Kitokia Jūros šventė: be fejerverko, eisenos ir šokančių fontanų

Miestas, Svarbu

Urtė Paulauskaitė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-07-16

Komentarų: 5

Likus kiek daugiau nei savaitei iki didžiosios miesto vasaros fiestos, ant laivo denio „Klaipėdos švenčių“ komanda žiniasklaidos atstovus bei smalsiausius gerbėjus sukvietė į pasimatymą prieš „Pasimatymus su vėju“. Tokiu šūkiu pristatyta artėjanti liepos 24-26 dienomis vyksiančios šiųmetės Jūros šventės programa.

Jos renginių transliaciją žiūrovai galės stebėti internetu per specialią Jūros šventės televiziją.

Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko teigimu, dėl to, ar šiemet apskritai rengti šią šventę, vyko aršios diskusijos.

Šventinę programą pristačiusieji ragino klaipėdiečius ir miesto svečius nepamišti saugumo. Urtės Paulauskaitės nuotr.

„Naudodamasis proga, kviesdamas į Klaipėdą ir visus tuos, kam Jūros šventė yra labai brangi, labai laukiama, neabejoju – mylima, vis tik raginu nepamiršti, kad šie metai yra išskirtiniai, kad šie metai visus mus turi padaryti ir daro atsakingais už tų visų apribojimų laikymąsi, už perspėjimų ar kitokių reguliuojamų dalykų labai dėmesingą vykdymą ir realizavimą“, – šventės svečius būti sąmoningais ir laikytis reikalaujamo saugumo ragino meras.

Šventės interneto televizija sugalvota ieškant būdų užtikrinti saugumą. Vienas jų – atsisakyta didžiųjų masinių renginių: šiųmetės Jūros šventės svečiai nesulauks šventinio fejerverko, tradicija tapusios eisenos, šokančių fontanų programos bei užsienio svečių pasirodymų.

Nepaisant to, organizatoriai tikino, jog šventėje netruks staigmenų bei netikėtumų. Tikslias programos veiklų vietas bei laikus žinos tik organizatoriai bei pasirodymų dalyviai, o šventės svečiams „Klaipėdos švenčių” jūrinių projektų koordinatorė Violeta Ulevičienė siūlo orientuotis į senamiestį, kuriame ir vyks didžioji dalis netikėtų renginių.

Jūros šventės projekto vadovės Rūtos Steponavičienės teigimu, šventės formatą galima apibūdinti trimis žodžiais – eina, plaukia, važiuoja. Mat didžioji dalis renginių bus mobilūs, juos bus galima stebėti nuo arba ant kranto. Be to, tiek koncertų, tiek pasirodymų trukmė šiais metais sutrumpės bei bus išskaidyta iki 15 minučių.

„Tai jau bus laimės dalykas, pataikysite į jų pasirodymus ar ne“, – kalbėjo „Klaipėdos švenčių“ atstovė Dalia Grikšaitė.

Pranešta, kad Jūros šventėje pasirodys tiek Klaipėdos krašto grupės bei kolektyvai, tiek visai Lietuvai žinomi vardai. Šventės programoje galima išvysti klaipėdiečių projektą „Pinigautojai“, dainininkus Vidą Bareikį, Saulių Prūsaitį, Ingają, grupes „The Roop“, „Flash Voyage“, „Radistus“, „Dites“, Klaipėdos dramos teatro lėlių teatro artistų pasirodymus ir daugelį kitų.

Jūros šventės atidarymą šiais metais vietoje eisenos pakeis projekto „Baltic Sail“ burlaivių paradas kartu su salvėmis bei šventės vėliavos pakėlimo ceremonija. Tai bus 8 burlaivių, atvykusių ne tik iš Lietuvos, tačiau ir iš Estijos, Lenkijos bei Vokietijos, pasveikinimas.

V. Ulevičienė tikino, jog šis paradas bus pirmasis bandymas pakeisti Jūros šventės atidarymo ceremoniją bei vylėsi, jog tai galėtų tapti nauja ir gražia tradicija.

Labiausiai apgailestaujama dėl atsisakytos šventinio parado eisenos, kuri jau buvo tapusi tradicija bei subūrusi iki 8000 miesto organizacijų dalyvių. Tačiau jai taip pat rasta alternatyva – dešimtąjį kartą įvyks Klaipėdos jūrų uosto direkcijos organizuojamos azartiškos „Drakonų“ valčių varžybos, kurios, pasak direkcijos generalinio direktoriaus Algio Latako, suvienys 36 skirtingas Klaipėdos visuomenines organizacijas.

Nors dauguma tradicinių masinių renginių buvo atšaukta, neatsisakyta kasmetinės jūrininkų pagerbimo ceremonijos prie paminklo „Albatrosas“.

„Nepagerbti tų drąsių, tų iškilių, kurie dirba ar dirbo jūroje žmonių, kurių iš tikrųjų veidai nugairinti vėjų, tiesiog negalima“, – kalbėjo A. Latakas.

Jūriniai renginiai vyks ir Dangės upės krantinėje.

Lietuvos jūrų muziejaus direktorės pavaduotojas Romualdas Adomavičius tikino, jog šventės svečius džiugins istorinių laivų paradas „Dangės flotilė“. Grožėtis neįprastais laivais svečiai galės tarp Biržos ir Pilies tiltų krantinių. Apie 15 skirtingų istorinių laivų kurie tiek dienos, tiek vakaro metu stebins savo pasirodymais.

Išsamią Jūros šventės programą rasite čia.

5 Comments

  1. TRAUKŪNAS 2020

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį…

    Reply
  2. Visad alkani ir prašantys

    Tokia „liesa” šventė, o Šventės vyriausiam žiobriui atlyginimą tą patį paliko?

    Reply
    • Seime gaus mažiau

      To paties norėjau paklausti! Žiubrys dabar ir bandys prisidengti į Seimą su valstiečiais eidamas, kad vietiniai nebekandžiotų. Tik kad atlyginimas Seime gerokai mažesnis.

  3. BUM

    Mero balius bus per šventinį ZOOM, įsipili, įsidedi, ko turi ir BUM !

    Reply
  4. Ro

    Mero balius už mokesčių mokėtojų pinigus turbūt neatšauktas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This