Klaipėdos miesto taryboje – ir turtas, ir skurdas

Politika, Svarbu

Tarp šios kadencijos miesto tarybos narių, pradėjusių dirbti prieš metus, yra kaip niekada daug milijonierių. Tačiau klaipėdiečiams atstovauja ir tokie politikai, kurie neturi jokio turto.

V. Dambrauskas yra turtingiausias ne tik Klaipėdos, bet visos Lietuvos savivaldos politikas. Martyno Vainoriaus nuotr.

Padaugėjo milijonierių

Valstybinė mokesčių inspekcija trečiadienį paskelbė visų Lietuvos politikų ir valstybės tarnautojų, kuriems privalu deklaruoti savo turtą, jų pateiktas deklaracijas už 2019 metus. „Atvira Klaipėda“ išnagrinėjo visų 31 šios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos nario turto deklaracijas ir skelbia, kurie yra turtingiausi, o kurie yra šio sąrašo apačioje.

„Atvira Klaipėda“ jau trečiadienį rašė, kad tarp uostamiesčio politikų yra trys milijonieriai. Praėjusios kadencijos miesto taryboje milijonierius buvo tik vienas – liberalas Audrius Vaišvila

Tarp Klaipėdos politikų turtingiausias yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Vidmantas Dambrauskas, kuris yra pats turtingiausias savivaldos politikas Lietuvoje, o tarp visų politikų nusileidžia tik Seimo nariui Ramūnui Karbauskiui.

V. Dambrauskas nurodė, kad praėjusiais metais turėjo turto už 19,4 mln. eurų. Politikas yra kelių bendrovių akcininkas, o jo turimų akcijų vertė, kaip pats nurodo, siekia 10 mln. eurų.

Savo deklaracijoje V. Dambrauskas atskleidė, kad jam priklauso 1,24 mln. eurų vertės gyvenamieji namai (namo dalys), nebaigtų statyti statinių politikas turi už 934 tūkst. eurų, o kitų statinių (sodo namelių, garažų, inžinerinių statinių) – už 1,95 mln. eurų.

V. Dambrauskas taip pat nurodė, jog turi 201,5 tūkst. eurų vertės žemės sklypų, automobilį už 31 tūkst. eurų, o kitų registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių – už 360 tūkst eurų.

V. Dambrauskas savo turto deklaracijoje atskleidė, kad ir jo santaupos yra milijonai eurų. Jis nurodė kad Lietuvoje esančiose kredito įstaigose ir ne jose turi 3,8 mln. eurų piniginių lėšų, o užsienyje – dar 800 tūkst. eurų.

Yra ir pusiau milijonierių

Antrasis milijonierius Klaipėdos miesto taryboje yra konservatorių gretos išrinktas Aidas Kaveckis. Jo turto vertė – 4,94 mln. eurų. Savo turto deklaracijoje A. Kaveckis nurodo turintis įvairaus nekilnojamojo turto už 632 tūkst. eurų, iš kurių 70 tūkst. eurų vertės namas ar jo dalis užsienyje.

Didžiausias A. Kaveckio turtas – bendrovių akcijos, kurių vertė siekia 4,18 mln. eurų.

Trečiojo Klaipėdos miesto tarybos milijonieriaus Arūno Tumos turto vertė siekia 3,11 mln. eurų, iš kurių didžioji dalis yra akcijos – 2,43 mln. eurų. Be to, su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į Klaipėdos miesto tarybą išrinktas A. Tuma savo turto deklaracijoje nurodė, jog yra paskolinęs ir dar nesusigražinęs daugiau nei 7 mln. eurų.

Pusiau milijonieriumi galima tituluoti kitą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovą Klaipėdos miesto taryboje. Buvęs Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus deklaravo turįs turto už 497 tūkst. eurų, kurių didžioji dalis – 367 tūkst. eurų yra santaupos.

Bemaž pusės milijono vertės turtą deklaravo ir dar vienas naujokas miesto taryboje – su Lietuvos centro partijos sąrašu išrinktas Alvidas Šimkus. Jis nurodė, jog turi turto už 452 tūkst. eurų, o beveik pusę turto sudaro turimas butas, kurio vertė – 213 tūkst. eurų.

Politikės neturi turto

Tarp šios kadencijos miesto tarybos narių yra ne tik milijonierių, bet ir tokių, kurie neturi jokio turto. Neturtingiausiomis miesto tarybos narėmis galima vadinti konservatorę Justiną Sungailienę ir su rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ sąrašu išrinktą Elą Andrejevą. Abi politikės nurodė, jog neturi jokio deklaruotino turto.

Konservatorius Kazys Bagdonas taip pat priskirtinas prie neturtingųjų. Savo turto deklaracijoje jis nurodė, kad turi tik 3000 eurų vertės automobilį bei 3000 eurų santaupų, tad viso jo turto vertė yra 6 tūkst. eurų.

Turtais negali pasigirti ir miesto tarybos senbuvė Nina Puteikienė. Ji deklaravo turinti turto už 31 tūkst. eurų, kurių didžioji dalis yra butas.

Neturtingiausiųjų Klaipėdos miesto tarybos narių penketuką pabaigia Audrius Petrošius. Su komiteto „V. Grubliauskas ir komanda“ sąrašu į miesto tarybą išrinktas politikas, pernai rudenį tapęs konservatoriumi, deklaravo, jog turi turto už 38,6 tūkst. eurų, kurių didžiąją dalį – 24 tūkst. eurų sudaro turimų akcijų vertė.

Meras grąžino paskolą

Dideliu turtu negali pasigirti ir Klaipėdos vadovai. Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas deklaravo turįs turto už 117 tūkst eurų. Beje, iš turto deklaracijų matyti, jog V. Grubliauskas sugebėjo per metus grąžinti maždaug 90 tūkst. eurų dydžio turėtą paskolą.

Labai panašus yra ir mero pavaduotojo Arvydo Cesiulio turtas – 94 tūkst. eurų, o kitas vicemeras Arūnas Barbšys yra mažiau turtingas. Jis deklaravo turįs turto už 46 tūkst. eurų.

Tarp miesto vadovų turtingiausias yra Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis. Jis deklaravo, jog turi turto už 325 tūkst, eurų, tačiau yra negrąžinęs 171 tūkst. eurų dydžio paskolos.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis atskleidė, jog turi turto už 258 tūkst eurų, o kita pavaduotoja Asta Dirgėlienė – už 54 tūkst. eurų.

Klaipėdos miesto tarybos narių turto vertė Eur (2019 m. duomenys):

Ela Andrejeva – 0

Arūnas Andziulis – 130 381

Kazys Bagdonas – 6000

Arūnas Barbšys – 46 144

Saulius Budinas – 236 016

Arvydas Cesiulis – 94 080

Vidmantas Dambrauskas – 19 406 711

Rimantas Didžiokas – 212 040

Ligita Girskienė – 47 250

Vytautas Grubliauskas – 117 356

Romaldas Idzelevičius – 296 395

Laima Juknienė – 247 471

Aidas Kaveckis – 4 944 999

Edmundas Kvederis – 108 700

Elida Mantulova – 205 180

Andrius Petraitis – 139 000

Audrius Petrošius – 38 672

Nina Puteikienė – 30 123

Vytis Radvila – 185 000

Vaida Raugelė – 135 000

Artūras Razbadauskas – 119 034

Viktoras Senčila – 373 512

Judita Simonavičiūtė – 113 730

Lina Skrupskelienė – 66 691

Justina Sungailienė – 0

Jurij Šeršniov – 156 079

Alvidas Šimkus – 452 624

Rimantas Taraškevičius – 236 118

Arūnas Tuma – 3 110 129

Arvydas Vaitkus – 497 432

Alina Velykienė – 121 194

5 Comments

  1. RINKIMAI 2020

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  2. V

    O kodel skurdas, atimkite is vagiu milijonieriu, jie yra pavoge, tokiu pinigu uzdirbti neimanoma,ir toje ataskaitoje vien melas,netikime…….

    Reply
  3. Anonimas

    Pažįstu vieną tokį milijonierių Klaipėdoje. Išsilavinimas spec.vidurinis, bet užtai suktas ir gobšus kaip velnias.

    Reply
  4. Petras Blieka

    Kažin kam meras taip parsiduoda kad per 90 tūkst. Skolą sugeba grąžinti

    Reply
  5. Negerai

    Reikia rašyti Andziulis, o ne Andriulis…
    Ir Budiną sumenkinot, tarpelį tap skaičių ne vietoje padarėt !

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This