Priešinasi požeminiams konteineriams

Miestas, Svarbu

Kasparas Bagdonas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2020-07-20

Komentarų: 1

Klaipėdos senamiesčio gyventojai skundžiasi, kad ties jų namu pradėta įrenginėti požeminė komunalinių atliekų koteinerių aikštelė suplanuota galimai pažeidžiant teisės aktus.

Tačiau savivaldybės atstovai tvirtina, jog tai padaryta laikantis visų reikalavimų.

Kasparo Bagdono nuotr.

Pasak klaipėdiečio Rimanto Grušo, Vežėjų gatvėje, priešais žemės sklypą Tiltų g. 20A statomi konteineriai yra arčiau nei 10 metrų iki pastatų ir taip ignoruojama sanitarinė zona.

Gyventojai teigia, jog apie šias statybas 2018 m. lapkričio pabaigoje jie sužinojo visiškai atsitiktinai ir netrukus kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybės administraciją prašydami, kad požeminė komunalinių atliekų konteinerių aikštelė šioje vietoje nebūtų projektuojama ir statoma. Tačiau toks prašymas esą buvo atmestas, nes buvo baigęsis terminas pasiūlymams teikti.

„Jeigu yra sanitarinė zona, tai turi būti gautas statybos leidimas iš mūsų, sklypo bendrasavininkų. Šio leidimo nėra“, – dėstė R. Grušas.

„Aikštelės vieta buvo parinkta 2018 metais. Senamiestyje gyvena nemažai gyventojų, nemaža dalis namų yra daugiabučiai, todėl tokių aikštelių poreikis yra didelis, tačiau dėl tankaus užstatymo labai trūksta tinkamų vietų, nes pagal galiojančius teisės aktų reikalavimus aikštelės turi būti įrengiamos ne arčiau kaip 10 metrų nuo pastatų langų ir (ar) durų. Aikštelės prie Tiltų g. 20A vieta atitinka šiuo metu galiojančių teisės aktų reikalavimus“, – tikina Klaipėdos savivaldybės administracijos Aplinkosaugos skyriaus vyr. specialistė Giedrė Budreikaitė.

Pasak jos, pagal teisės aktus, aplinkinių sutikimas tokiai statybai nėra privalomas. Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą, kuriuo buvo patvirtinta konteinerių stovėjimo vietų ir aikštelių išdėstymo schema, paliko galioti ir Regionų apygardos administracinis teismas. Šis sprendimas yra įsiteisėjęs.

Pagal dabar vykdomą projektą, kuris apima požeminių, pusiau požeminių, rūšiavimo bei kompostavimo konteinerių įsigijimą, Klaipėda nusipirko 3946 naujus atliekų konteinerius už 4,95 mln. eurų. Didžiąją lėšų dalį – 4,202 mln. eurų – finansuoja Europos Sąjungos fondai, o Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 743,6 tūkst. eurų.

Senamiestyje ir miesto centre turi atsirasti 12 tokių aikštelių. Tačiau kol kas įrengtos tik trys – Naujojo Sodo gatvėje, prie Kultūros fabriko ir prie Daržų ir Sukilėlių gatvių sankryžos.

1 Comment

  1. Keistokas

    tekstas ir keliama problema – „… turi būti gautas statybos leidimas iš mūsų, sklypo bendrasavininkų…” bet mielieji , nei sklypo savininkas, nei bendrasavininkai iki šiol dar statybos leidimų neišdavinėjo :). Ar jau ir to norima? O ar tas sklypas privatus ar tik nuomojamas? Ar norima pastumti kitiems po langais? Gal išties yra už kelių metrų geresnė vieta? Ir ar geriau tie ,antžeminiai, kuriuos nuolat revizuoja benamiai, katinai ir žiurkės? Tų pačių gyventojų Puošmena sau ir turistams. Tiek metų visi bambėjo, kad reikia požeminių. Turite senamiesčio bendruomenę, savo vadą ir net tarybos nuolat narį -nutarkite, kad visi savo atliekas vešite individualiai ar organizuotai sekmadieniais maišelius ne į kitų kiemus, o į pvz. Dumpius ir baigtas kriukis. Bus labai bendruomenišką, linksmair šeimyniška. Niekas to blogio nebestatys. Nebesuprasi ko norime ir apie ką rašome.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šimtą metrų senamiesčio gatvės remontuos daugiau nei metus?

„Visoje Aukštosios gatvės atkarpoje, nuo Didžiosios Vandens g. iki Daržų g. namo, naudojami tik esami tašytų akmenų blokeliai!”, – šauktuku ...
2024-03-30
Skaityti daugiau

Miestas

Senamiesčio fasadų tvarkymo paramai - papildomas kvietimas

Klaipėdos savivaldybė skelbia, kad siekiant išnaudoti lėšų likutį – 70 tūkst. eurų – skelbiamas pakartotinis kvietimas teikti paraiškas Klaipėdos senamiesčio ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu

Biržos tiltas: valdžia tikina ieškanti geriausio rezultato už optimalią kainą

Dviejų milijonų eurų sumos Biržos tiltui remontui pagailėjusios savivaldybės vadovai žada ieškoti būdų, kaip pasiekti „optimalų“ variantą, nors kai kurie ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This