Kurčiųjų paplūdimio tinklinio čempionate triumfavo vilniečiai ir kaunietės

Sportas

Lietuvos kurčiųjų paplūdimio tinklinio čempionatas, tris dienas vykęs Palangoje, baigėsi Vilniaus „Gesto“ vyrų ir Kauno „Tylos“ moterų komandų triumfu.

Vyrų dvejetų prizininkai

Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas praneša, kad vyrų dvejetų varžyboms „Gesto“ kurčiųjų sporto klubas subūrė keturias ekipas. Visos pateko į geriausiųjų penketuką. Tarp vilniečių sugebėjo įsisprausti Klaipėdos „Šermukšnio-1“ vyrai, užėmę trečiąją vietą.

Auksą iškovojo „Gesto-1“ komandos nariai Robertas Pavliučionokas ir Deividas Takinas, finale 2:0 pranokę klubo draugus iš „Gesto-3“ ekipos – Karolį Lukošių ir Arūną Naviką.

Akivaizdžiai daugiau emocijų buvo mažajame finale, kuriame dėl bronzos medalių vyko atkaklus mūšis tarp uostamiesčio „Šermukšnio“ tinklininkų – Karolio Simaičio ir Kasparo Unte bei „Gesto-4“ tandemo – Romano Vaitiekūno ir Mindaugo Grigaičio. Pajūrio tinklininkai šventė pergalę 2:0.

Iš viso vyrų čempionate varžėsi 12 porų, suskirstytų į keturis pogrupius. Į ketvirtfinalį pateko visos keturios „Gesto“ komandos, trys – „Šermukšnio“ ir viena Panevėžio „Vėjo“ ekipa.

Moterų pirmenybių finale susirėmė abi Kauno „Tylos“ ekipos. Čempionų vardus iškovojo Aušra ir Lea Milašauskės, atstovavusios „Tylos-1“ komandai. Jos lemiamoje akistatoje 2:0 nugalėjo „Tylos-2“ atstoves Jurgitą Jankutę-Meškinę ir Ramunę Eskertaitę.

Bronzos medaliais pasidabino sostinės „Gesto-2“ komandos narės Deimantė Navikaitė ir Gražina Jočytė, mažajame finale 2:0 įveikusios „Gesto-1“ tinklininkes Jūratę Navikienę ir Olgą Lukošienę.

Iš viso į pajūrį atvyko 10 dailiosios lyties komandų. Jos buvo suskirstytos į tris pogrupius, iš kurių į kitą etapą pateko po tris „Gesto“ ir „Tylos“ dvejetus. Į ketvirtfinalį dar pavyko įsisprausti „Šermukšnio“ ir „Vėjo“ moterims. Į pusfinalį iškopė tik didžiausių šalies miestų atstovės.

Pirmąją dieną, tarsi prologas, vyko mišrių dvejetų čempionatas. Tarp vienuolikos tandemų geriausiai kovojo „Gesto“ atstovai, iškovoję visus medalius. Auksas atiteko R.Pavliučionokui ir J.Navikienei, sidabras –  Artūrui Kukliui ir O.Lukošienei, bronza – Mindaugui Vosyliui ir Rugilei Vosyliūtei.

Nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo didžiausios šalyje neįgaliųjų sporto organizacijos – Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto Varžybų vykdymo direktorius Mantas Stankevičius ir čempionato vyriausiasis teisėjas Arūnas Kubaitis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdietis antrą dieną iš eilės pasidabino Europos čempionato medaliu

Klaipėdietis Edvinas Vaičiulis, užėmęs trečiąją vietą 3000 m bėgimo per kliūtis rungtyje, bronzos medaliu vainikavo Lietuvos sportininkų pasirodymą 11-ajame Europos ...
2023-08-26
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje varžėsi 41 paplūdimio tinklinio komanda

Savaitgalį Klaipėdoje įvyko pirmas Lietuvos paplūdimio tinklinio čempionato atrankos etapas, kuriame dalyvavo 28 vyrų ir 13 moterų komandų. Atkaklios kovos ...
2023-07-24
Skaityti daugiau

Miestas

Kultūros fabrike - lietuvių gestų kalbos diena

Gegužės 4-oji yra lietuvių gestų kalbos (LGK) diena. Kurčiųjų bendruomenei tai itin svarbi diena, nes būtent šią dieną prieš 28 ...
2023-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This