Seimo rinkimai Klaipėdoje: nebeliko nepriklausomų kandidatų

Politika, Svarbu

Rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose Klaipėdos vienmandatėse apygardose nebus nė vieno savarankiškai išsikėlusio kandidato. Nepaisant to, rinkimai uostamiestyje turėtų būti įdomūs.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną. Martyno Vainoriaus nuotr.

Šią savaitę pasibaigė terminas, kai Seimo rinkimuose norinčios dalyvauti partijos ir kandidatai turėjo užsiregistruoti politinės kampanijos dalyviais. Vyriausioji rinkimų komisija nurodo, jog neužsiregistravusieji negali keltis kandidatais ar kelti kandidatų sąrašų bei kandidatų. Todėl jau aišku, jog Klaipėdos vienmandatėse apygardose per šiuos Seimo rinkimus nebus nė vieno nepriklausomo kandidato, nes nė vienas asmuo neužsiregistravo politinės kampanijos dalyviu.

Prieš ketverius metus vykusiuose rinkimuose vienintelis nepriklausomas kandidatas buvo Viačeslavas Titovas. 2012 m. Danės apygardoje save išsikėlęs buvo Naglis Puteikis, o Marių apygardoje – Ligita Girskienė bei teisininkas Gediminas Pocius.

„Tikrai nematau jokios staigmenos, jog nebus save išsikėlusių kandidatų. Dažnai sakau, kad Seime turi būti komanda, nes vienas lauke – ne karys. Todėl nėra prasmės būti nepriklausomu kandidatu ir žmonės, matyt, pradeda tai suprasti. Be to, tai dar ir labai brangu“, – teigė politologė, Klaipėdos universiteto lektorė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili.

Politinės kampanijos dalyvių registracija atskleidė dar daugiau kandidatų, kurie į Seimą bandys patekti Klaipėdos vienmandatėse apygardose, pavardžių.

Dabar jau oficialiai žinoma, kad Marių rinkimų apygardoje susirungs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Ligita Girskienė, Darbo partijai atstovaunantis Tomas Burkauskas, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatė Sandra Sirutienė, Liberalų sąjūdžio kandidatas Edmundas Kvederis, Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Kęstutis Mickevičius, Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Kęstutis Navickas.

Baltijos apygardoje varžysis valstietis Mindaugas Bastakis, Simas Galdikas (Darbo partija), Lina Šukytė-Korsakė (Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Gintaras Vaičekauskas (Liberalų sąjūdis), Mindaugas Prialgauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Audrius Petrošius (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai).

Danės apygardoje jėgas išbandys Giedrius Bindza (Darbo partija), Naglis Puteikis (Centro partija „Gerovės Lietuva“, keliamas ir kaip valstiečių koalicijos partneris), Saulius Budinas (Liberalų sąjūdis), Romaldas Sakalauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Arvydas Pocius (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai).

Pajūrio apygardoje į Seimą patekti bandys valstietis Dainius Kepenis, Stasys Paulauskas (Darbo partija), Simonas Gentvilas (Liberalų sąjūdis), Vaidas Venckus (Lietuvos socialdemokratų partija), Arūnas Barbšys (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai).

Naujai susikūrusios Laisvės partijos kandidatai vis dar yra paslaptis.

Anot G. Burbulytės-Tsiskarishvili, jau ir dabar aišku, kad rinkimai Klaipėdoje bus įdomūs, nors kai kuriose apygardose jų baigtis yra pakankamai aiški.

Viešoje erdvėje gausu informacijos, kad Marių apygardoje Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatė bus Ligita Girskienė. Jei ji tikrai bus, tada rinkimų rezultatai yra pakankamai aiškūs, nes už ją pietinė Klaipėda tikrai gausiai balsuos“, – teigė politologė.

Pajūrio apygardoje daugiausia šansų laimėti esą turi S. Gentvilas, nors jam teks gerokai pakovoti su konservatoriumi A. Barbšiu.

Pasak G. Burbulytės-Tsiskarishvili, įdomiausia kova laukia Baltijos apygardoje.

„Čia realius šansus turi ir G. Vaičekauskas. Tiesa, dabar ir paaiškės, ar jo pergalę praėjusiuose rinkimuose nulėmė būtent laida „Reidas“. Manau, jog Baltijos apygardoje stiprus kandidatas yra ir A. Petrošius, nes tai – aktyvus politikas. Išskirčiau ir S. Galdiką, nes juk Lietuva myli krepšininkus“, – kalbėjo G. Burbulytė-Tsiskarishvili.

Anot jos, jau ir savivaldos rinkimai parodė, jog ir Seimo rinkimuose inirtingiausia kova virs tarp didžiųjų partijų kandidatų ir pavienių asmenų iš mažesnių partijų.

„Nemanau, kad socialdemokratai Klaipėdoje atsigautų. Vargu, ar didžiosioms tradicinėms partijoms labai rimtą konkurenciją sudarys Darbo partijos ar Laisvės partijos kandidatai. Tačiau labai gerai, kad partijos, nepriklausomai nuo jų populiarumo, kelia savo kandidatus, nes priešingu atveju mūsų partinė sistema visa sužlugtų. Konkurencija yra gerai, nes vis tiek reikia labiau pasistengti rinkimuose, kai yra daugiau kandidatų“, – konstatavo politologė.

16 Comments

  1. TRAUKŪNAS 2020

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj. REGATOS vietoj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  2. Kindziulis

    Nerandu vieno iš konservatorių vadų, kuris privatų namą įsistiklino už savo įmonės lėšas.Begėdis.

    Reply
  3. Kindziulis

    Nejaugi Girskienė jau visus darbus atliko Klaipėdos miestui, kad jau veržiasi į Vilnių prie valstybinės valdzio lovio. Nespėjo kojų apšilti, o žiūrėk jau ir Olimpo viršūnė priepat. Vat tokius panašius karjeristus ir renkame.

    Reply
    • įdomi ji kovotoja

      dėl taršoskovoja ten kur ji bandys kandidatuoti, o bendrapartiečių uostininkų ir uosto taršos problemos jai nedomina. O jau ta pachazuka, kad ji važiuoja į Vilnių kažką derinti – pas savo partiečius ministrus net pykina. O tie vis kala per Klaipėdiečius, tai Girulių miškas, tai investicijas pristabdo.

  4. Kindziulis

    Nebalsuosiu už Gentviliuką po to, kai pamačiau kaip jis su atžala prie Vasaros estrados siaruteliu pėsčiųjų taku dviračiais gąsdino pėsčiuosius, (šalia lygiagrečiai už 10 metrų žaliosios vėjo yra placiausias dviračių takas), supratau, kad šio makaronų kabintojo protelis yra tokio pat siaurumo kaip tas pėsčiųjų takelis, kuriuo seimūnas dviračiu važiavo.

    Reply
    • Kindziulio proteliui

      Jis su atžala važiuoja Klaipėdoje, o kur važiuoja Bilotaitė? Beje, to pėsčiųjų takelio žymėjimas seniai išsiplovęs.
      O aš balsuočiau: vienintelis, kuris debesų nepiešia ir atkreipė Seimo ėmesi į Girulių miško kirtimą. Valstiečiai tik po to savo aplinkos viceministrą prie bačkų privežė. Tik apygarda ne ta.

  5. tik ne valstiečiai

    nes jau kai klaipėdiečiai išrinko Kirkutį su Kepeniu tai vsio gana gėdos ir neveiksnumo tik NE VALSTIEČIAI ir nesvarbu kas jie būtų. Vis tiek jie susidės su Krabauskiu ir Širinskiene, o tai Klaipėdai jokios naudos.

    Reply
    • klaipėdietė

      Ar jau tokie veiklūs buvo kiti klaipėdiečiai Seimo nariai ? Įdomu kaip jie padėjo spręsti opius klausimus Klaipėdai? Kieno ,jei ne tų pačių VALSTIEČIŲ-ŽALIŲJŲ dėka buvo priimtas Klaipėdos paketas ?!

  6. O bet

    O tai Puteikienė nekandituoja? Gaila.

    Reply
    • puteikiai

      seime turi naudą tik sau ir savo šeimai, o klaipėdiečiams kokia nauda iš jų triukšmo ir viskokių Janutėnių??? SIAUBAS.

    • Dėl Puteikienės

      Tikrai galėtų kandidatuoti – asmeniškai teko bendrauti – ji labai stengiasi dėl klaipėdiečių.

  7. klausimas

    kodėl straispnyje reklamuojami ir labiau iškeliami kai kurie politikai? Čia tokia vadinasi politinė reklama?

    Reply
  8. prognozuotojai :)

    prieš 4 metus kas galėjo prognozuoti, kad kokis tai Kirkutis laimės prieš Bilotaitę…taip, kad ne Lietuvoje užsiimti prognozėmis, nes subalsuos žmonės taip kaip šaus į galvą.

    Reply
  9. jurininkas

    as kaip jurininkas galvoju uz bastaki balsuoti nes reikia bent valdzioj bent viena jurininka tureti

    Reply
    • Ir vėl nebus iš ko rinktis...

      Seime, beje, nėra nė vieno gatvių valytojų atstovo. O valytojų yra daugiau nei jūrininkų. Kaip reikės gyventi?

  10. Jons

    Na nekyla man ranka ateinančiuose rinkimuose balsuoti už Galdiką. Neptūnui šiuo kriziniu laikotarpiu jis daug reikalingesnis, nei Seimui, jau nekalbant apie pasirinkta Darbo partiją.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Klaipėdietė politologė: ministrei atsistatydinti būtų „etiška ir moralu“

Klaipėdos universiteto (KU) politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili pažymi, kad dar nėra įrodyta, jog švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė galėjo ...
2023-05-17
Skaityti daugiau

Politika

Kaip priimami sprendimai vietos savivaldoje?

„Tarybos narys nėra visų galų meistras, specialistas, to nereikėtų vaidinti niekam”, – antradienį dalyvaudamas diskusijoje apie tai, kaip priiminėjami sprendimai ...
2022-11-08
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Koks mero vaidmuo savivaldoje?

„Sėdi kabinetuose, dalyvauja įvairiuose renginiuose, gyventi nemaišo”, – taip į kausimą, ką veikia miesto meras, atsakė jauni Klaipėdos universiteto studentai, ...
2022-10-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This