Klaipėdos hospisas: tyla – gera byla?

Svarbu, Sveikata

Daug dėmesio per koronaviruso pandemiją dėl čia išplitusios COVID-19 infekcijos sulaukusio Klaipėdos hospiso vadovybė ir karantinui pasibaigus nėra linkusi atsiverti visuomenei.

Nors mus domino tik oficialiai Klaipėdos savivaldybės tinklapyje paskelbta informacija apie tai, jog keičiama hospiso administracinio pastato paskirtis, šios įstaigos direktorė Rasa Dagienė su žurnaliste kalbėti nepanoro.

Net neišklausiusi iki galo klausimo, direktorė puolė diktuoti „žmogaus, kuris viską komentuoja” telefono numerį.

Klaipėdos hospisas. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Aš dirbu, neturiu laiko, turiu svarbesnių reikalų”, – sakė R. Dagienė.

Patikinimas, jog mus domina tik pastato rekonstrukcijos reikalai (direktorė padiktavo baudžiamojoje teisėje besispecializuojančio advokato Henriko Mackevičiaus kontoros telefono numerį), direktorės pozicijos nieko nekomentuoti nepakeitė.

„Aš labai daug skausmo patyriau, labai daug visokių nesąmonių”, – pokalbį su žurnaliste baigė ji.

Dar gegužės mėnesį dalyvaudama Klaipėdos ekstremalių situacijų komisijos posėdyje R. Dagienė buvo minėjusi, jog esą Klaipėdos hospisas yra tik iškaba.

„Mes ne hospisas, o Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centras, Klaipėdos hospisas yra tik iškaba“, – komisijos nariams, svarsčiusiems hospiso veiklą, tada sakė ji. Direktorė tąsyk taip pat tikino, jog įstaiga savo veiklai turi ir licenciją, ir higienos pasą.

Tokios pat pozicijos – nieko nekomentuoti – laikosi ir dar balandį pradėtam ikiteisminiam tyrimui dėl hospiso veiklos vadovaujanti Klaipėdos apygardos  prokuratūra.

Į „Atviros Klaipėdos” žurnalistės klausimus, ar kam nors yra pareikšti įtarimai byloje, kokie procesiniai veiksmai šiuo metu joje atliekami ir kada tyrimą planuojama baigti, formalų atsakymą atsiuntė Klaipėdos apygardos prokuratūros atstovė spaudai Ignė Rotautaitė- Pukenė.

„Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Inga Mačiulienė. Tyrimas yra atliekamas dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo, piktnaudžiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla Klaipėdos hospise. Į kitus jūsų klausimus šiuo metu atsakyti negalime, nes tai yra ikiteisminio tyrimo duomenys ir tik prokuroras gali nuspręsti kokia apimtimi juos galima skelbti. Siekdami nepakenkti tyrimui, duomenų pateikti negalime”, – rašoma prokuratūros atsakyme.

INFORMACIJA 

Klaipėdos savivaldybės tinklapyje informuojama apie administracinės paskirties pastato su gydymo paskirties patalpomis rekonstravimo, paskirties keitimo į gydymo paskirties pastatą, Jūros g.11, Klaipėdoje, projekto projektinius pasiūlymus bei viešą svarstymą su visuomene. Skelbime nurodoma, jog šiuo metu statinių naudojimo paskirtis yra administracinė su gydymo paskirties patalpomis, o planuojama – gydymo paskirtis. Projektą rengia UAB „A 405″, jį įgyvendins UAB ,,FORLIT”. Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki rugpjūčio 6 d. Bijūnų g. 8, darbo dienomis nuo 9 iki  17 val., tel. (8698)32837 arba internetinėje svetainėje www.klaipeda.lt 

Viešas susirinkimas numatytas rugpjūčio mėn. 6 d. 15 val. Liepų g. 11, 137 kab., Klaipėdoje. 

1 Comment

  1. Grožių grožis

    Visa karaliaus kariauna žinojo, kad Viljaras ir Co verčiasi nelegalia veikla, bet pirko socialines paslaugas, finansavo projektą iš VVG lėšų, Ligonių kasos irgi mokėjo už paliatyvią pagalbą. Žodžiu, jei vogti tai milijoną, bus kuo susimokėti…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

PMC mokymų padalinyje Klaipėdoje rengs slaugytojo padėjėjus ir individualios priežiūros darbuotojus

Profesijų meistrystės centras (PMS), bendradarbiaudamas su Klaipėdos hospisu, uostamiestyje atidaro mokymo klasę, kurioje nuo š. m. gruodžio mėnesio rengs kvalifikuotus ...
2023-12-06
Skaityti daugiau

ELTA

Klaipėdos uoste ribojama laivyba

Dėl stipraus vėjo ir kylančių bangų, nuo trečiadienio 23 val. Klaipėdos jūrų uoste ribojama laivyba. Klaipėdos uosto patarėjos viešiesiems ryšiams ...
2023-11-23
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

Paminėjo paliatyviosios pagalbos dieną

Šeštadienį Klaipėdoje paminėta Pasaulinė hospiso ir paliatyviosios pagalbos diena, kuria siekta atkreipti visuomenės dėmesį į labai sudėtingą medicinos sritį – ...
2022-10-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This