Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje – dar viena gamykla

Svarbu, Verslas

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje planuojama dar viena gamykla, kurioje bus daugiau nei 50 darbo vietų. Tačiau gamyklą planuojanti bendrovė naujų darbuotojų kol kas nesižvalgo.

Projektuotojų vizualizacija.

Klaipėdos savivaldybė paviešino projektinius pasiūlymus, kuriais informuojama, jog Klaipėdoje, Verslo g. 8, planuojama statyti gamybos paskirties pastatą.

Projekto užsakovė ir statytoja – bendrovė „Baltic Comri Technologies“, o projektinius pasiūlymus parengė UAB „Archko“ (projekto vadovas – Rolandas Rakevičius).

Teritorija, kurioje planuojamos statybos, yra uostamiesčio rytinėje dalyje, Klaipėdos laisvojoje zonoje (LEZ)

Sklype Verslo g. 8 planuojama pastatyti naują gamybos paskirties pastatą ir kiemo aikštelę.

Projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, jog projektuojamas gamybinės paskirties pastatas yra 1901 kv. m bendro ploto su 2 aukštų administracine dalimi. Pastato aukštis – 8,6 m.

„Įmonėje numatoma surinkinėti laidų ir kabelių rinkinius įvairioms pramonės šakoms. Taip pat surinkinėti elektros valdymo bei paskirstymo skydus“, – rašoma projektiniuose pasiūlymuose.

Projektuotojų vizualizacija.

Įvažiavimas į teritoriją projektuojamas iš Verslo gatvės, sklype numatoma įrengti iki 50 vietų automobilių stovėjimo aikštelę darbuotojams. „Pastate numatoma iki 50 darbuotojų gamyboje ir 10 administracijoje“, – teigiama projektiniuose pasiūlymuose.

Juose nurodoma, jog gamyklos pastato fasadų apdailai siūloma naudoti tamsiai pilkas (grafito spalvos) daugiasluoksnės fasadines plokštes, įvedant vertikalius raudonos spalvos akcentus (įmonės logotipo spalvos), o langų, durų rėmai, apskardinimo bei metalo elementai bus tamsiai pilki.

Projektuotojų vizualizacija.

Bendros Lietuvos ir Danijos kapitalo įmonė „Baltic Comri Technologies“, atliekančios elektroninių kabelių surinkimo darbus, direktorius Romanas Kneita vylėsi, jog nauja gamykla pradės veikti kitų metų pavasario pradžioje.

„Planas yra pastatyti kitų metų vasarį ar kovą, bet planai ne visada pasitvirtina. Žinoma, norime kuo greičiau,jei pasiseks, jei niekas neužklius, nes juk įvairių dalykų gali pasitaikyti. Kol kas pradžia yra tikrai intensyvi“, – „Atvirai Klaipėdai“ teigė R. Kneita.

Jis tvirtino, jog bendrovė naujos veiklos neplanuoja – naujoje gamykloje darys tai, ką ir dabar daro. „Tiesiog dabar patalpas veiklai nuomojamės, o norime turėti savo pastatą ir jį persikelti, kad nebereikėtų nuomos mokėti“, – tvirtino R. Kneita

Todėl bent kol kad įmonė neplanuoja priimti ir naujų darbuotojų: „Perkelsime savo darbuotojus, o toliau žiūrėsime pagal galimybes, gal ir plėsimės“.

R. Kneitos teigimu, investicijos į naują gamyklos pastatą sieks apie 1 mln. eurų.

Rekvizitai.lt duomenimis, šiemet gegužę bendrovėje „Baltic Comri Technologies“ dirbo 88 darbuotojai, kurių vidutinis atlyginimas buvo 1200 eurų. Bendrovės pardavimo pajamos siekia iki 2 mln. eurų per metus.

2 Comments

  1. Vėjai

    Nieko sau investicija : minus 38 darbuotojai…

    Reply
    • Robotozacija

      Negrai irgi buvo nepatenkinti kai į laukus išvažiavo traktoriai.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Tauralaukyje statys prekybos centrą su gydymo paskirties patalpomis

Projektuotojų vizualizacija Teritorijoje prie Pajūrio ir Akmenų gatvių, Tauralaukio kvartale, Klaipėdoje, projektuojamas dviejų aukštų su antstatu prekybos paskirties pastatas su ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This