Dviračių treko likimas – garsių dviratininkų rankose?

Sportas, Svarbu

Klaipėdos savivaldybė neskuba pasinaudoti siūlymu parduoti Dviračių treką, o gautus pinigus skirti universalios sporto salės statyboms. Juo labiau, kad padėti išsaugoti šį objektą siūlosi ir Lietuvos dviračių sporto federacija bei garsūs šalies dviratininkai.

Dviračių trekas Klaipėdoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atvira Klaipėda“ rašė, jog Klaipėdos savivaldybės užsakymu atliktos galimybių studijos, kurioje analizuotas Dviračių treko likimas, rengėjai išaiškino, jog geriausia alternatyva yra šį objektą parduoti, o gautus pinigus panaudoti gerinti kitą sporto infrastruktūrą. Esą už Dviračių treką galima gauti apie 6 mln. eurų – tiek, kiek reikia universalios sporto salės Šviesos g. statyboms.

Klaipėdos savivaldybėje antradienį lankėsi Lietuvos dviračių sporto atstovai, kurie įtikino jog Dviračių treko pardavimas nėra geriausia išeitis, o galimybių studijos teiginiai esą neatitinka tikrovės.

Su uostamiesčio vicemeru, atsakingu už sportą, Arvydu Cesiuliu susitiko Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Darius Levickis, pasitarime dalyvavo ir garsūs šalies dviračių sporto atstovai, olimpiečiai Simona Krupeckaitė, Gediminas Bagdonas, Ramūnas Navardauskas.

„Visi jie labai aktyviai kalbėjo, kad mes neturėtume iš savo rankų paleisti Dviračių treko. Jie įrodė, kad šį objektą galima perstatyti ir tada atsirastų ne tik trekas, bet ir BMX dviračių bazė. Tikėtina, kad toks objektas būtų populiarus ne tik tarp Lietuvos sportininkų, bet sulauktume ir svečių iš užsienio. Žinoma, reikia sutvarkyti ne tik sporto bazę, bet sportininkams pritaikyti kitą infrastruktūrą. Tačiau savivaldybė nepajėgi finansuoti tokį projektą, jis nėra tarp prioritetų“, – teigė A. Cesiulis.

Svečiai esą pasižadėjo ieškoti įvairių variantų, kaip rasti lėšų rekonstruoti Dviračių treką.

„Tai gali būti ir valstybės pinigai, ir ES fondai. Žinoma, trekas yra savivaldybės nuosavybė. Tačiau dabar reikia principinių sprendimų, ar pavyksta rasti pinigų, o tada jau bus galima dėlioti detales, kas turi teikti paraiškas gauti finansavimą rekonstrukcijai, kas valdytų sutvarkytą objektą. Pats manau, jog Dviračių trekas Klaipėdoje turėtų būti išsaugotas, nes ši sporto šaka juk yra olimpinė, čia dar galima paruošti čempionų“, – dėstė A. Cesiulis.

4 Comments

  1. C7

    Tiems kas šį sklypą įvertino 6 mln EUR reikia akis prasikrapštyti. Už žemę yra mokama daugų daugiausia po 200 EUR už pastatyto metro parduodamo ploto.
    Tai, kad gauti 6 mln, šioje vietoje reikėtų pastatyti 30 000 kv m ploto rajoną. T.y. dragūnus, arba Gandrališkes.

    Reply
  2. Tai kiek miestui kainavo galimybių studija? (50-100 000 eurų ar daugiau)? Kas atliko?

    .

    Reply
  3. manau

    galimybių studija atlikta be reikalo: ir taip visisems dviratininkams aišku, kad treką reikia atremontuoti ir naudoti.

    Reply
  4. Aišku

    Teisingai, reikia rekonstruoti ir palikti sportininkam, namų statytojai lai pasiieško kitos vietos, nes aišku, kad jie čia viską inicijavo.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Politikai pritarė „kosminės kainos“ socialinio būsto statybai

„Net šiurpuliukai per kūną nuėjo: ar tai tiesa, kad skaičiuojamoji vienos kv. metro kaina – virš 4 tūkstančių eurų?”- taip ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This