Septyni prie vairo – be teisių

Transportas

Per savaitgalį Klaipėdos kelių policijos pareigūnai Klaipėdos mieste ir rajone bei Kretingos rajone išaiškino net 17 neblaivių vairuotojų. Jiems nustatytas girtumas svyruoja nuo 0,43 prom. iki 1,36 prom. Du iš jų – 37 metų automobilį „Ford“ vairavęs vyras ir 40- metis „Opel“ vairuotojas – buvo ne tik neblaivūs, bet ir neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės. Vartojusių alkoholio, bet leistinos normos neviršijusių vairuotojų nustatyta 21.

Dar penki pareigūnų patikrinti vairuotojai vairavo neturėdami tam teisės. Tarp jų – du motociklininkai, 27-ių ir 16-os metų jaunuoliai. Jų motociklai nebuvo įregistruoti, nedrausti privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, jiems neatlikta privalomoji techninė apžiūra.

Per vykdytas priemones Kelių policijos pareigūnai nustatė ir 180 kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Daugiausia – 44 vairuotojai – sankryžas kirto degant raudonam šviesoforo signalui, 38 – nesegėjo saugos diržų, 18 – neleistinai naudojosi mobiliojo ryšio įrenginiais. Atsakomybės neišvengs ir 17 Kelių eismo taisykles pažeidusių pėsčiųjų, bei neblaivus dviratininkas – 1965 m. gimusiam, uostamiestyje sustabdytam dviratininkui, pareigūnai nustatė 1,70 prom. neblaivumą.

Mobiliuoju greičio matuokliu per praėjusią savaitę užfiksuoti 512 greičio viršijimo atvejų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Tarp Lietuvoje dirbančių užsieniečių daugiausia baltarusių

Šalies darbo rinkoje sparčiai daugėja atvykusiųjų iš užsienio. Per metus jų skaičius išaugo 56 tūkst. ir dabar sudaro beveik 142 ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Transportas

Jauniems vairuotojams - ne tik piniginės baudos, bet ir teisės vairuoti netekimas

Sausio 18 ir 19 d. Klaipėdos kelių policijos skyriaus pareigūnai vykdė tikslinę priemonę, skirtą pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolei. Per ...
2024-01-23
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdos apskrities Kelių policijai vadovaus Aurelijus Jankauskas

Klaipėdos policija praneša, jog skelbtą atranką į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininko pareigas laimėjo šio skyriaus ...
2023-12-21
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This