Thomo Manno festivalis pagerbė jaunimo esė konkurso laimėtojus

Regionas

XXIV Thomo Manno festivalyje apdovanoti jau 4-ąjį kartą surengto jaunimo esė konkurso laimėtojai, savo rašiniuose gvildenę renginio pasiūlytą „Orų ženklų“ temą.

Laureatai Justinas Martinkus, Dorota Sokolovska, Gintarė Valionytė. G. Beržinsko nuotr.

18–26 metų autorių pateiktuose darbuose ryškiai atsiskleidė jų erudicija, branda, savitas, dažnai ironiškas požiūris į supantį pasaulį ir kovos su klimato kaita problematiką, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Anot dalyvių, konkursas yra puiki proga pamiklinti plunksną, apibendrinti studijų įžvalgas ir užmegzti asmenišką santykį su kultūros bendruomene: trijų geriausių esė autoriams rengėjai dovanojo savaitės trukmės viešnagę Nidoje bei kvietimą į visus festivalio renginius.

Anot konkursą rengiančio Th. Manno kultūros centro direktorės dr. Linos Motuzienės, šiemet sulaukta daugiausia kūrybinių tekstų – net 18-os.

I vietą konkurse pelnė Dorota Sokolovska, Vilniaus universiteto politikos mokslų studentė. Anot konkurso komisijos nario rašytojo, eseisto, vertėjo Lauryno Katkaus, jos „traktatas apie braškes, prancūzus ir netikrą mūsų santykį su tikrove“ išskirtas „už individualų požiūrį į temą, eruditišką dėstymo būdą ir gebėjimą pasinaudoti savistaba“.

Į geriausių kūrinių trejetuką taip pat pateko Justino Martinkaus „Santykio su gamta beieškant“ ir Gintarės Valionytės „Orų ženklai“.

Ketvirtadienį Kuršių nerijos istorijos muziejuje vykusiame konkurso laureatų pagerbimo renginyje savo esė pristatę autoriai atsiskleidė ir kaip įtaigūs, emocingi skaitovai bei diskutantai.

Susipažinti su geriausiais esė konkurso dalyvių tekstais galima interneto svetainėje www.mann.lt.

Penktadienį ir šeštadienį vyksta paskutinieji festivalio renginiai. Uždarymo akcentu taps pabaigos koncertas, kuriame skambės Piotro Čaikovskio ir Ludwigo van Beethoveno opusai, atliekami kamerinio orkestro „Kremerata Baltica“ solistų ir pianisto Daumanto Kirilausko.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Thomo Manno festivalyje - susitikimas su Kristina Sabaliauskaite

Nidoje įsibėgėjo XXVII tarptautinis Thomo Manno festivalis, džiugindamas meno, kultūros renginių gausa nuo ryto iki nakties. Pirmadienį, trečiąją festivalio dieną, ...
2023-07-18
Skaityti daugiau

Regionas

Šeštadienį prasideda tarptautinis Thomo Manno festivalis

Liepos 15–22 d. Nidoje vyks XXVII tarptautinis Thomo Manno festivalis, kurio programa apims kamerinės muzikos koncertus, kino vakarus, žodžio programos ...
2023-07-15
Skaityti daugiau

Regionas

Thomo Manno festivalis liepą kviečia į kultūros savaitę Nidoje

Liepos 15–22 d. Nidoje vyks XXVII tarptautinis Thomo Manno festivalis, kurio programa tradiciškai apims kamerinės muzikos koncertus, kino vakarus, žodžio ...
2023-05-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This