Gatvės muzikos diena – jau šį šeštadienį

Kultūra

Lietuvą viena skambančia scena paversianti Gatvės muzikos diena (GMD) šiemet dėl visiems suprantamų priežasčių keliasi į vasarą.

Šeštadienį, liepos 18-ąją, gyvos publikos išsiilgę atlikėjai aikštes ir skverus užlies muzika, o miestiečiai raginami dovanoti emocijas ir kurti bendrą muzikos erdvę.

2017 m. gegužė. Koncertuoja klaipėdiečių grupė „Trip to New Orleans”. Palmiros Mart nuotr.

Pranešama, jog nors ir ne taip gausiai kaip pernai, dalyvauti šventėje Klaipėdoje jau užsiregistravo per trisdešimt grupių ir atlikėjų, klausytojus saugiems pasirodymams bursiantys 16-oje muzikinių aikštelių. Visiems dvejojantiems šventės koordinatoriai primena, kad registracija į GMD finišuos tik šventės išvakarėse, liepos 17 d.

Ryškių spalvų klaipėdiečiams žada šiųmetis GMD šūkis – „Muzikos personažai“. Muzikinėje atlikėjų programoje – džiazo siautulys, jausminga vokalinė muzika, akademiniai instrumentai, karšti flamenko ritmai ir visiškas neformatas.

Net keturis skirtingus pasirodymus po Dramos teatro arkomis surengs šio teatro aktoriai bei muzikantai, atsiskleisiantys žiūrovams netikėtais amplua. O šventės toną galingai užduos kultinis džiazo kolektyvas Klaipėdos diksilendas „Memeland“ su improvizatoriais Pantomimos teatru „A“, 12 val. įsikursiantys aikštėje šalia „Arkos“.

Įdienojus muzika tradiciškai skambės Šiauriniame rage, Turgaus ir Tiltų gatvių sankirtoje, Dienovidžio skvere, Turgaus bei Karlskronos aikštėse, Kultūros fabriko kiemelyje, Danės krantinėse.

Šiais metais pirmąsyk Klaipėdos gatves sudrebins ir Drum2gether – bendra visų šventės dalyvių ir žiūrovų ritmo jūra. 21 val. kartu su muzikantais ir Vinetu gentimi klaipėdiečiai bus kviečiami rikiuotis į improvizuotą mušamųjų eiseną, kuri pajudės nuo Šiaurinio rago link Tiltų ir Turgaus gatvių sankryžos, kur kartu su klaipėdiečiu perkusininku bei kompozitorium Kasparu Petkum pasiners į perkusijos erdvę, taip įprasmindami gatvės muziką.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

Laivų parado renginiams - išbandymas lietumi

Po dvejų metų priverstinės pertraukos į uostamiestį sugrįžusi vadinamoji mažoji Jūros šventė – Laivų paradas – nuo pat šeštadienio ryto ...
2022-05-21
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas

Klaipėdą užliejo išsiilgta Gatvės muzikos diena

Šį šiltą šeštadienį Klaipėdos senamiestyje prasidėjo Gatvės muzikos diena. Ir iškart buvo galima pajusti, kad šios dienos buvo išsiilgę ne ...
2021-07-17
Skaityti daugiau

Kultūra

Gatvės muzikos diena sugrįžta

Jau šį šeštadienį, liepos 17-ąją, į Klaipėdos gatves grįžta muzika. Kartu su visa Lietuva minėdamas prieš penkiolika metų gimusią Andriaus ...
2021-07-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This