitarę su Simu Galdiku bei dauguma komandos žaidėjų, nutarėme, kad naujuoju kapitonu bus Martynas“,– tinklalapiui „bcneptunas.lt“ sakė klubo sporto direktorius Dainius Vaitelis.

„Man šitas klubas labai daug ką reiškia, nes jis daug davė mano karjeroje ir būdamas kapitonu aš galiu kažką atiduoti klubui atgal, pavyzdžiui „styguoti rūbinę“. Man tai patinka ir labai džiaugiuosi, kad toks pasirinkimas buvo patvirtintas ir kitų žaidėjų. Man tai yra didelis įvertinimas, nekantrauju pradėti darbus“, – teigia M. Mažeika

Iki sugrįžimo į Klaipėdos ekipą M.Mažeika žaidė Estijoje. Pirmiausia– Tartu „Ulikool“ ekipoje, o vėliau – Talino „Kalev/TLU“. Atstovaudamas pastarajai komandai bendroje Estijos ir Latvijos lygoje veteranas rinko po 19,7 taško, 4,2 atkovoto kamuolio ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

M.Mažeika uostamiesčio ekipoje jis debiutavo dar 2000-aisiais, būdamas 15 metų amžiaus, o vilkėdamas mėlynai baltus marškinėlius gynėjas dukart iškovojo LKL antros vietos apdovanojimus, kartą – trečios.

Praėjusį trumpajį LKL sezoną naujasis kapitonas rinko po 10,4 taško, 3 atkovotus kamuolius bei 9,8 naudingumo balo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ kyla į penktąją vietą

Klaipėdos „Neptūno“ pasaka su Georgios Vovoru tęsiasi. Klaipėdiečiai šeštadienio vakarą namuose rezultatu 88:84 (20:27, 23:14, 31:22, 14:21) patiesė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas“ tęsia pergalių seriją

Jonavos „CBet“ komanda pirmadienį turėjo progą nutraukti Klaipėdos „Neptūno“ penkių pergalių seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Ąžuolio Tubelio vedama ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This