Darbo santykiai merijoje: prireikia ir antstolių

Miestas, Svarbu

Klaipėdos apylinkės teismas išnagrinėjo bylą, kurioje buvusi uostamiesčio merijos darbuotoja siekė prisiteisti iš Klaipėdos savivaldybės administracijos daugiau nei 12 tūkst. eurų. Tuo metu savivaldybė buvo pateikusi daugiau nei 2400 eurų priešieškinį, taip siekdama prisiteisti antstolio neva nepagrįstai išieškotą sumą.

Teismas priėmė sprendimą, kuriuo atmetė abiejų šalių pageidavimus.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Edita Ališauskienė teismui tvirtino, kad jai priklausytų 12 435,81 Eur už laikotarpį nuo 2017 m. gegužės iki 2019 m. vasario kaip vidutinis darbo užmokestis už uždelstą laiką atsiskaitant su atleidžiamu darbuotoju.

Moteris aiškino, kad dar 2016 m. balandį buvo pasirašiusi taikos sutartį, pagal kurią jai buvo sudaryta galimybė gauti 4 mėnesių vidutinio darbo užmokesčio išeitinę išmoką. Nepaisant to, ji buvo atleista už neva pakartotinį darbo drausmės pažeidimą, bet teismai panaikino drausmines nuobaudas bei grąžino ją į ankstesnes pareigas. Dar ji su antstolio pagalba išsireikalavo minėtą keturių mėnesių išeitinę.

Teikdama ieškinį buvusi mero sekretoriato darbuotoja aiškino, kad jai priklauso ir išmoka už pavėluotą atsiskaitymą su atleidžiamu darbuotoju.

Savivaldybė šioje byloje pateikdama priešieškinį prašė iš E. Ališauskienės priteisti 2422,56 Eur, nes išieškojimo per antstolį procesas esą buvo inicijuotas be teisėto pagrindo – darbo santykiai nenutrūko nei vienu iš taikos sutartyje nurodytų pagrindu (moteris buvo perkelta į kitas Savivaldybės administracijoje pareigas tarnybinio kaitumo tvarka).

Bylą išnagrinėjęs teisėjas Egidijus Mickevičius konstatavo, kad su E. Ališauskienės pozicija sutikti negalima, nes taikos sutarties nuostatos dėl išeitinės buvo baigusios galioti jai dar tebedirbant, o 2017 m. gegužę ji buvo atleista pagal savo prašymą – ne taikos sutartyje numatytais terminais ir pagrindais. Tad moters ieškinys buvo atmestas.

Lygiai taip pat buvo atmestas ir Savivaldybės administracijos priešieškinys. Teismas pabrėžė, kad nebuvo nuginčytas nei Darbo ginčų komisijos sprendimas, nei vykdomasis antstolio dokumentas ir nėra pagrindo konstatuoti, kad antstolė pažeidė vykdymo procesą reglamentuojančias teisės normas ir nepagrįstai pradėjo vykdymo procesą.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

8 Comments

  1. Anonimas

    Martynai, neapgaudinėkite skaitytojų. Ši ponia nesurezga kelių žodžių. Nebent iš lapelio skaitė kažkieno parašytą tekstą. Brangiai Rotušei kainuoja praėjusių kadencijų nepotizmas.

    Reply
    • Anonimas

      Apie kokias buvusias kadencijas kalbate? Meras trečia kadencija tas pats.

    • Ponia

      Jei neklystu, straipsnyje minima moteris buvo priimta į sekretoriatą dar prieš Grubliauskui tampant meru.

    • Poniai

      Tai gal ta moteriske ne is dziazo?

  2. Dėl medžių kirtimu

    SKVERNELIS LAUKS
    GRUBLIAUSKAS LAUK
    NENIŠKIS LAUK IŠ PAREIGU

    Reply
  3. MArijus

    Mokesčių mokėtojų pinigais švaistosi Džiazo valdžia…

    Reply
  4. Anonimas

    Netinkama buvo nes ne mero žmonos žmogus? Gal mero sekretorius iš savo kišenes padengs išlaidas? Tas džiazas merijoje per brangiai miestui kainuoja.

    Reply
    • Tas pats klausimas

      Kažin ką veikia mero patarėja džiazo klausimais Sadovskaja?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

„Neringos vandens” byloje – ilga pauzė

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose nagrinėjama civilinė byla, kurioje Neringos savivaldybės įmonė „Neringos vanduo” iš buvusio vadovo Dangero Aleksandrovo ...
2024-01-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This