Pareiškimas dėl šv. Jono bažnyčios

Mums rašo

Klaipėdos miestiečių draugija
2020-07-23

Komentarų: 2

Klaipėdos miestiečių draugija labai teigiamai vertina Klaipėdos miesto savivaldybės pastangas dėl Šv. Jono bažnyčios atkūrimo nuo dokumentacijos parengimo iki realaus dalinio finansavimo archeologiniams darbams. Draugijos valdybos nariai nuoširdžiai tikisi tolesnio glaudaus bendradarbiavimo tarp Klaipėdos evangelikų-liuteronų parapijos, Šv. Jono bažnyčios iniciatyvinės grupės, Šv. Jono bažnyčios atstatymo Fondo, Klaipėdos miesto savivaldybės.

Kadangi susikūrusiai miestiečių draugijai rūpi miesto istorinio palikimo puosėlėjimas ir atkūrimas, neišvengiamai kyla susipriešinimas tarp politikų ir viešojo intereso grupių, tačiau būtina suprasti, kad Šv. Jono bažnyčios atstatymo projekte neturi dominuoti interesų konfliktas. Klaipėdos miestiečių draugija tam mato galimą grėsmės prevenciją pasitelkiant artimą bendradarbiavimą. Miesto istorinio paveldo padėtis yra sudėtinga, o Šv. Jono bažnyčios atstatymu džiaugiamės kaip realia galimybe dalinai atgaunant miesto architektūrinį veidą.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas yra Šv. Jono bažnyčios atkūrimo garbės kuratorius, kuris atstovauja šio projekto interesams valstybės institucijose ir užsienyje, Klaipėdos miestiečių draugija palankiai vertina jo pastangas ir matytų aktyvesnį įsitraukimą į projekto įgyvendinimą.

Taip pat Klaipėdos mero potvarkiu sudaryta darbo grupė koordinuoja Švento Jono bažnyčios atkūrimo procesą, kuri pakankamai sėkmingai padėjo pagrindus realiam Šv. Jono bažnyčios atstatymo procesui.

Klaipėdos miestiečių draugijos valdyba linki sėkmingai vystyti šį projektą ir turime vilties, jog galima sklandžiai atkurti sakralinį objektą iki 2027 m. Tačiau viso to pagrindas yra iš miestiečių kilęs viešasis interesas siekiant atkurti karo metu ir sovietmečiu sunaikintą architektūros palikimą.

Klaipėdos miestiečių draugija ne tik stebės atstatymo procesą, bet ir stengsis prisidėti prie atkūrimo, kadangi tai yra vienas iš kertinių prioritetų.

Įvertinant grėsmes Šv. Jono bažnyčios atkūrimui, Klaipėdos miestiečių draugija stengsis išvengti konfliktinių situacijų ir nepolitizuoti darbotvarkės proceso. Manome, kad projektui sėkmingai vykdyti reikia sutelktumo ir visų pusių paramos.

Valstybės reikšmės projekto statuso suteikimas duoda puikias galimybes ir jas iki galo įgyvendinti su visais potencialiais partneriais.

2 Comments

  1. Arnoldas

    „Klaipėdos miestiečių draugija ne tik stebės atstatymo procesą, bet ir stengsis prisidėti prie atkūrimo, kadangi tai yra vienas iš kertinių prioritetų.”
    Prioritetas reklamai? Stengtis, dar nereišklia daryti. Užtenka ir apie tai kalbėti bei komentuoti.
    Kiek pinigų surinko ir taip prisidėjo prie atstatymo? Ar tik garsiai save reklamuoja?

    Reply
  2. Jūratė

    Kaip greitai sureagavo viena spindulius gaudanti organizacija.. Toli eisite.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Organizuoja piketą prieš „Bastionų namus“

Klaipėdos miestiečių draugija skelbia, jog šį ketvirtadienį, 8.15 val., prie Klaipėdos savivaldybės (Liepų g. 11) organizuos pilietinę akciją–piketą „Sutramdykime senamiesčio ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija

Poternoje kuriama nauja kultūrinė erdvė: pristatys šv. Jono bažnyčią

Įsibėgėjus pavasariui, planuojama, Muziejų naktį duris atvers Klaipėdos universiteto (KU) mokslininkės, archeologės dr. Raimondos Nabažaitės iniciatyva kuriama nauja kultūrinė erdvė, ...
2024-02-23
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Prieš 50 metų išgelbėta rotušė kol kas stūkso nežinioje

Lygiai prieš pusę amžiaus tuometinio kultūros ministro pavaduotojo surašytas raštas liudija, kad sovietmečio bujojusio vokiškojo miesto laikotarpio paveldo griovimo vajaus ...
2024-02-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This