Simfoninėje puotoje – Lukas Geniušas ir Gintaras Rinkevičius

Kultūra

Vasariškam festivaliui „Klaipėdos muzikos pavasaris“ įsibėgėjus klaipėdiečiai kviečiami į „Simfoninės muzikos puotą“, kurioje siaus Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO), diriguojamas jo meno vadovo Gintaro Rinkevičiaus, su gerai žinomu pianistu Luku Geniušu.

Koncertas vyks šį ketvirtadienį, liepos 23 d., 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje, jame skambės praėjusio amžiaus muzikos genijų Sergejaus Rachmaninovo ir Dmitrijaus Šostakovičiaus kūryba.

Dviejų dalių koncerte orkestras ir pianistas atliks Sergejaus Rachmaninovo Trečiąjį koncertą fortepijonui ir orkestrui. Tai ne tik vienas didžiausių ir sudėtingiausių kompozitoriaus kūrinių, bet ir jo paties mėgstamiausias iš visų keturių koncertų fortepijonui.

Antrojoje koncerto dalyje LVSO atliks Dmitrijaus Šostakovičiaus Ketvirtąją simfoniją. Ši simfonija tapo savotišku kompozitoriaus pasipriešinimo sovietinei valdžiai įrankiu. Savo gyvenimo pabaigoje D. Šostakovičius sakė, jog valdžia darė viską, „kad priverstų mane atgailauti ir išpirkti savo nuodėmę, bet aš atsisakiau ir, užuot atgailavęs, sukūriau savo Ketvirtąją simfoniją.“

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, vadovaujamas jos įkūrėjo Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato G. Rinkevičiaus, neseniai paminėjo 30-ąsias veiklos metines. Šalies simfoninių orkestrų kontekste jis išsiskiria savo universalumu ir produktyvumu. Jo planuose ir repertuare – ir klasikiniai, ir šiuolaikinės viso pasaulio autorių kūriniai, operos pastatymai ir net bendradarbiavimas su populiariosios muzikos atstovais.

„Toks mano likimas – gimti šeimoje, kurios 80 procentų kelių kartų narių yra muzikantai. Sunku buvo priešintis tokiam lemties balsui“, – sako L. Geniušas, paklaustas, kodėl pasirinko muziko kelią.

Geniušų pavardė Lietuvoje asocijuojasi su aukšta muzikos atlikimo kokybe, tai patvirtina ir sėkminga L. Geniušo karjera. Sukaupti svarbūs laimėjimai F. Chopino (2010) ir P. Čaikovskio (2015) tarptautiniuose konkursuose įtraukė pianistą į nesibaigiančias koncertines keliones po visą pasaulį. L. Geniušą kritikai ypač vertina kaip siekiantį itin aukštų muzikinių tikslų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kintų muzikos festivalyje - „Fantastiškieji romantikai“

Naują programą „Fantastiškieji romantikai“ Kintų muzikos festivalyje pristatys jau trečiąsyk čia grosiantis trio: smuikininkė Dalia Dėdinskaitė, violončelininkas Glebas Pyšniakas ir ...
2023-07-18
Skaityti daugiau

Regionas

Kintų festivalis meninės kartelės nenuleis

Jau dvyliktą vasarą vyksiantis Kintų muzikos festivalis šįmet į pamario kraštą sukvies klasikinės ir šiuolaikinės muzikos, originalių meno projektų mėgėjus, ...
2023-05-31
Skaityti daugiau

Kultūra

Koncertų salėje - nuo Karlsono iki Geniušų

Lapkritį Klaipėdos koncertų salė pristato šešis skirtingo muzikinio žanro koncertus, kurie, pasak pranešimo, tiks kiekvieno klausytojo meniniam skoniui. Smuiko virtuozas Vilhelmas ...
2021-10-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This