Smiltynės paplūdimy – gyvatės?!

Svarbu, Vasara

Sekmadienio pavakarę antrosios Smiltynės paplūdimy poilsiavę klaipėdiečiai turėjo gerokai nustebti, o kai kas galbūt ir išsigąsti, išgirdę iki šiol negirdėtą gelbėtojų pranešimą.

„Jei paaiškėtų, kad paplūdimy tikrai mūsų marguoles matė, tai būtų savotiška sensacija”, – sakė D. Nikitenka.  Palmiros Mart nuotr.

Tarp kas 10 minučių trimis kalbomis kartojamų draudimų bendrame paplūdimyje lankytis su savo augintiniais bei raginimų vyrams vengti apsilankymų moterų paplūdimyje, daugelį suklusti privertė gana grėsmingai per garsiakalbį nuskambėjęs tokio turinio pranešimas: „Smiltynės pliaže pastebėta gyvatė, poilsiautojus raginame būti atidžius ir žiūrėti sau po kojomis”.

Pasitikslinti informacijos, ar kartais tik nepasigirdo, teko pėdinti iki gelbėtojų posto. Jaunas rusakalbis gelbėtojas žurnalistę ėmė raminti, tvirtindamas, jog gyvatės esą jau nebėra, ją tik kažkas matė, bet ji jau pasišalino.

Suabejojus, negi pajūry galėtų būti gyvačių, gelbėtojas tvirtino, jog jų būna – esą jos yra mažytės, neilgos, plonos ir dažnai anksti rytais, apie 7 val. iš miško arba vakarais atšliaužia į paplūdimį.

„Tai vadinamoji medianka, plona tokia, nedidelė”, – sakė vaikinas. (rus. медянка –  lygusis žaltys, медяница – gluodenas – aut. pst.)

Teko ieškoti patikimesnio šaltinio ir kreiptis pagalbos į kolegą žurnalistą, kraštotyrininką, leidinių apie Kuršių neriją autorių ir jos augmenijos bei gyvūnijos žinovą Denisą Nikitenką. Jo teigimu, gyvatės nerijoje negyvena.

„Nėra angių, nuodingųjų gyvačių marguolių, Kuršių nerijoje. Joms čia gyventi netinkamos sąlygos, jos yra aukštapelkių gyventojos, o nerijos smėlynuose joms nėra ką veikti”, – patikino pusiasalį skersai išilgai išmaišęs entuziastas. D. Nikitenkos teigimu, greičiausia tai bus gluodenas (bekojis driežas), kuris žmogui nėra pavojingas.

„Jie būna bronziniai, esu ne kartą matęs pajūry, dzūkai juos vadina varine gyvate”, – noriai paaiškino kolega. Pasak Deniso, galėjo būti ir žalčiukas, jų irgi nerijoje netrūksta, tačiau esą juos visi pažįsta.

„Jei paaiškėtų, kad paplūdimy tikrai mūsų marguoles matė, tai būtų savotiška sensacija”, –  tikino D. Nikitenka.

4 Comments

  1. Almis

    Palmira, ar Jums tikrai redakcija pinigus moka už tokią „Info”?

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      Mano subjektyvia nuomone, portale turi būti ĮVAIRIOS informacijos, ne tik tai, kas vyksta savivaldybėje ar policijoje. Nes gyvenimas yra įvairus ir įvairiapusis… 🙂 Ir reiktų dar į rubrikas atkreipti dėmesį, jei ką: vasaros rubrikoje, kuri yra laikina, spausdiname lengvesnio pobūdžio info 🙂 Ir tarp kitko: ši info – šnd skaitomiausia 🙂

  2. Fui

    Gluodenu ir drieziuku tikrai yra! O gyvačių, netikiu kad būtų. Neteko matyti.

    Reply
  3. Faktas

    Netikęs straipsnis.. galima trumpai pasakyti, kad nėra Smiltynėje gyvačių

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kviečia į naktinį žygį kuršių praeities labirintais

Palangos Jono Šliūpo muziejus tęsia renginių, aktualizuojančių kuršių kultūros palikimą, ciklą, kuris skirtas šiuo metu veikiančiai vieno eksponato parodai „Subtili ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Smiltynėje iškilęs radaro bokštas - saugesnei laivybai

Iš Klaipėdos besikeliant Naujosios Smiltynės perkėlos keltais akis užkliūva už Smiltynės pusėje atsiradusio neįprasto statinio. Šiomis dienomis čia iškilo radiolokacinės ...
2024-03-08
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Prie Delfinariumo - naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su ...
2024-01-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This