Teisės aktų pakeitimai leis sustiprinti ir kvapų kontrolę

Verslas

Šiandien įsigaliojo Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimų išdavimo, pakeitimo ir galiojimo panaikinimo taisyklių ir Taršos leidimų išdavimo, pakeitimo ir galiojimo panaikinimo taisyklių pataisos. Šie pakeitimai susiję ir su kvapų kontrolės stiprinimu, – praneša Aplinkos ministerija.

„Teikdami paraiškas, ūkinės veiklos vykdytojai turės pateikti išsamesnę informaciją apie planuojamą ūkinę veiklą, naudojamas technologijas, nuotekų tvarkymą, atliekų naudojimą bei šalinimą ir kt. Išduodant leidimus, ši informacija bus į juos įrašyta kaip veiklos sąlyga ir leis užtikrinti efektyvesnę leidimus turinčių įmonių kontrolę, padės išvengti  sistemingo aplinkosauginių teisės aktų reikalavimų pažeidinėjimo ir neleistino aplinkos teršimo nevalytomis nuotekomis ar atliekomis“, – sako aplinkos viceministrė Justina Grigaravičienė.

Taršos leidimų išdavimo, pakeitimo ir galiojimo panaikinimo taisyklėse įtvirtintas reikalavimas tam tikras veiklos rūšis vykdantiems ūkio subjektams nuo 2021 m. sausio 1 d. turėti naują specialiąją taršos leidimo dalį „Kvapų valdymas“, kurioje nustatytos veiklos sąlygos padės efektyviau kontroliuoti nemalonių kvapų sklidimą iš įmonių teritorijų. Stiprinama sąsaja su planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo rezultatais.

Teikiant paraišką turi būti nurodyta išsami informacija, kaip bus įgyvendinamos sprendime dėl poveikio aplinkai vertinimo nustatytos sąlygos ir priemonės reikšmingam neigiamam poveikiui aplinkai sumažinti ar kompensuoti.

Be to, pakeistas paraiškų teikimo ir leidimų išdavimo būdas – pirmenybė teikiama elektroninių dokumentų teikimui ir išdavimui, o popieriniai dokumentai teikiami ir išduodami tik nesant galimybės pateikti ar išduoti elektroninius.

Pakeistosios taisyklės padės įgyvendinti šių metų sausį Seimo priimtą vadinamąjį Klaipėdos paketą, kurį sudaro Aplinkos ministerijos rengti Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės, Aplinkos apsaugos, Mokesčio už aplinkos teršimą ir Aplinkos monitoringo įstatymų pakeitimai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Vėlina reikalavimų kvapų normatyvams įsigaliojimo terminą

Pietinės miesto dalies klaipėdiečiams, besiskundžiantiems dažniausiai vasarą juos užklumpančia smarve, teks kentėti ilgiau nei buvo žadėta. Sveikatos apsaugos ministerija praneša, ...
2023-11-15
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Miesto bei ministerijos taikikliuose - „Branda LT“ ir „Grigeo Klaipėda“

Su Klaipėdos meru penktadienį popiet susitikęs aplinkos ministras Simonas Gentvilas tikina, kad rudenį aplinkosaugininkai atliks auditus dėl nesiliaujančių kvapų, o ...
2023-08-04
Skaityti daugiau

Verslas

Prieš pasitarimą dėl kvapų - „Mestillos" pranešimas

Antradienį 14 val. Klaipėdos savivaldybėje organizuojamas susitikimas su UAB „Mestilla“ atstovais kvapų gyvenamojoje aplinkoje tema. Prieš susitikimą įmonės išplatintame pranešime ...
2022-10-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This