„Klaipėdos muzikos pavasaryje“ – programa „3B“

Kultūra

Liepos 25 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje skambės trijų kompozitorių, kurių pavardės prasideda raide „B“, muzika, – skelbiama pranešime žiniasklaidai.

Vilhelmas Čepinskis. Klaipėdos koncertų salės nuotr.

Tai  bus priešpaskutinis šiemet netipišku laiku vykstančio festivalio „Klaipėdos muzikos pavasaris“ koncertas.

Programa „Bach–Beethoven–Bartulis“ pasižymės intelekto ir emocijų darna, suteiks klausytojams progą patirti gilių ir vertingų įspūdžių.Trijų didžiųjų kūrėjų tris stambius koncertinio žanro opusus kartu su Klaipėdos kameriniu orkestru, šioje programoje susijungsiančiu su Šiaulių kameriniu orkestru, atliks trys solistai: klaipėdiečių kolektyvo meno vadovas Mindaugas Bačkus (violončelė), šiauliečių orkestro lyderis Vilhelmas Čepinskis (smuikas) ir Motiejus Bazaras (fortepijonas).

Programos pradžioje išgirsime J. S. Bacho Koncertą dviem smuikams ir orkestrui d-moll, kuriame solo grieš V. Čepinskis ir M. Bačkus, violončelei pritaikęs antrojo smuiko partiją.

Suskambės ir V. Bartulio Koncerto dviem smuikams ir simfoniniam orkestrui versija, kurią pats autorius padarė dviem smuikams, fortepijonui ir styginių orkestrui, o M. Bačkus smuiko partiją pritaikė violončelei.

L. van Beethoveno Trigubas koncertas smuikui, violončelei ir fortepijonui bus atliekamas ne su simfoniniu orkestru, bet išgirsime jo versiją su styginių orkestru ir timpanais, kurią sukūrė V. Čepinskis.

Daugiau informacijos: https://bit.ly/3fLa2AN

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Veidai

Čilėje gyvenantis ir mūsų mieste koncertuosiantis lietuvis džiaugiasi Klaipėdos ramybe

Šį trečiadienį, vasario 21 d., Klaipėdos koncertų salėje su uostamiesčio brass kvintetu koncertuos jau 16 metų tolimojoje Čilėje gyvenantis ir ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

Mums rašo

Barokinės muzikos magijos nublokšta

Yra Klaipėdos koncertų salės repertuare vienas koncertas, kuris jau šeštą kartą kartojamas klausytojų pageidavimu. Ar atspėsite kuris? Tai – talentingojo ...
2024-02-03
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Verslas toliau judina požeminio parkingo po Lietuvininkų aikšte idėją

Praėjus pusmečiui po pagarsintos idėjos, kad po Lietuvininkų aikšte reikėtų įrengti 75 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, verslo iniciatyva pradedami rengti ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This