Prezidentas vetavo Žuvininkystės įstatymo pakeitimą

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-07-16

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda grąžino Seimui pakartotinai svarstyti  birželio 30 d. priimtą Žuvininkystės įstatymo pakeitimą.

Prezidentas Gitanas Nausėda grąžino Seimui pakartotinai svarstyti birželio 30 d. priimtą Žuvininkystės įstatymo pakeitimą. Algirdo Kubaičio nuotr.

„Seimo siūlomame pakeitimo įstatyme įtvirtintas teisinis reguliavimas nėra pagrįstas skaidrumo ir objektyvumo principais, neužtikrina atsakingo ir racionalaus žuvų išteklių naudojimo, sąžiningos konkurencijos laisvės bei sudaro prielaidas piktnaudžiavimui vykdant verslinę žvejybą“, – teikdamas veto sakė šalies vadovas.

Prezidentas pabrėžė, jog valstybė privalo reguliuoti ūkinę veiklą taip, kad ji siektų ne atskirų asmenų naudos, o tarnautų bendrai tautos gerovei. Taip pat kad būtų užtikrinta natūralios gamtinės aplinkos apsauga ir racionalus gamtos išteklių, įskaitant gyvūniją, naudojimas.

Prezidento komunikacijos grupė praneša, jog šalies vadovui didžiausią susirūpinimą kelia siūlymas teises į žvejybos kvotą suteikti verslinei žvejybai vidaus vandenyse ne aukciono būdu, 10 proc. mokesčio panaikinimas keičiantis nelygiavertėmis individualiomis žvejybos galimybėmis jūros vandenyse bei įstatymo pakeitimu panaikinamas pradinis aukciono kainos dydis.

„Reguliavimas turėtų būti grindžiamas skaidrumo ir objektyvumo principais bei sudaryti sąlygas ūkinę veiklą žuvininkystės sektoriuje vykdyti taip, kad būtų užtikrinama sąžininga konkurencija ir atsižvelgiama į aplinkosaugos poreikius, susijusius su žuvų išteklių saugojimu ir jų atkūrimu“, – teigė prezidentas.

Šie kriterijai yra įtvirtinti ir Europos Sąjungos teisės aktuose.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Putino gerbėjai ES kelia galvas. O ką Lietuva?

Rusijos diktatoriaus gerbėjai Vengrijoje ir Slovakijoje rodo savo dantukus. Oficialūs dviejų Europos Sąjungos (ES) ir NATO šalių pareigūnai viešai pažadėjo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

ELTA

G. Nausėda: esu šokiruotas ir pasibaisėjęs dėl pasikėsinimo į D. Trumpą

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako esąs šokiruotas ir pasibaisėjęs išpuoliu prieš buvusį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentą Donaldą Trumpą. Anot ...
2024-07-14
Skaityti daugiau

ELTA

Prisiekęs G. Nausėda: neretai ginčydamiesi kūrėme stipresnę Lietuvą

Antrai kadencijai prisiekęs Klaipėdoje gimęs prezidentas Gitanas Nausėda tikina, kad per pastaruosius penkerius metus pavyko nuveikti daug. Visgi, šalies vadovas ...
2024-07-12
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This