Nidos publika plūsta į Thomo Manno festivalio koncertus

Regionas

Šią savaitę Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje kas vakarą rengiami XXIV Thomo Manno festivalio koncertai sulaukia didelio populiarumo: ne tik turininga muzikine programa, bet ir klausytojų saugumu pasirūpinę organizatoriai džiaugiasi publikos susidomėjimu, o atlikėjams tai bene pirmoji proga susitikti su publika po pavasarį užklupusio karantino.

Pianistės Elžbietos Liepos Dvarionaitės rečitalyje skambėjo jos senelio Balio Dvariono, Ramintos Šerkšnytės ir Roberto Schumanno muzika, susiliejusi į emocingą skirtingų epochų dialogą. Gintauto Beržinsko nuotr.

Anot Thomo Manno kultūros centro direktorės Linos Motuzienės, ilgametis įdirbis ir tradicijos lėmė sėkmingą partnerystę su muzikos atlikėjais ir jų kolektyvais, kuriems festivalio kokybės kartelė ir galimybė parengti išskirtinai šiam renginiui skirtas rečiau atliekamų opusų programas tampa maloniu profesiniu iššūkiu.

Tarp ilgamečių festivalio partnerių yra kamerinis choras „Aidija“, Kauno kvartetas, fortepijoninis trio „Kaskados“, pianistas Daumantas Kirilauskas ir kiti.

„Abipusis pasitikėjimas ir aukštas muzikų profesionalumas kai kuriuos planus leidžia susiderinti net kelerius metus į priekį – šitaip įgyjame galimybę formuoti išskirtinį festivalio repertuarą bei iš anksto suplanuoti jo renginius. Tai leidžia nepriklausyti nuo nenumatytų aplinkybių, jeigu tokių atsiranda“, – organizatorių pranešime cituojama L. Motuzienė.

Dirigentės Mirgos Gražinytės-Tylos įspūdingai pradėtą festivalio debiutų ciklą sekmadienį pratęsė jaunosios kartos pianistė Elžbieta Liepa Dvarionaitė, surengusi rečitalį, kuriame skambėjo jos senelio Balio Dvariono, Ramintos Šerkšnytės ir Roberto Schumanno muzika, susiliejusi į emocingą skirtingų epochų dialogą.

Pirmadienį Kauno kvartetas didingai pradėjo Ludwigo van Bethoveno, kurio muziką labai mėgo rašytojas Thomas Mannas, 250-osioms gimimo metinėms dedikuotų, išskirtinai festivaliui parengtų trijų koncertų ciklą „Hommage à Ludwig“.

Jį šįvakar pratęs baritonas Wolfgangas Holzmairas (Austrija) ir pianistė Gaiva Bandzinaitė, penktadienį – D. Kirilauskas ir fortepijoninio trio „Kaskados“ nariai. Pastarasis kolektyvas savo antradienio pasirodyme šiuolaikinių kompozitorių kūrinius suderino su klasika. Koncerte skambėjo estų kompozitoriaus Arvo Pärto fortepijoninis trio „Mozart-Adagio“, R. Šerkšnytės koncertinė pjesė bei Johanneso Brahmso fortepijoninis trio Nr. 2 C-dur, op.

Festivalio programoje rytoj, ketvirtadienį, taip pat laukia lietuviškos muzikos valanda, skirta kompozitoriui Vidmantui Bartuliui, šeštadienį – tradiciškai įspūdingas pabaigos koncertas su gausiais nuolatiniais bičiuliais ir kviestiniais atlikėjais.

Nidos evangelikų liuteronų bažnyčios salėje aukštomis lubomis niekada nebūna tvanku, be to, ji prieš renginius kruopščiai vėdinama. Prieš koncertus klausytojams nemokamai dalijamos apsauginės kaukės, yra paruošta dezinfekcinio skysčio.

Susipažinti su išsamia Th. Manno festivalio programa ir įsigyti bilietus į renginius galima interneto svetainėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Šeštadienį prasideda tarptautinis Thomo Manno festivalis

Liepos 15–22 d. Nidoje vyks XXVII tarptautinis Thomo Manno festivalis, kurio programa apims kamerinės muzikos koncertus, kino vakarus, žodžio programos ...
2023-07-15
Skaityti daugiau

Regionas

Thomo Manno festivalis liepą kviečia į kultūros savaitę Nidoje

Liepos 15–22 d. Nidoje vyks XXVII tarptautinis Thomo Manno festivalis, kurio programa tradiciškai apims kamerinės muzikos koncertus, kino vakarus, žodžio ...
2023-05-18
Skaityti daugiau

Regionas

Nidoje - Švyturių savaitgalio šventinė programa

Šį savaitgalį Nidoje organizuojama Švyturių savaitgalio šventinė programa. „Rugpjūtį įvairiuose kraštuose minimas švyturių mėnuo. Įgyvendindami savo misiją saugoti ir puoselėti ...
2022-08-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This