Prekybos centras „Pas Stanislovą” atlaikė koronaviruso ataką

Koronavirusas, Svarbu

Virginija Spurytė, Palmira Mart
2020-07-17

Komentarų: 1

Dėmesio centre dėl pardavėjai nustatyto koronaviruso atsidūręs uostamiesčio prekybos centras „Pas Stanislovą“ vėl aptarnauja pirkėjus, tačiau iškart jame patikrinimą surengė Visuomenės sveikatos centro specialistai. Jie tikrino, ar duris atvėrusioje parduotuvėje nedirba tie darbuotojai, kurie privalo būti saviizoliacijoje.

Prekybos centras „Pas Stanislovą”, įsikūręs Vingio prekybos pasaže, yra populiarus tarp pietinės miesto dalies gyventojų. Palmiros Mart nuotr.

Darbuotojų atsivežė iš Telšių

Šią savaitę vienai šios parduotuvės pardavėjai buvo nustatytas koronavirusas, todėl saviizoliuotis privalo 15 kitų parduotuvės darbuotojų, su užsikrėtusia moterimi turėjusių kontaktą.

Pardavėjai koronavirusas diagnozuotas liepos 15 dieną, ligos simptomus – aukštą temperatūrą ir skaudančią gerklę ji pajuto liepos 12 d.

Vakar, ketvirtadienį, parduotuvė „Pas Stanislovą” nedirbo, nes buvo privaloma dezinfekuoti visas patalpas, o ir darbuotojai jau privalėjo būti saviizoliacijoje.

„Sulaukėme informacijos, jog penktadienį parduotuvė jau dirbo. Jai nėra uždrausta dirbti, tačiau vykome patikrinti, ar nedirba tie žmonės, kurie turi būti saviizoliacijoje. Pažeidimų nenustatėme“, – teigė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento direktorius Raimundas Grigaliūnas.

Nustatyta, jog dvi darbuotojos dirbti parduotuvėje „Pas Stanislovą“ buvo atšauktos iš atostogų ir jokio kontakto anksčiau su užsikrėtusia pardavėja neturėjo, o dar dvi pardavėjos atvyko iš Telšių, kur taip pat yra tokia parduotuvė.

„Jei nedirbtume visas dvi savaites – tiek, kiek darbuotojai privalo būti saviizoliacijoje, galėtume visai nebeatsidaryti. Jau ir taip buvome užsidarę dėl karantino, patyrėme labai didelių nuostolių. Todėl dabar darome viską, kad parduotuvė dirbtų. Jei reikės, atvešime darbuotojų iš Telšių, ieškosime jų Darbo biržoje, kai kuriuos žmones atšaukėme iš atostogų. Išsidraskyti galima labai greitai, bet reikia ieškoti variantų, kaip veikti“, – teigė parduotuves „Pas Stanislovą“ valdančios bendrovės direktorius Stanislovas Jurkus.

Panikuoti nereikia

Jis informavo, kad mėginiai visiems darbuotojams bus paimti šeštadienį. Jei tyrimų rezultatai ir bus neigiami, darbuotojai saviizoliacjoje vis tiek privalės praleisti 14 dienų.

„Tas virusas yra bjaurybė, jis landžioja visur. Labai tikiuosi, kad nė vienas mūsų žmogus nebus užsikrėtęs, kad po tų dviejų savaičių grįšime į normalų ritmą“, – vylėsi S. Jurkus.

R. Grigaliūnas tvirtino, jog kol kas dar nėra išsiaiškinta, kaip galėjo užsikrėsti parduotuvės darbuotoja. Ji tvirtino, jog į užsienį nebuvo išvykusi, o toliausiai nuo Klaipėdos liepos 4 dieną buvo Gariūnuose.

Parduotuvė „Pas Stanislovą“ yra pakankamai populiari, todėl joje neseniai apsipirkę žmonės ėmė nuogąstauti, kad ir jie galėjo apsikrėsti. „Panikuoti tikrai nėra jokio pagrindo. Koronavirusu užsikrečiama, jei kontaktas būna ilgas – 15-20 minučių arba labai artimas. Tačiau tai yra proga dar kartą visiems priminti, kad Lietuvoje, nors karantinas ir baigėsi, vis dar yra ekstremalioji padėtis. Todėl reikia saugoti save ir kitus, o geriausia tai padaryti bent jau parduotuvėje ar viešajame transporte dėvinti veido kaukes ir laikantis saugių atstumų. Ieškome galimybių visų parduotuvių vėl prašyti, kad jos skelbtų informaciją apie saugius atstumus tarp pirkėjų. Pats patyriau, jog prie kasos kitas žmogus labai arti prie manęs prigludo iš nugaros, o kai paprašiau laikytis saugaus atstumo, buvau labai „kultūringai“ iškoneveiktas. Reikia susitaikyti su tuo, kad taip pasisaugant tikriausiai turėsime gyventi tol, kol bus išrasta vakcina nuo koronaviruso“, – kalbėjo R. Grigaliūnas.

Lankytojų netrūko

Penktadienio vidurdienį „Atviros Klaipėdos” žurnalistė apsilankė Vingio prekybos pasaže įsikūrusiame prekybos centre „Pas Stanislovą”, užimančiame du pastato aukštus, ir įsitikino, jog dirbo visos jame esančios parduotuvės. Lankytojų centre irgi netrūko – jis yra populiarus tarp pietinės uostamiesčio dalies gyventojų.

Vingio prekybos pasaže įsikūrusiame prekybos centre „Pas Stanislovą”, užimančiame du pastato aukštus, penktadienį dirbo visos jame esančios parduotuvės. Palmiros Mart nuotr.

Pirmajame aukšte įvairias buities prekes siūlančios parduotuvės pardavėja, dėvinti apsauginę kaukę, teigė, kad jos susirgusi kolegė izoliavosi dar praėjusią savaitę, o centras nebuvo uždarytas, dirba kaip ir dirbęs.

Įprastai, kaip ir kasdien, prekyba vyko ir šalia lauke esančiame vadinamajame pasaže. Nė vienas vaisius, daržoves, gėles ar smuklius niekučius pardavinėjantis prekeivis apsauginių kaukių nedėvėjo ir teigė nematąs pavojaus užsikrėsti koronavirusu.

Visai šalia „Pas Stanislovą” smulkias trikotažo ir galanterijos prekes pardavinėjanti pagyvenusi moteris neslėpė nuostabos dėl atsakingų institucijų pavėluoto susirūpinimo COVID-19 infekcija.

„Pardavėja susirgo liepos 4 d., o jie ką, dabar žada uždaryti parduotuvę? Tai kur jie iki tol buvo?”- retoriškai klausė moteris, nesupranti tokių, jos teigimu,  nelogiškų veiksmų. Pasak prekeivės, valdžia tik ir žiūri, kaip dar labiau prispausti smulkiuosius verslininkus, o savo veiklą esą tik imituoja.

1 Comment

  1. Angela

    Ar galima ish jusu parduotuves uzsakyti prekes i namus?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

COVID-19 Klaipėdoje: kasdien po tris susirgusius

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad antradienį Lietuvoje buvo patvirtinta 16 naujų koronavirusinės infekcijos atvejų (du žmonės susirgo antrą kartą, vienas ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Šalyje - jau mažiau nei 400 sergančiųjų COVID-19

Per savaitgalį Lietuvoje patvirtinti tik aštuoni nauji COVID-19 atvejai – vienas šeštadienį ir septyni sekmadienį, skelbia Valstybės duomenų agentūra. Visi ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Visoje šalyje - tik vienas naujas koronaviruso atvejis

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad šeštadienį visoje Lietuvoje buvo patvirtintas tik vienas, pirminis, naujas susirgimas koronavirusine infekcija. Klaipėdoje jau trečią ...
2024-04-14
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This