Senamiestyje – nauja muzikinė erdvė

Miestas

Klaipėdos senamiestyje šį šeštadienį Gatvės muzikos dienos proga įsikurs nauja muzikinė erdvė „Turgaus records“.

Kavinė „10 tiltų“ ir kūrybinė komanda „Creators76“ pakvietė savo bičiulius, dirbančius, kuriančius šioje senamiesčio erdvėje prisidėti ir sukurti mažą, bet įsimintiną oazę kiekvienam čia užsukusiam klaipėdiečiui ir miesto svečiui. Prie iniciatyvos prisijungė ir Turgaus g. įsikūrusi kavinė „Max Coffe“ bei „Pajūrio mugės“ pastato valdytojai.

Gatvės muzikos dienos tradicija prasidėjo dar 2007-aisiais, kai idėjos autorius muzikantas Andrius Mamontovas savo draugams išsiuntė elektroninį laišką ir pakvietė išeiti groti sostinės gatvėse. Nuo to laiko idėja taip išpopuliarėjo, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejančia švente, bet jau ir tarptautine tradicija.

Liepos 18 d. Gatvės muzikos dieną muzikantai įvairiose vietose visą dieną koncertuos ir Klaipėdoje, o vakare, kartu su „Vinetu kaimo“ gentimi ir visais šventės žiūrovais bei muzikantais kurs improvizuotą mušamųjų eiseną „Drum2gether“, kuri prasidės Šiaurės rage ir keliaus iki Turgaus g. Čia vieningai palaikydami GMD idėją ir tikslus Turgaus ir Tiltų gatvių sankryžoje, kur anksčiau buvo aukščiausia senamiesčio dalis – Ožkų kalva (Ziegenberg), įsikūrusioje muzikos gatvėje pavadinimu „Turgaus Records“ susitiks žiūrovai ir būrys bičiulių, kurie myli ir gyvena muzika. Turgaus gatvės atkarpą nuo Tiltų g. iki Pasiuntinių gatvės senamiestyje kuriantys ir dirbantys šios iniciatyvos autoriai pavers muzikos erdve.

Nuo pat ryto čia skambės įvairių stilių muzika, kurios miesto svečiai ir klaipėdiečiai galės klausytis tiesiog gatvėje, patogiai įsikūrę erdvėje priešais sceną ar vienoje iš veikiančių Turgaus gatvės kavinių. Šioje muzikinėje erdvėje žiūrovai ir lankytojai galės ne tik klausytis muzikos, bet ir įsigyti senų, gerų muzikos įrašų vinilinių plokštelių taške.

„Simboliška, kad pirmieji pirmosios Gatvės muzikos dalyviai Klaipėdoje buvo studijos „Grock“ muzikantai, todėl labai džiaugiamės, kad pradėti Gatvės muzikos dieną 2020 sutiko studijos „Grock“ įkūrėjas ir vadovas Linas Švirinas. Tai tikrai nebus tradicinė erdvė Lino gongų garsams ir įprastus jo muzikos bendraautorius – jūrą, mišką ar paukščius pakeis pravažiuojantis autobusas ir kiti Klaipėdos senamiesčio garsai. Bet Linas kaip visada atviras ir nuoširdžiai jungiasi į šią iniciatyvą, kviesdamas visus 11 val. į Turgaus g. skambėti drauge su jo gongais. Po šio rytinio susitikimo su Linu, miestelėnų lauks Jonas ir JieDu – iš meilės muzikai ir poezijai susibūrę trys bardai. Po vasariško vidurdienio visai netrukus scenoje išgirsime Karolį Rupkų, kurio dainos, lyg istorijos iš gerų kino filmų, įtraukiančios ir paliečiančios kiekvieną klausytoją. Vėlyvesnėje popietėje „Turgaus records“ erdvėje savo muzikinius dialogus dovanos Adomas ir Akwili arba kitaip – Lyrikos magistrai, kurių muzikinės kompozicijos žemiškos, bet persismelkusios metaforomis, sapnais, iliuzijomis ir neribota fantazija. Jaunieji ir naujai susikūrę „Bleach“ šioje erdvėje nustebins savo muzikiniu debiutu . O vakarui įsisupus scenoje išgirsime visų mylimą ir laukiamą Klaipėdos muzikos sielą – Ingają. Be jos turbūt būtų sunku įsivaizduoti GMD Klaipėdoje. Ingajos muzikinis bagažas – daugybė įvairiausių projektų, kuriuose ji neša savo žinutę – savo dainomis ji nori paskatinti žmones ieškoti savęs, išsižadėti visuomenės stereotipų ir sielą pripildyti gilesniais dalykais”, – pranešime rašo organizatoriai.

Vakare čia pasirodys Klaipėdoje gyvenantis muzikantas, kūrėjas iš Karaliaučiaus Larion Dyakov. Pasitelkdamas įvairius garso efektus ir garso procesorius (loop station), Larionas gyvai, realiu laiku kuria daugiasluoksnes partitūras, naudodamas tik vieną instrumentą – altą.

Vakarėjanti Klaipėda ir Turgaus g. džiaugsmingai lauks Klaipėdos džiazo orkestro su Kęstučiu Sova priešaky. Minėtąją eiseną vainikuos ne tik unikalus Kasparo Petkaus mušamųjų jam session, bet ir 22 val. Klaipėdos senamiestį išjudinsiantis AC/DC show su Meru, Giuntu, Robiu ir Rolka.

Daugiau informacijos čia. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas

Atidengė atminimo lentas dviem iškiliems mažlietuviams

Ketvirtadienio popietę, Tilžės akto dieną, ant pastatų Turgaus g. 3 ir Žvejų g. 2 atidengtos dvi atminimo lentos iškiliems Klaipėdos ...
2023-11-30
Skaityti daugiau

Ką pasakoja archyvas, Svarbu

Biblioteka - į sandėlį

Įsibėgėjant šeštiesiems komunizmo statybos metams Klaipėdoje miestas subrendo dar vienam kultūros židiniui – buvo nuspręsta įkurti srities biblioteką. Tiesa, tokiam ...
2023-08-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Gaisro metu žuvo jaunas vyras

Policija pranešė, kad pirmadienio vakarą, apie 20.43 val., Klaipėdoje, Turgaus gatvėje esančiame 28-erių vyro bute kilo gaisras, kurio metu apdegė ...
2023-03-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This