Rekonstruota Priešpilio gatvė (2)

Miestas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-07-16

Klaipėdoje baigti į Kruizinių laivų terminalą vedančios Priešpilio gatvės rekonstrukcijos darbai. Palei Klaipėdos piliavietę einanti gatvė išgrįsta trinkelėmis, šalia įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, 48 stovėjimo vietos automobiliams, atskira 8 vietų aikštelė autobusams, rekonstruota sankryža su Pilies gatve.

Savivaldybės nuotr.

Pakeista ir Priešpilio gatvės trajektorija – važiuojamoji dalis nuo Pilies gatvės pusės perkelta keliais metrais piečiau, taip atveriant galimybę pažymėti visą buvusią Klaipėdos pilies teritoriją. Vykdant darbus pažymėtas taisyklingas pilies žvaigždės kontūras, buvusių gynybinių pylimų vietoje įrengtos žalios vejos, o pilį juosusios fosos vietoje – akmenukų danga.

„Šis projektas – nėra įprastinė kelio rekonstrukcija. Darbai vyko ypatingai jautrioje teritorijoje – istorinėje Klaipėdos miesto širdyje, todėl reikėjo atlikti archeologinius tyrimus, o siekiant pakeisti gatvės trajektoriją, buvo perimti bei nugriauti šalia kelio buvę sandėliai. Daug dėmesio skirta ir aplinkinių teritorijų tvarkymui, jungtims su Klaipėdos piliaviete. Atnaujindami šalia piliavietės esančias erdves siekiame, kad ši miesto dalis būtų patraukli  ir klaipėdiečiams, ir miesto svečiams“, – savivaldybės pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Jo teigimu, Priešpilio gatvę pirmiausiai pamato kruiziniais laivais atvykę turistai, tad esą sutvarkyti šią teritoriją buvo ypač svarbu.

Rekonstruojant Priešpilio gatvę atnaujintos ir šalia esančios erdvės – įrengtos poilsio zonos su suoliukais, pasodinta naujų želdinių, įrengtas naujas į piliavietę vedantis medinis takas bei atnaujinti anksčiau nutiesti takai. Išsaugotas ir šalia kelio buvęs fontanas – pakeitus kelio trajektoriją jis atsidūręs būtų pėsčiųjų take, todėl fontanas perkeltas kiek toliau, įrengtas naujas fontano baseinas, sumontuota fontano įranga, išsaugotos fontaną puošusios ruonių figūrėlės.

Priešpilio gatvės rekonstrukcijos darbus atliko bendrovė „Kauno keliai“. Rangos darbų sutartis buvo pasirašyta 2018 m. rugsėjo mėn. Atliktų darbų vertė – 2,8 mln. Eur. Šiuo metu vyksta atliktų darbų priėmimo procedūros.

Žymos: | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Rekonstruota Priešpilio gatvė”: 2

  1. Joris parašė:

    Va kas kelia abejonių, tai trinkelėmis grįsta važiuojamoji danga. Turint galvoj, kad čia riedės autobusai, tai provėžos neužtruks pasirodyti. Čia tikrai reikėjo asfaltuoti, o gal ir riedulius likusius nuo būsimų Senamiesčio dangų pakeitimų sukloti. Nepatikimai čia tos trinkelės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Universiteto ligoninė: kaltieji ieško kaltųjų

Įstūmę į dideles bėdas dvi Klaipėdos ligonines miesto politikai vaidina šventuosius ir bando savo kaltes suversti tiems, kurie statė ir ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Politika

Socdemai užpildė atsiradusią skylę

Po to, kai į Klaipėdos miesto tarybą su Socialdemokratų partijos sąrašu išrinktas Kretingos ligoninei vadovaujantis Romaldas Sakalauskas, ketinęs Seimą šturmuoti ...
2024-07-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Kultūra

Klaipėdos pilies džiazo festivalis baigėsi įspūdingais pasirodymais

Šeštadienį baigėsi Klaipėdos pilies džiazo festivalis. Jame pasirodė Daniela Simmons & Atilla Sereftug  Medi jazz  iš Prancūzijos, Italijos, Šveicarijos, taip pat – ...
2024-06-30
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This