Rekonstruota Priešpilio gatvė

Miestas

Klaipėdoje baigti į Kruizinių laivų terminalą vedančios Priešpilio gatvės rekonstrukcijos darbai. Palei Klaipėdos piliavietę einanti gatvė išgrįsta trinkelėmis, šalia įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, 48 stovėjimo vietos automobiliams, atskira 8 vietų aikštelė autobusams, rekonstruota sankryža su Pilies gatve.

Savivaldybės nuotr.

Pakeista ir Priešpilio gatvės trajektorija – važiuojamoji dalis nuo Pilies gatvės pusės perkelta keliais metrais piečiau, taip atveriant galimybę pažymėti visą buvusią Klaipėdos pilies teritoriją. Vykdant darbus pažymėtas taisyklingas pilies žvaigždės kontūras, buvusių gynybinių pylimų vietoje įrengtos žalios vejos, o pilį juosusios fosos vietoje – akmenukų danga.

„Šis projektas – nėra įprastinė kelio rekonstrukcija. Darbai vyko ypatingai jautrioje teritorijoje – istorinėje Klaipėdos miesto širdyje, todėl reikėjo atlikti archeologinius tyrimus, o siekiant pakeisti gatvės trajektoriją, buvo perimti bei nugriauti šalia kelio buvę sandėliai. Daug dėmesio skirta ir aplinkinių teritorijų tvarkymui, jungtims su Klaipėdos piliaviete. Atnaujindami šalia piliavietės esančias erdves siekiame, kad ši miesto dalis būtų patraukli  ir klaipėdiečiams, ir miesto svečiams“, – savivaldybės pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jo teigimu, Priešpilio gatvę pirmiausiai pamato kruiziniais laivais atvykę turistai, tad esą sutvarkyti šią teritoriją buvo ypač svarbu.

Rekonstruojant Priešpilio gatvę atnaujintos ir šalia esančios erdvės – įrengtos poilsio zonos su suoliukais, pasodinta naujų želdinių, įrengtas naujas į piliavietę vedantis medinis takas bei atnaujinti anksčiau nutiesti takai. Išsaugotas ir šalia kelio buvęs fontanas – pakeitus kelio trajektoriją jis atsidūręs būtų pėsčiųjų take, todėl fontanas perkeltas kiek toliau, įrengtas naujas fontano baseinas, sumontuota fontano įranga, išsaugotos fontaną puošusios ruonių figūrėlės.

Priešpilio gatvės rekonstrukcijos darbus atliko bendrovė „Kauno keliai“. Rangos darbų sutartis buvo pasirašyta 2018 m. rugsėjo mėn. Atliktų darbų vertė – 2,8 mln. Eur. Šiuo metu vyksta atliktų darbų priėmimo procedūros.

2 Comments

  1. Joris

    Va kas kelia abejonių, tai trinkelėmis grįsta važiuojamoji danga. Turint galvoj, kad čia riedės autobusai, tai provėžos neužtruks pasirodyti. Čia tikrai reikėjo asfaltuoti, o gal ir riedulius likusius nuo būsimų Senamiesčio dangų pakeitimų sukloti. Nepatikimai čia tos trinkelės.

    Reply
    • pritariu

      kodėl senamiesčio gatvė – trinkelėmis, o ne akmenimis, kaip kitos ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

Konfliktų draskomo „Viesulo” vadovo darbą meras vertina gerai

„Kiekvienas vadovas turi dar ir savo vadovą, išskyrus aukščiausiąjį miesto vadovą, nes jam vadovo nebėra”, – taip Klaipėdos miesto tarybos Kultūros, ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This