Paminėjo karalienės Luizės atminimą

Miestas

Saulė Rudytė, „Atviros Klaipėdos" praktikantė
2020-07-19

Komentarų: 0

Sekmadienio popietę Laikrodžių muziejaus kiemelyje Klaipėdos miestiečių draugija, Laikrodžių muziejus bei Klaipėdos turizmo informacijos centras kvietė atminti Prūsijos karalienę Luizę.

Saulės Rudytės nuotr.

Klaipėdos miestiečių draugijos pirmininkas Benas Volodzka priminė, kad Prūsijos karalienė Luizė mirė lygiai prieš 210 metų – 1810-ųjų liepos 19 d.

„Klaipėda turėdama tokią garbingą istoriją turėtų labiau vertinti ir Luizės indėlį. Aš, kaip vienas jaunesnių visuomenės veikėjų, suprantu, jog Luizė yra lyg Klaipėdos istorinė ikona, kuri suteikia galimybę pažinti karališkąją Klaipėdą“, – kalbėjo B. Volodzka.

Draugijos pirmininkas minėjo, jog jie kartu su Klaipėdos ROTARY klubu „Karalienė Luizė“ planuoja įgyvendinti naują projektą – uostamiesčio rotušėje, kur gyveno karališkoji pora, įrengti kambarį karalienės garbei ir atminimui. Memorialas būtų ekspozicija, chronologine tvarka nurodanti ir papasakojanti apie Luizės gyvenimą Klaipėdoje.

„Galvojau, kas man asmeniškai yra Luizė. Pirmiausia, ji buvo tikinti moteris, vieną gyvenimo etapą gyvenusi tame pačiame mieste kaip ir aš, buvo tos pačios parapijos narė kaip ir aš, todėl supratau, kad ji mano sielos sesė ir man tai yra labai stipru. Visus noriu paraginti džiaugtis, jog vaikštote tomis pačiomis gatvėmis kaip vaikščiojo karalienė. Turime nuostabų miestą, nuostabią jo istoriją ir nepamirškime to“, – renginyje kalbėjo Klaipėdos evangelikų-liuteronų parapijos diakonas Neilas Čijunskas.

„Šiuo metu, kai žydi rugiagėlės, mes minime karališko miesto Klaipėdos karalienės Luizės darbus. Jos veikla ir gyvenimas gali būti puikus įrodymas mums visiems, jog geriems darbams ir rezultatams nereikia dešimtmečio. Geriems darbams reikia geros širdies, šviesaus proto ir meilės žmonėms. Galime didžiuotis, kad karalienė Luizė mums per trumpą laiką visgi paliko karališko miesto dvasią“, – džiaugėsi ROTARY klubo „Karalienė Luizė“ atstovė Genovaitė Kalvaitienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Dionyzą Varkalį įamžins atminimo lenta

Klaipėdos savivaldybės Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija penktadienį vienbalsiai palaimino Lietuvos piliečių sąjungos iniciatyvą ...
2023-12-01
Skaityti daugiau

Istorinės Klaipėdos pėdos, Svarbu

Klaipėda – Prūsijos karalių rezidencija

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje buvo pristatytas ypatingas eksponatas, primenantis apie metus, kai miestas tapo vieta, kur laikiną prieglobstį rado Napoleono ...
2023-11-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This